Teraz jest 21 listopada 2024, o 17:04

3 książki

Nie pamiętasz tytułu dawno przeczytanej książki? Spróbujemy pomóc!
Regulamin działu
REGULAMIN DZIAŁU: zanim zapytasz - przeczytaj!
POMOC - pytania i problemy.

Archiwum czyli ZNALEZIONE! TYTUŁY.

Jeśli Twój tytuł został rozpoznany / przypomniany /odnaleziony - oznacz, prosimy, stosownie temat (dodaj ZNALEZIONY w jego tytule)!

Ulubiona autorka/autor: Jayne Ann Krentz

3 książki

Post przez salamandria11 » 18 stycznia 2014, o 17:07

Na forum o2 znalazłam takie opisy, ale nikt tam nie potrafi ich skojarzyć, a pierwszy i ostatni mnie zaciekawiły, natomiast, co do drugiej książki, mam dziwne wrażenie, że ją czytałam:

1. Oni są małżeństwem (nie od początku książki), mają jakieś problemy (jak zwykle) i nie sypiajają jakiś czas ze sobą. W końcu on (chyba) przychodzi do niej w nocy chyba lekko podpity i zaczyna sie z nią kochać. Mówi jej tam jakieś "czułości" i jej się wydaje że on myli ją z kimś innym (Facet chyba nie miał kochanki). Kilka razy pyta sie go z kim się kocha, on milczy. pod koniec stosunku on jej mowi ze wie z kim sie kocha, mowi jej imie. Ale jest urazony brakiem zaufania, coś tam jej gada i wychodzi z sypialni obrazony. I znow mają ciche dni

2. Nie jestem pewna czy to była główna bohaterka, ale jest dziewczyna która została zgwałcona i ma lęk przed seksem w pozycjach gdzie ona jest na dole. Więc oni kochają sie tylko na jeźdźca. To był historyk i moze jakaś seria

3. Ona jest zaręczona z jego wrogiem, który jest łowcą posagów, jakimś zboczeńcem, ogólnie złym człowiekiem. Facet odbija ją, chyba ja kompromituje, biorą ślub. On nie ma o niej dobrego zdania, uważa że skoro była narzeczoną takiego to sama święta nie jest. W rzeczywistości dziewczyna jest chyba bardzo spokojna, niewinna. Gdy konsumują małżeństwo (mogli nie mieć ślubu, nie pamiętam dokładnie), wcześniej się kłóca, on jest zaskoczony jej dziewictwem. To sie dzieje w stajni.

ZNALEZIONE:
1. ---
2. ---
3. Coulter Catherine - Spadkobierca
Ostatnio edytowano 26 stycznia 2014, o 21:55 przez salamandria11, łącznie edytowano 1 raz

Ulubiona autorka/autor: w zależności od nastroju

Post przez gosiurka » 18 stycznia 2014, o 17:20

Wszystkie trzy czytałam pierwsza to mam skojarzenie z D. Palmer - Olśnienie, w drugiej za mało danych ,co do trzeciej muszę pomyśleć :mysli:
Pewnego razu doszłam do wniosku, że czas sobie znaleźć faceta... , ale kupiłam martini i mi przeszło(ZabawneKartki)
Przejdź na mroczną stronę..... mamy czekoladę.

Ulubiona autorka/autor: krentz harkness howard robb Singh

Post przez fanka76 » 18 stycznia 2014, o 17:23

Pierwszy to raczj nie Olśnienie

Ulubiona autorka/autor: Margit Sandemo

Post przez LiaMort » 18 stycznia 2014, o 17:26

drugie na pewno czytałam. :mysli:
RM 

"But at the same time we still know the shit happens everytime, so I think c'est la vie, that's life. "

Ulubiona autorka/autor: w zależności od nastroju

Post przez gosiurka » 18 stycznia 2014, o 17:34

sorki takie miałam skojarzenie, ale chyba rzeczywiście nie Olśnienie, a drugo czy to nie Dziki Raj - Blake :mysli:
Pewnego razu doszłam do wniosku, że czas sobie znaleźć faceta... , ale kupiłam martini i mi przeszło(ZabawneKartki)
Przejdź na mroczną stronę..... mamy czekoladę.

Ulubiona autorka/autor: Stephanie Laurens, Kerrelyn Sparks

Post przez Adrastea » 18 stycznia 2014, o 17:49

Raczej nie. On ją szybko przekonał do swoich racji :wink:
Obrazek

Ulubiona autorka/autor: chyba jednak Krentz/Quick/Castle...

Post przez Jadzia » 18 stycznia 2014, o 18:01

Druga to mi się skojarzyło Karen Robards Po tej stronie nieba. A ostatnie stawiałbym na Coulter :rotfl:
Czytam romanse - mój blog z recenzjami. Recenzjami romansów, oczywiście.

Smoki były idealnym środkiem antykoncepcyjnym, ponieważ raz skonsumowana dziewica już nigdy nie była płodna.

ObrazekObrazek
by Agrest

Post przez Scholastyka » 18 stycznia 2014, o 19:16

a mnie sie druga kojarzy z Krentz "Jedyna okazja", Nick i Philadelphia Fox

- Na co czekasz? - spytał Nick i zaśmiał się cicho.
Na co czeka? Nick leżał bez ruchu, nie próbując położyć się na niej. Nie zamierzał jej stłamsić swym wielkim ciałem. Phila lekko się zawahała, kiedy wypłynęły na powierzchnię stare wspomnienia i strach. Jednakże w tej samej sekundzie obawy prysły. Oddawał jej się dla jej przyjemności, a nie po to, żeby nią zawładnąć.
Jeśli w powieściach nie będzie wygrywać sprawiedliwość, a miłość kończyc się szczęśliwie, to po co je czytać? Prawdziwe życie zbyt często daje w kość.

Post przez salamandria11 » 18 stycznia 2014, o 19:35

Już ktoś kiedyś tam proponował Krentz i, niestety, to nie to. To podobno książka historyczna i, szczerze mówiąc, mi też się od razu z jakimś historykiem skojarzyło, ale właśnie nie mogę sobie przypomnieć co to było. I raczej nie jest to Coulter...

Post przez Jadzia » 18 stycznia 2014, o 19:53

O Coulter powiedziałam, że trzecia. Kiedyś przeglądałam, i przypominam sobie, żę se stajnią coś było w "Spadkobiercy" bodajże.

A drugą powiem jeszcze raz, że w Robards "Po tej stronie nieba" było coś w tym stylu mniej więcej. Chyba, bo już dawno jej nie czytałam i nie jestem pewna.

Smoki były idealnym środkiem antykoncepcyjnym, ponieważ raz skonsumowana dziewica już nigdy nie była płodna.

ObrazekObrazek
by Agrest

Post przez salamandria11 » 18 stycznia 2014, o 21:53

Zapytam tej dziewczyny i dam znać, czy to te, a na razie podaje propozycje, które padły na forum o2 i zostały wykluczone:
1. -----
2. Złota szansa Krentz Jayne Ann
3. Ukochana diabła Foley Gaelen
To tak tylko, w razie, gdyby jeszcze komuś się skojarzyło :)

Ulubiona autorka/autor: Diana Palmer

Post przez Anula07 » 18 stycznia 2014, o 22:23

czytałam wszystkie trzy, tylko musze sobie tytuły przypomnieć

pierwszy jest historyczny(chyba), ona była uświadomiona przed ślubem że mężczyzna kochając się z kobietą może sobie inną wyobrazić, przez co ma niskie mniemanie o sobie...

druga, z tego co pamietam to hq, ona nie była zgwałcona ale niewiele brakowało, przez co właśnie się boi.. Jeśli to nie hq, to kojarzy mi się Nora Roberts ale to raczej nie to. Jeśli historyk to tylko Niedyskrecje - Balogh

Ulubiona autorka/autor: Różnie to bywa

Post przez Księżycowa Kawa » 19 stycznia 2014, o 00:31

Coś tam mi majaczy, ale żaden konkretny tytuł, ani autorka :mysli: :mur:
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu.
Denis Diderot

"If you want it enough, you can always get a second chance." MM
*
“I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM
*
Zamienię sen na czytanie.

Ulubiona autorka/autor: Sandra Brown

Post przez gonia » 19 stycznia 2014, o 00:48

Trzecia pozycja to może być Orientalny książę Putney

Post przez Księżycowa Kawa » 19 stycznia 2014, o 00:52

W sumie tak, ale oni nie byli w stajni, lecz w labiryncie...
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu.
Denis Diderot

*
“I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM
*

Ulubiona autorka/autor: Sandra Brown

Post przez gonia » 19 stycznia 2014, o 01:13

wiem i ta stajnia mi nie pasuje :bezradny:

druga to być może Ślubuję ci miłość Gaffney, ale mało danych, więc to tylko gdybanie

pierwsza też wydaje mi się znajoma, muszę pomyśleć, może coś wpadnie do głowi

Post przez Księżycowa Kawa » 19 stycznia 2014, o 01:34

Ta druga jest tak ogólna, że wiele może pasować.
Denis Diderot

*
*

Ulubiona autorka/autor: brak ulubionej

Post przez klarek » 19 stycznia 2014, o 14:36

a mnie dwójka kojarzy się z Beverley Jo

Ulubiona autorka/autor: Quinn

Post przez Frozen » 20 stycznia 2014, o 23:04

Hej Dziewczyny. To moje :wink:
1. Mogla mieć niską samoocene. Wzieli ten ślub ale to było chyba małżeństwo z rozsądku, może przez jakiś skandal. A facet mógł mieć wcześniej kochankę, ale ją zostawił po ślubie. Czytałam tę książkę niedawno (sklerozę mam :D ) i wydawało mi się że to jest jakaś nowość ale nic nie znalazłam. I nie jestem pewna czy to historyk ( tak na 90%jest)
2. Zadna z wymienionych książek. Nie jestem pewna ale to nie była gł. bohaterka tylko sioatra czyjaś. I że wychodzi to w trakcie jakiejś rozmowy. Ta siostra chyba została porwana przez swojego adoratora i zgwałcona w jakiejs gospodzie. Jej brat/ojciec ją znaleźli? to zdecydowanie historyk. Współczesnych z takim wątkiem niewiele przeczytałam więc łatwo było sprawdzić
3. To spadkobierca. :padam: ale całkowicie wszystko pokręciłam więc nie wiem jak na to wpadłaś :padam:

Post przez Jadzia » 21 stycznia 2014, o 00:08

3. Wpadłam pewnie głównie dlatego, że tej książki nie czytałam, tylko przeglądałam i zapamiętałam głównie tę scenę, gdzie on w stajni obchodzi się z nią niezbyt delikatnie, bo myśli, że już nie jest dziewicą :hyhy:

ObrazekObrazek
by Agrest

Ulubiona autorka/autor: Diana Palmer

Post przez Anula07 » 21 stycznia 2014, o 00:44

2.kochała jednego a drugi facet ją porwał, zgwałcił i zmusił do slubu, a ona do ukochanego wróciła i próbowała od niechcianego męża się uwolnić, który potem zginął? ( to byla historia tak jakby drugoplanowa)

Post przez Frozen » 21 stycznia 2014, o 14:28

Anula07 napisał(a):2.kochała jednego a drugi facet ją porwał, zgwałcił i zmusił do slubu, a ona do ukochanego wróciła i próbowała od niechcianego męża się uwolnić, który potem zginął? ( to byla historia tak jakby drugoplanowa)

Tak tak. I ten doby miał na imię chyba Michael.

Ulubiona autorka/autor: Dżuli Stefa Dżulja MeryDżoł Gejlen Maja Kristin...

Post przez tajemna » 21 stycznia 2014, o 14:41

Z podobnym wątkiem związku "na drugim planie" to mi się Okruchy tęczy Putney kojarzą, ale prawie nic nie pasuje. :P
"uderz w Garwood a Tajemna się odezwie"
Sol

"Cierpię na wrodzoną wadę dysfunkcji systemu motywacji."
Wilczyca Karolina Kaim

Post przez Frozen » 21 stycznia 2014, o 15:11

tajemna napisał(a):Z podobnym wątkiem związku "na drugim planie" to mi się Okruchy tęczy Putney kojarzą, ale prawie nic nie pasuje. :P

To nie to

Ulubiona autorka/autor: Kristen Ashley/Mariana Zapata

Post przez Duzzz » 21 stycznia 2014, o 16:57

Pierwsza to może Deveraux?
http://www.biblionetka.pl/book.aspx?id=10400

Druga też mi się z czymś kojarzy, ale jeszcze nie mam propozycji :mysli:

“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”
― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.”
― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Następna strona

Powrót do Punkt Tytułów Zagubionych