Ok.Jak mówiłam nie znam się na gatunkach więc sama bym nie wiedziała gdzie o to zapytać
Zapytałam tutaj bo chodziło mi o wywiedzenie się czy obie bohaterki są na tym samym poziomie intelektualnym (nie chcę obelżywego określenia ponownie używać) czy może ta od torebek trochę bardziej wzwyż
Co do Felixa...Mnie również zszokowała ta jego przemiana.W drugim tomie to taki mlun,niechluj i pijawka,która szuka pożywki.Podkreślone jest kilkakrotnie,że ma rozczochrane włosy,krzywe zęby i zmiętolone ubranie.Nie to że mam coś do jego zębów.Moje też są krzywe.No ale jakoś nie zrobił na mnie (ani na Maddie) wrażenia seksownego,interesującego faceta.
Z takim zapamiętaniem śledził Maddie i robił jej zdjęcia jakby od tego zależało jego życie.Był strasznie natrętny i wszędzie wściubiał nos więc uznałam,że musi to robić dla kasy.
W trzeciej części natomiast dowiadujemy się,że jest przystojny (mnie się Hugh Grant nawet podoba),ma forsy jak lodu,piękny dom,a przyjaciółeczka Maddie mało nie gubi majtek na jego widok
Dodatkowo jest świetnym hakerem,umie otworzyć każdy zamek i używa super wielkich prezerwatyw...Sama nie wiem co o tym myśleć
Muszę jednak zauważyć,że on przynajmniej był dla Maddie miły.Pomagał jej zdobywać informacje i tak dalej.Natomiast Ramirez w trzecim tomie był okropny chamem,powiedział jej kilka razy,że ma się do niego nie zbliżać,ale jak mu się zachciało towarzystwa do łóżka to prędko o tym zapomniał
Myślałam,że oni będą jakoś razem rozwiązywać te zagadki,a w sumie pomagał jej tylko Felix i Dana no i jeszcze przez krótki czas Jasmine...