Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu. Denis Diderot
"If you want it enough, you can always get a second chance." MM * “I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM * Zamienię sen na czytanie.
Nie wiem do końca Wyczytałam w spoilerze na goodreads.com
Wy żadnej części nie przeczytałyście, ja męczę 6 po angielsku, i tak mi śmignęło gdzieś info o 7 i tak sobie czytam spoilery, że aż przeczytałam spoilery o 6... i nie wiem czy czytać dalej, czy poczekać do następnego roku kiedy 7 wydadzą i będę mogła obie przeczytać
Ale ta 6 ma najlepsze oceny, więc nie może być aż taka zła... tylko czytałam wywiad z I.A i nie wiem, co myśleć. Bo jednak emocjonalnie to nie tak do końca... Ale już nie będę was straszyć, po prostu się przeraziłam i musiałam się tym podzielić... Ja radzę przeczytać, spokojnie można poprzestać na przetłumaczonych tomach... jak mi się nie spodoba zakończenie tego to wyprę z pamięci
że ktoś znaczący umrze, ale nie wiem kto bo nie widzę w spoilerach, nie chcą zdradzić
i jeśli dobrze tłumaczę
Spoiler:
to wielkie zawirowanie z Kate i Curranem, on z jakiegoś ważnego powodu, chyba żeby ją ocalić, ma z nią zerwać, ale nie doczytałam czy się zejdą w tej części czy nie, bo wszyscy z utęsknieniem czekają na tą 7, że tam ma się niby wiele wyjaśnić. Fani piszą że nie podoba im się podejście autorki i coś tam coś tam, a ona że tego nie można zmienić bo to ma sens
Spoiler:
i że się okaże, że on wcale taki wspaniały nie jest, chociaż we wcześniejszych częściach widać co innego
I poza tymi strasznymi, to jeśli dobrze zrozumiałam
Spoiler:
to w 6 części pojawia się pewna osoba pod przykrywką, i dopiero w 7 się okaże że to był prawdopodobnie Roland
Więcej nie wiem, a wszystko tak pogmatwane. Jak przeczytam całą książkę to może będę mądrzejsza, bo na razie to ploty
Oczywiście po Twoich słowach o strasznych rzeczach zajrzałam na koniec i z tego co rozumiem to oni razem będą. Ale reszta? Hmm.. okropne... ale weź pod uwagę ze sie musi zbliżać do tego ostatecznego starcia. A no i ja coś czytałam że
Spoiler:
Kate będzie w ciąży. Ale nie wiem czy to prawda
'Never flinch. Never fear. And never, ever forget'.
Ogólnie ta część ponoć bardzo emocjonalna jest i że to jest związane z tym jaką on pozycje zajmuje i kim jest ona. Ale czytam już którąś wypowiedź i mam co raz większy mętlik w głowie. Może coś źle rozumiem z tych wypowiedzi. Ale nic, przeczytam to zobaczę co i jak...
zaczyna się mętlik, w końcu jak pisałam seria musi się zbliżać ku końcowi, nie mogą sobie z R tak krążyć wokoło siebie. Ale te spojlery to czasem tak motają, że nawet nie wchodzę na GR. Z moją znajomością angielskiego jeszcze coś zrozumiem źle.
W każdym razie, wiedz, że coś się dzieje Na pewno będzie część 7, a to już całkiem sporo... ciekawe czy więcej Generalnie ja nie widzę innej opcji, niż że będą razem, a jeśli będzie inaczej, to naprawdę mocno się zawiodę.
nie no będą. Tylko że jak to w takich seriach bywa, nawet po ślubie muszą się czasem rozstać niby na zawsze. U Frost też tak było, ale i tak na końcu zawsze razem.
i bym chciała żeby więcej i nie. Trzeba wiedzieć kiedy skończyć