Teraz jest 22 listopada 2024, o 16:51

Polecane i odradzane tytuły 18+

Uwaga: tematyka 18+

Ulubiona autorka/autor: krentz harkness howard robb Singh

Post przez fanka76 » 10 grudnia 2013, o 18:01

Sceny :P mogą być w książce i w życiu :P
Mąż zadowolony szczególnie za te w życiu :evillaugh:

Ulubiona autorka/autor: Ilona Andrews

Post przez •Sol• » 10 grudnia 2013, o 18:21

na sceny obżarstwa głównych na szczęście nigdy nie trafiłam.

Fanko, ale ja mówiłam o książkowych scenach :P życiowe to już jak najbardziej i oby jak najczęściej :P
'Never flinch. Never fear. And never, ever forget'.

'Nevernight' - Jay Kristoff

Post przez Liberty » 10 grudnia 2013, o 19:02

Magadha napisał(a):A ja choć tyle tego czytam, ciągle lubię czytać sceny seksu.
Teraz np. czytam Wallbanger Alice Clayton i wbrew tytułowi, choć przeczytałam już 79% książki, nadal czekam na seks. Już mnie to zaczyna denerwować, bohaterowie zachowują się, jakby byli w liceum i oboje przed swoim pierwszym razem. Uważam, że w tym wypadku takie przeciąganie i czekanie jest naciągane.

Natomiast opisów jedzenia i obżarstwa zarówno bohatera jak i bohaterki jest tak dużo, że zastanawiam się, czy nie jest to rekompensata za brak seksu, takie potwierdzenie w książce tego co jest faktem, że jedzenie jest rekompensatą za brak seksu, w każdym razie w przypadku wielu osób. W końcu jedno i drugie może być nałogiem.

Mnie ta książka trochę rozczarowała, czegoś zabrakło; a z perspektywy czasu mogę dodać, że co raz mniej z niej pamiętam, a to nigdy o książce nie świadczy.

Post przez fanka76 » 10 grudnia 2013, o 19:42

Sol :evillaugh: ma sie rozumieć
A kto wklejał Kate ze skrzelami i curana :P

Post przez •Sol• » 10 grudnia 2013, o 19:44

zaraz, chwila, wypraszam sobie. Tam nie było bezpośredniego opisu stuku puku :P tylko taki wstępik. To się liczy jako iskrzenie. O.

Post przez Magadha » 10 grudnia 2013, o 20:29

Liberty napisał(a):Mnie ta książka trochę rozczarowała, czegoś zabrakło; a z perspektywy czasu mogę dodać, że co raz mniej z niej pamiętam, a to nigdy o książce nie świadczy.

A ja chyba właśnie zapamiętam jako książkę, przy której miałam wrażenie, że autorka zaśmiewa się z czytelniczek, tak jakby szydziła z typu osób jakie wg niej mogą czytać takie szmiry, jakimi wg niej są romansidła. Takie wrażenie miałam czytając już sceny łóżkowe, które były skumulowane w ostatnim rozdziale. W każdym razie bardzo nie polecam. :foch:
Obrazek
Myślę i czuję. Jestem weganką.

Każdy z nas jest jak antena radiowa. Człowiek może dostroić się do odbioru audycji z nieba, ale może też odbierać przekaz prosto z piekła. Tak przejawia się wolna wola każdego człowieka. [Bruno Groninig]
Nie mam czasu czytać forum Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Różnie to bywa

Post przez Księżycowa Kawa » 10 grudnia 2013, o 21:00

I tak nie przypuszczam, aby znalazła się w moim ręku, inaczej mówiąc, jedna pozycja mniej do szukania :wink:
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu.
Denis Diderot

"If you want it enough, you can always get a second chance." MM
*
“I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM
*
Zamienię sen na czytanie.

Post przez fanka76 » 10 grudnia 2013, o 21:01

Sol ale jak Duran warknął to zrobiło się gorąco :heat: bardzo jakby same styku łuku bylo :evillaugh:

Post przez •Sol• » 10 grudnia 2013, o 22:14

Fanko, ale takie warczenie to jeszcze w ramach wstępu :P tak lubię, ale ostatnio wykańczają mnie sceny gdzie jest opisane co się dzieje już w trakcie. Nawet te krótkie w In Death pomijam, czytam do momentu aż się zacznie że tak powiem pełnia akcji :P

Post przez Liberty » 2 stycznia 2014, o 13:34

Miałam polecić kilka tytułów z wiązaniem panów :hyhy: Do wyboru tytuły po angielsku, ale przypomniałam sobie, że u Brockway w "Ku światłu" jest malutka scenka z wiązaniem bohatera :heat: A nawet u JA Krentz w drugim tomie serii Dar - maleńka, zabawna scenka ;) I chyba coś w serii o Anicie Blake jest, ale nie wiem na 100% bo nie czytam tej serii.

Generalnie za dużo nie ma/nie znam ale jak już ma ktoś ochotę to warto sięgnąć po Joey W. Hill. Dobra autorka, wie o czym pisze i lubi różnorodność. Tytuły: generalnie duża część serii Nature of Desire - Natural Law , Ice Queen i Mirror of My Soul (zamienne role jeśli mnie pamięć nie myli), Mistress of Redemption , część serii o wampirach Vampire Queen np. Vampire Trinity, Vampire Mistress, Bound by the Vampire Queen; część można czytać osobno, ale niektóre tytuły są powiązane.
I ostrzeżenie: Hill pisze dość mocne kawałki, "50 twarzy Greya" to przy tym lit. młodzieżowa.

Ostatnio pojawiła się na rynku też nowa autorka i jest wysoko oceniana Tiffany Reisz, seria The Original Sinners - ale ostrożnie bo pełne BDSM, więc nie każdemu przypadnie do gustu;

Jakieś elementy można znaleźć u Larissy Ione w serii Demonica. Na pewno Charlotte Stein - Control (czy to u nas nie wyszło? :mysli: ), Power Play.
Nie czytałam, ale mam w planach kiedyś tam Ann Mayburn Still oraz Dare Me Jennifer Probst.

Ulubiona autorka/autor: N.R./JD.Robb/Krentz/Quick/Castle/L.Kleypas/Ch.Dodd

Post przez Lilia ❀ » 2 stycznia 2014, o 15:21

Pamiętam u Krentz, przypięła go łańcuchami do ściany w lochu :lol:
“Man. God. Roarke. An interesting and flattering lineup.”
“Safe men are for marrying. Dangerous men are for pleasure.”

Post przez Liberty » 2 stycznia 2014, o 15:39

Zabawne to było. I pewnie wtedy autorka nie pomyślała, że cuś takiego sprawi, że jej książka będzie traktowana jako pozycja z elem. BDSM. Jeśli mnie pamięć nie myli to bohaterka dostała parę klapsów, bohater wyznał, że lubi jak mu wbija pazurki w skórę :shades: i generalnie to walczyli o dominację. Takie to było wtedy niewinne, ale już nie jest :P

Ulubiona autorka/autor: N.R./JD.Robb/Krentz/Quick/Castle/L.Kleypas/Ch.Dodd

Post przez Lilia ❀ » 2 stycznia 2014, o 15:46

Ale zapada w pamięć ;)
“Man. God. Roarke. An interesting and flattering lineup.”
“Safe men are for marrying. Dangerous men are for pleasure.”

Ulubiona autorka/autor: Różnie to bywa

Post przez Księżycowa Kawa » 2 stycznia 2014, o 23:15

Trzeba będzie powtórzyć serię Dar...
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu.
Denis Diderot

"If you want it enough, you can always get a second chance." MM
*
“I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM
*
Zamienię sen na czytanie.

Post przez fanka76 » 2 stycznia 2014, o 23:41

Iseria dar ,krentz?
Jeśli tak to były moje pierwsze Krentz :bigeyes: ale najbardziej pamiętam specyficzny dar głównej bohaterki paranormalny . Była to pierwsza książka tego typu jaką czytałam i bardzo mi się spodobała

Post przez Liberty » 3 stycznia 2014, o 12:19

Jeszcze kilka lat temu nikt by się nad tym nie zastanawiał, ale w epoce po "50 twarzach" nadchodzi olśnienie. Ciekawe czy sama Krentz się zastanawia co kiedyś napisała, a dziś nabiera innego znaczenia :P

Ulubiona autorka/autor: Kristen Ashley/Mariana Zapata

Post przez Duzzz » 10 stycznia 2014, o 16:39

"Knight" za mną :hyhy:
Czyli w sumie nie było źle skoro go całego przeczytałam :wink:
To takie bardziej hmm Crossowe :mysli:
Spoiler:

Ogólnie miałam moment, że byłam na nie, ale sumą summarum na takie 4 zasługuje ;)

“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”
― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Post przez Liberty » 11 stycznia 2014, o 13:47

To jedna z trudniejszych książek Ashley, sporo tam kontrowersyjnych rzeczy jest. A co do brakujących scen, to prawdopodobnie autorka starała się ograniczać. Jej wczesne książki są dłuuugaśne i dopiero współpraca z wydawnictwem zaczęła mieć wpływ (raczej niekorzystny) na liczbę stron.

Post przez Duzzz » 11 stycznia 2014, o 17:59

Miałam wczoraj zacząć Creeda, ale nie udało mi się więc pewnie zrobię to dziś :mysli: Troszkę szkoda, bo o R... i Viv mogłaby byc kolejna część... Wyciąć kilka info związanych z nimi a dodać chorobę. Tak pozostał mi niedosyt... :smarkam:

Liberty, a jaki jest cykl z Law Man, Mystery Man, Motorcykle man?

His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Post przez Liberty » 11 stycznia 2014, o 18:49

duzzza22 napisał(a):
Liberty, a jaki jest cykl z Law Man, Mystery Man, Motorcykle man?

Od tego cyklu zaczynałam, dokładnie od tomu drugiego. Mniej erotyczny niż "Knight" (w sensie żadnych elementów BDSM). Bardzo lubię, głównie za to, że średnia wieku bohaterów to 35+, a więc mają oni jakąś tam przeszłość na koncie. Wg mnie to bardzo reprezentatywna dla stylu autorki seria. Mniej zabawna niż "Rock Chic" ale zabawniejsza niż "Knight" czy "Creed"

Post przez Duzzz » 11 stycznia 2014, o 19:43

O to po Creedzie biorę się za ten cykl... Tam jest chyba 4 tomy tego, jest jakoś połączone czy można czytać nie w kolejności?

Post przez Liberty » 11 stycznia 2014, o 21:17

Ja nie czytałam w kolejności, ale powiedzmy że można pomieszczać pierwsze trzy tomy. Odradzam zaczynanie np. od Motorcykle Mana, bo bohater pojawia się już wcześniej. Motorcykle Manjest zakończeniem jednej serii i wprowadzeniem do innej- "Chaos".

Post przez Magadha » 13 stycznia 2014, o 00:12

Hmm, też się miałam zabrać za tą serię, ale odciągnęła mnie na razie Shayla Black i jej seria Wicked Lovers, czytam z wypiekami i zarywając noce, choć zwłaszcza ta część, którą właśnie czytam (piąta) pełna jest nielogiczności. Najbardziej podobał mi się tom trzeci, całkowicie pozbawiony BDSM. A przede mną część 6,5 z parą po 45 roku życia :shifty:
Obrazek
Myślę i czuję. Jestem weganką.

Każdy z nas jest jak antena radiowa. Człowiek może dostroić się do odbioru audycji z nieba, ale może też odbierać przekaz prosto z piekła. Tak przejawia się wolna wola każdego człowieka. [Bruno Groninig]
Nie mam czasu czytać forum Obrazek

Post przez Duzzz » 16 stycznia 2014, o 20:47

Liberty napisał(a):Ja nie czytałam w kolejności, ale powiedzmy że można pomieszczać pierwsze trzy tomy. Odradzam zaczynanie np. od Motorcykle Mana, bo bohater pojawia się już wcześniej. Motorcykle Manjest zakończeniem jednej serii i wprowadzeniem do innej- "Chaos".

Ok, dzięki :) Muszę dorwać jeszcze drugi tom, bo nie mam, ale zaczęłam już Mystery Man ;)

Skończyłam Creeda i hmmm... gorsze to jak dla mnie niż Knight, ale nie chodzi mi, że gorsze w ogóle tylko o całe przejścia bohaterów...
Spoiler:

Irytujące zakończenie
Spoiler:

Szukam części Raid jak znajdę to doczytam... Ogólnie jak na razie jestem zadowolona i podoba mi się :wink:

PS. Musiałam spisać relacje póki pamiętam :smile:

Post przez fanka76 » 16 stycznia 2014, o 20:51

Jak coś fajnego to oczywiście nie po polsku :zalamka:

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Aleja Czerwonych Latarni