Teraz jest 21 listopada 2024, o 18:10

młodzieżówka, przeprowadzka do innego miasta

Nie pamiętasz tytułu dawno przeczytanej książki? Spróbujemy pomóc!
Regulamin działu
REGULAMIN DZIAŁU: zanim zapytasz - przeczytaj!
POMOC - pytania i problemy.

Archiwum czyli ZNALEZIONE! TYTUŁY.

Jeśli Twój tytuł został rozpoznany / przypomniany /odnaleziony - oznacz, prosimy, stosownie temat (dodaj ZNALEZIONY w jego tytule)!

Ulubiona autorka/autor: McNaught/Howard/Brown/Andrews/Robb

młodzieżówka, przeprowadzka do innego miasta

Post przez faris » 26 listopada 2013, o 22:34

Poszukuję książki z młodzieżówki. Byłam pewna, że to z tej serii Nie dla mamy nie dla taty, ale przejrzałam wszystkie na bnetce i żadna nie pasuje. Za nic nie mogę sobie przypomnieć z czego to innego mogło być i jaki tytuł.

Dziewczyna z rodzicami przeprowadza się do jakiejś małej miejscowości, czuje się bardziej miastowa niż "wsiowa" i chcąc zrobić wrażenie na nowych kolegach i koleżankach w szkole, idzie ubrana dość... ekscentrycznie - jakieś podziurawione spodnie, różne łaty itp. (zgodnie z modą w jej starej szkole). Nowi koledzy i koleżanki myślą, że ona biedna jest skoro musi chodzić w takich ciuchach i przynoszą jej jakieś nowe ciuchy... ona się obraża. I nie pamiętam co dalej. :bezradny:

Ulubiona autorka/autor: w zależności od nastroju

Post przez gosiurka » 1 grudnia 2013, o 20:26

Nie czytałam ,ale opis pasuje do Cabot Meg - Ally radzi dziewczynom 01 - Przeprowadzka
Pewnego razu doszłam do wniosku, że czas sobie znaleźć faceta... , ale kupiłam martini i mi przeszło(ZabawneKartki)
Przejdź na mroczną stronę..... mamy czekoladę.

Ulubiona autorka/autor: NR/Spindler/Brown/Jackson/Lowell/Balogh itd... :)

Post przez DivaAnee » 10 grudnia 2013, o 12:05

Mi się to też kojarzy z nie dla mamy...
Czy akcja nie toczy się w Niemczach, albo jakimś takim kraju germańskim? I czy nie ma tam wrednej siostry, nowych kolegów skaterów, jakichś deskorolkarzy, a ona jest zrozpaczona że musiała opuścić przyjaciół skadś tam...?
i jeszcze ta jej siostra cos tam zarywała to chłopaka który podobał się głównej bohaterce?

Post przez faris » 10 grudnia 2013, o 19:23

Na pewno nie Cabot.

DivaAnee, to raczej też nie to. Oni się przenieśli do jakiejś "dziury", gdzie nie spodziewała się że będzie wysoki poziom nauczania, ona jeszcze jakiś 'talent' miała, ale nie wiem co to było, czy w sporcie była dobra czy jakiś talent muzyczny, nie pamiętam. Najbardziej wryło mi się to z ubraniami, że przyszła w takich designerskich, dziurawych, a oni pomyśleli że jest biedna i się zrzucili na nowe chyba dla niej, i potem jej było wstyd.

Ulubiona autorka/autor: Kristen Ashley/Mariana Zapata

Post przez Duzzz » 10 grudnia 2013, o 20:09

HA! Kojarzy mi się coś takiego.. Z jakimś miasteczkiem w stylu country... I tam było coś z muzyką, tylko nie pamiętam czy ona śpiewała, grała... hmm a może to o teatr chodziło :mysli:

“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”
― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Post przez faris » 10 grudnia 2013, o 20:11

Ja byłam przekonana, że to z tej serii nie dla mamy... ale przejrzałam chyba wszystkie opisy i nic nie znalazłam i nie wiem.

Post przez Duzzz » 10 grudnia 2013, o 22:45

Nie wiem czy nie było jeszcze jednej serii bardzo zbliżonej właśnie do tej... Szukałam ostatnio, ale nie mogłam znaleźć :smarkam:

His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Post przez faris » 10 grudnia 2013, o 23:01

Być może...

Ulubiona autorka/autor: Diana Palmer

Post przez Anula07 » 11 grudnia 2013, o 21:46

była jeszcze jedna seria... poszukam

mam seria : dorosłym wstęp wzbroniony

ale to nie to, jeszcze coś było...

Post przez Duzzz » 11 grudnia 2013, o 22:27

Było coś podobnego do tej serii, o której Faris mówi... Nie wiem czy też nie miało jakiejś podobnej szaty graficznej... hmmm

Ulubiona autorka/autor: Diana Palmer

Post przez Anula07 » 12 grudnia 2013, o 23:03

jak znajdę chwilę to skocze do biblioteki i sprawdzę, bo teraz mam zapierdziel na uczelni;/

Ulubiona autorka/autor: ???????????

Post przez Rika-sama » 20 grudnia 2013, o 22:47

Dam sobie rękę uciąć, że to Janet Quin-Harkin - chłopak z sąsiedztwa
pierwsza książka z wątkiem romantycznym jaką dorwałam w swoje łapki :)

Post przez faris » 20 grudnia 2013, o 23:20

Hmmm, być może, bo widzę że mam w ocenionych, ale brak możliwości sprawdzenia...

Powrót do Punkt Tytułów Zagubionych