Teraz jest 22 listopada 2024, o 16:57

Polecane i odradzane tytuły 18+

Uwaga: tematyka 18+

Post przez Liberty » 7 grudnia 2013, o 11:20

fanka76 napisał(a):Liberty właśnie na tym Opieram swoja opinie. :bezradny: innych nie czytalam a BDSM to 80 dni chyba żółtych ta książka mnie zniesmaczyła a traktuje o BDSMn :yeahrite: ale jest niesmacznie napisana w każdym razie dla mnie, z tego co ty piszesz to ten temat nawet w najlepszym wydaniu dla mnie nie do przyjęcia jest
Przygnębiające, bolesne to nie moje klimaty :bezradny:

Są też bardziej z humorem - np. kilka pozycji u Cherise Sinclair. Albo można poszukać książek, które tylko trochę zaczepiają o temat i nie realizują wszystkich literek z BDSM. Chyba zupełnie nieświadomie zrobiła to Brockway w "Ku światłu" (wiązanie i zniewolenie, chwilowe ale zawsze), Liz Carlyle też miała motyw wiązania. Chyba w jakimś współcześniaku Quick było dawanie klapsów. Coś się zawsze znajdzie ;)

A poza tym u nas wyszły chyba tylko książki, w których to mężczyzna jest na pozycji dominującej, podczas gdy są też książki o dominujących kobietach.

Ulubiona autorka/autor: krentz harkness howard robb Singh

Post przez fanka76 » 7 grudnia 2013, o 12:01

BDSM sobie odpuszcze jak trafie na jakieś elementy to ok ale tylko o tym to nie zamierzam czytac
W cunning jest jak piszesz elementy w 3 części ale napisane lekko to mi nie przeszkadza ale to wszystko to moje subiektywne odczucia bo tematu nie znam i nie rozumiem
Z innej beczki wczoraj przeczytałem Kaye Jej bohater
:bezradny: erotyki to nie jest w żadnym wypadku
Zwykły romańsik nawet zręcznie napisany w moim klimacie facet popaprany ,poraniony zamkniety w sobie odludek czasami dupek ale raczej ze strachu przed miłością ,kobieta ok zakochana do szaleństwa nie mop :smile:
Jest chemia miedzy nimi :heat: fajnie opisana . seks lekki gorętsze sceny to u Young były

Post przez Liberty » 7 grudnia 2013, o 12:13

Jak jest chemia między bohaterami to nawet scen seksu nie trzeba ;)

Post przez fanka76 » 7 grudnia 2013, o 13:09

Fakt podobał mi się ale to zwykły romansik ale chemia jest super
On były komandos ranny zostaje przeniesiony do cywila po roku wciąż zmaga się z bliznami na ciele i poczuciem winy po akcji w której zginęli koledzy.
Jest odludkiem stroni od ludzi inni postrzegają go jako zagrożenie . Ona siostra przyjaciela .
Zwsze widział w niej dziecko ona podkochiwała sie w nim jako nastolatka. Teraz jest dorosła kobietą inteligentną i seksowną wciąż w nim zakochaną ,ale nadal jest siostrą przyjaciela owocem zakazanym. Jednak jej czułość i otwartość sprawiają ze powoli ten były komandos otwiera się na miłość i na ludzi...
Typowa historyjka miłosna żadnych wątków pobocznych ale czyta się lekko i przyjemnie a napięcie miedzy bohaterami elektryzuje. Moja ocena fajny romans polecam zaliczam go do romansów i tylko romansów
Ale w końcu jesteśmy romansoholiczkami
Ostatnio edytowano 7 grudnia 2013, o 19:50 przez fanka76, łącznie edytowano 1 raz

Ulubiona autorka/autor: brak ulubionej

Post przez klarek » 7 grudnia 2013, o 14:49

Liberty napisał(a):Jak jest chemia między bohaterami to nawet scen seksu nie trzeba ;)

chciałabym, aby niektóre autorki tez tak uważały ;)

Ulubiona autorka/autor: Balogh, Proctor, McNaught, Long, Craven, Graham

Post przez aur_ro » 7 grudnia 2013, o 15:02

Polecane tu "Ku swiatłu" Brockway własnie przeczytałam. Fajne.
Scen seksu, jak na dzieło wspomniane w dziale "erotyki", nie bylo tak znowu duzo, ale rzeczona chemia była, oj była.

Ulubiona autorka/autor: l.carlyle, a.quick, m. brook, j r. ward, SEP, Eco

Post przez Desdemona » 7 grudnia 2013, o 19:15

moja ulubiona książka Brockway :smile: ...i fakt chemia między bohaterami jest...świetne ...zmysłowe....a raczej zmysłowo intrygujące....
Niektórzy ludzie pojawiają się w naszym życiu, by dać Nam lekcję,
a niektórzy po tą lekcję właśnie przyjdą do Nas...

ObrazekJestem niewiastą, która fantazjuje o byciu przypadkowo zamkniętą na noc w bibliotece...

http://dlaschroniska.pl/ ...pomaganie zwierzakom jest fajne...

Ulubiona autorka/autor: Różnie to bywa

Post przez Księżycowa Kawa » 7 grudnia 2013, o 19:54

fanka76 napisał(a):Fakt podobał mi się ale to zwykły romansik ale chemia jest super
On były komandos ranny zostaje przeniesiony do cywila po roku wciąż zmaga się z bliznami na ciele i poczuciem winy po akcji w której zginęli koledzy.
Jest odludkiem stroni od ludzi inni postrzegają go jako zagrożenie . Ona siostra przyjaciela .
Zwsze widział w niej dziecko ona podkochiwała sie w nim jako nastolatka. Teraz jest dorosła kobietą inteligentną i seksowną wciąż w nim zakochaną ,ale nadal jest siostrą przyjaciela owocem zakazanym. Jednak jej czułość i otwartość sprawiają ze powoli ten były komandos otwiera się na miłość i na ludzi...
Typowa historyjka miłosna żadnych wątków pobocznych ale czyta się lekko i przyjemnie a napięcie miedzy bohaterami elektryzuje. Moja ocena fajny romans polecam zaliczam go do romansów i tylko romansów
Ale w końcu jesteśmy romansoholiczkami

A mnie ta historia nie przekonała.
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu.
Denis Diderot

"If you want it enough, you can always get a second chance." MM
*
“I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM
*
Zamienię sen na czytanie.

Post przez fanka76 » 7 grudnia 2013, o 20:04

Dla mnie fajna ale to romans w H mogliby wydać a za H bym nie dala 20 duch
Uderzyła w moja tematykę gusta facet komamdos poraniony dziewczyna ojciec pijak krążą wokół siebie jest chemia
Ale strasznie bym nie zachęcała do przeczytania bo historia jedna z wielu dla mnie ok. To i dobrze bo juz kupiłam :P nawet nie żałuje
Zaczęłam jedna noc z bohaterem jutro dam znać
Niezły potencjał facet żołnierz komandos dziewczyna wytatuowana włosy różowe pasemka kolczyk w języku
Przeciwieństwa się przyciagaja

Post przez Księżycowa Kawa » 7 grudnia 2013, o 20:07

Tematyka może być, ale rozłożyło mnie wykonanie - jak dla mnie oni byli strasznie papierowi...
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu.
Denis Diderot

*
“I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM
*

Ulubiona autorka/autor: N.R./JD.Robb/Krentz/Quick/Castle/L.Kleypas/Ch.Dodd

Post przez Lilia ❀ » 7 grudnia 2013, o 20:10

czytam Kaye obecnie i jest ok, ale nie powala. początek, więc nie oceniam.
“Man. God. Roarke. An interesting and flattering lineup.”
“Safe men are for marrying. Dangerous men are for pleasure.”

Post przez fanka76 » 7 grudnia 2013, o 20:13

:bezradny: nie zauważyłam ale jak pisałam to mój typ bohaterów i od razu historia zyskała w moich oczach

Post przez Księżycowa Kawa » 7 grudnia 2013, o 20:14

Powiedziałaby, że później lepiej nie będzie...

U mnie w pierwszej kolejności liczy się sposób opowiedzenia historii, ale to dobrze, że Ci przypadło do gustu.
Denis Diderot

*
*

Post przez Lilia ❀ » 7 grudnia 2013, o 20:18

U mnie moze chodzi o to, że ostatnio zaczytuję się w książkach, które oddziaływują na moje emocje, kiedy bohaterowie zaplątani są emocjonalnie, a nie tylko seks im w głowie; jakie on ma ciało, jak ona pachnie, chciałabym się na niego rzucić, chcę ją zerż.... itp.

Post przez Księżycowa Kawa » 7 grudnia 2013, o 20:20

Ale takie proste rzeczy też trzeba umieć opowiedzieć - osobiście przez cały czas miałam wrażenie, że mam do czynienia z nastolatkami, którzy tak naprawdę nie wiedzą, czego chcą.
Denis Diderot

*
*

Post przez fanka76 » 7 grudnia 2013, o 20:23

Księżycowa zgadzając się z toba to fakt np young mnie powaliła
A bohater mi się podoba zręczny romansik jak/ juz pisalam
Dla mnie jak cos mi pasuje w/historii ze czytam z przyjemnością to potrafię na pewne niedociagniecia przymknac oko ale tu fajne lekkie łatwe przyjemne może odrobinę brakowało mi traumy u niej skoro dzieciństwo miała takie straszne z pjanym ojcem ale dopiero teraz o tym pomyslalam jak piszecie ze cos brakuje
Wciąż się czepiam 80 dni chyba żółtych tam opis z tyłu ciekawy ale śródek :zalamka: nie dla mnie jakbym kupiła to chyba bym się wściekła

Post przez Lilia ❀ » 7 grudnia 2013, o 20:23

Na razie mam wrażenie, że co prawda od dawna się znają, ona niby w nim taaaaka zakochana, ale ględzi tylko o jego ciele, jakby chciała tylko zaciągnąć do łóżka, wykorzystać i zaspokoić od dawna nagromadzone pożądanie. to ma być niespełniona miłość do przyjaciela brata?

Post przez Księżycowa Kawa » 7 grudnia 2013, o 20:26

Dokładnie, ale on nie lepszy, czyli byli siebie warci.
Denis Diderot

*
*

Post przez fanka76 » 7 grudnia 2013, o 21:44

:bezradny: może i racja ze brak troszkę głębi otoczki traumy za malo ale czytając Az tak nie zauważałam
Zresztą fakt ze dałam rade szybko przeczytać oznacza ze lekkie łatwe przyjemne

Lilii kawo a może przedstawicie mi swój typy czegoś naj co powala was co warto miec i czytac :hyhy: ale współczesne nie historyk
Bardzo chętnie poczytam ale romans HEA i współczesne

Post przez Księżycowa Kawa » 7 grudnia 2013, o 22:54

Z tej kategorii znam niewiele i najlepsze już wymieniłam, czyli Young, Cunning oraz "Beauty and the Billionaire" Jessica Clare, ale to na razie istnieje tylko w oryginale, choć nie wiem, czy to się wpisuje, ale chyba tak...
Denis Diderot

*
*

Post przez fanka76 » 7 grudnia 2013, o 23:05

W saumie pytam tu ale jakikolwiek romans współczesny który powala

Post przez Księżycowa Kawa » 7 grudnia 2013, o 23:08

W tej chwili nic mi nie przychodzi na myśl :mysli:
hmmm za jakiś czas pewnie dopiero sobie przypomnę...
Denis Diderot

*
*

Ulubiona autorka/autor: Ilona Andrews

Post przez •Sol• » 9 grudnia 2013, o 18:03

sceny seksu... Wy tak ich poszukujecie, a ja ostatnio nawet jak trafię to omijam wzrokiem ;) przejadło mi się, wolę właśnie iskrzenie, chemię i wybuchy namiętności ale żeby bohaterowie się gzili tak na kartach... Nieee wole, jak jest to opuszczone i powrót do akcji już po. Ostatnio mnie się tak porobiło :P przesyt.
'Never flinch. Never fear. And never, ever forget'.

'Nevernight' - Jay Kristoff

Post przez Magadha » 9 grudnia 2013, o 18:21

A ja choć tyle tego czytam, ciągle lubię czytać sceny seksu.
Teraz np. czytam Wallbanger Alice Clayton i wbrew tytułowi, choć przeczytałam już 79% książki, nadal czekam na seks. Już mnie to zaczyna denerwować, bohaterowie zachowują się, jakby byli w liceum i oboje przed swoim pierwszym razem. Uważam, że w tym wypadku takie przeciąganie i czekanie jest naciągane.

Natomiast opisów jedzenia i obżarstwa zarówno bohatera jak i bohaterki jest tak dużo, że zastanawiam się, czy nie jest to rekompensata za brak seksu, takie potwierdzenie w książce tego co jest faktem, że jedzenie jest rekompensatą za brak seksu, w każdym razie w przypadku wielu osób. W końcu jedno i drugie może być nałogiem.
Obrazek
Myślę i czuję. Jestem weganką.

Każdy z nas jest jak antena radiowa. Człowiek może dostroić się do odbioru audycji z nieba, ale może też odbierać przekaz prosto z piekła. Tak przejawia się wolna wola każdego człowieka. [Bruno Groninig]
Nie mam czasu czytać forum Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Brockway/Schone/Long/Gabaldon

Post przez syntemeks » 10 grudnia 2013, o 16:12

czasami jedzenie przyjemniejsze może :evillaugh:
"Czemuż służy literatura, jeśli nie temu, aby kazać nam żyć pełną piersią, zmusić nas do picia z kielicha codzienności większymi haustami?" Henry Miller

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Aleja Czerwonych Latarni