Teraz jest 24 listopada 2024, o 00:27

Prezenty na różne okazje

Zdrowie, pielęgnacja, edukacja, zakupy, podróże

Ulubiona autorka/autor: l.carlyle, a.quick, m. brook, j r. ward, SEP, Eco

Post przez Desdemona » 4 grudnia 2013, o 19:57

o kurczę...genialna.... :bigeyes:
Niektórzy ludzie pojawiają się w naszym życiu, by dać Nam lekcję,
a niektórzy po tą lekcję właśnie przyjdą do Nas...

ObrazekJestem niewiastą, która fantazjuje o byciu przypadkowo zamkniętą na noc w bibliotece...

http://dlaschroniska.pl/ ...pomaganie zwierzakom jest fajne...

Ulubiona autorka/autor: Kristen Ashley/Mariana Zapata

Post przez Duzzz » 4 grudnia 2013, o 20:19

Janka napisał(a):
duzzza22 napisał(a):A ja już wiem co na Mikołajki zrobię Mojemu :cheer:

Talony :) 2:09 i będziecie wiedzieć o co chodzi :P

To jest świetny pomysł.
W tamtym roku dostałam od przyjaciółki foremki na muffinki, które tak naprawdę były talonami na ich pieczenie.
Ona zabrała je do siebie do domu, a potem parę razy przyniosła mi gotowe upieczone muffinki.

Tyle, że teraz pomysłów na te talony brak... Siedzę i dumam :zalamka:

Poduszka fajna, nawet bez kota :shades:

“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”
― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Ulubiona autorka/autor: krentz harkness howard robb Singh

Post przez fanka76 » 4 grudnia 2013, o 20:33

Co to te talony :mysli:

Ulubiona autorka/autor: Kristen Ashley/Mariana Zapata

Post przez Duzzz » 4 grudnia 2013, o 21:48

duzzza22 napisał(a):A ja już wiem co na Mikołajki zrobię Mojemu :cheer:

Talony :) 2:09 i będziecie wiedzieć o co chodzi :P

Te fanko :D

“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”

“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Ulubiona autorka/autor: N.R./JD.Robb/Krentz/Quick/Castle/L.Kleypas/Ch.Dodd

Post przez Lilia ❀ » 6 grudnia 2013, o 13:25

mądrość ludowa :hyhy:
https://scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/hph ... 3589_n.jpg
Reklama z "Ilustrowanego Kuryera Codziennego" z 6 grudnia 1930 r. IKC to taki odpowiednik dzisiejszego Super Expressu :hyhy:
“Man. God. Roarke. An interesting and flattering lineup.”
“Safe men are for marrying. Dangerous men are for pleasure.”

Ulubiona autorka/autor: brak ulubionej

Post przez klarek » 6 grudnia 2013, o 18:48

madra mądrość :)

Ulubiona autorka/autor: krentz harkness howard robb Singh

Post przez fanka76 » 6 grudnia 2013, o 23:12

Duzzza fauny pomyśl na te talony

Ulubiona autorka/autor: Różnie to bywa

Post przez Księżycowa Kawa » 6 grudnia 2013, o 23:15

Chciałabym, aby to była prawda.
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu.
Denis Diderot

"If you want it enough, you can always get a second chance." MM
*
“I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM
*
Zamienię sen na czytanie.

Post przez Agrest » 6 grudnia 2013, o 23:16

Agrest napisał(a):Mam chrapkę na:
http://www.dekoracje.brw.com.pl/kolekcj ... klany.html
http://www.dekoracje.brw.com.pl/kuchnia ... -taca.html

Ale nie wiem czy się zdecyduję. Szczególnie tacę wolałabym najpierw zobaczyć na żywo, więc pewnie lepiej mi będzie skoczyć do salonu i obmacać to najpierw.

Kupiłam sobie w końcu tę tacę, stacjonarnie - i jeszcze się okazało, że aktualnie jest promocja na nią i kosztuje 35 zł ;) Mam tylko nadzieję, że się nie rozpadnie jak meble z BRW.
"I read a story to-night. It ended unhappily. I was wretched until I had invented a happy ending for it. I shall always end my stories happily. I don't care whether it's 'true to life' or not. It's true to life as it should be and that's a better truth than the other."

Emily Byrd Starr

Ulubiona autorka/autor: Janet Evanovich

Post przez Janka » 6 grudnia 2013, o 23:18

Lilia napisał(a):mądrość ludowa :hyhy:
https://scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/hph ... 3589_n.jpg
Reklama z "Ilustrowanego Kuryera Codziennego" z 6 grudnia 1930 r. IKC to taki odpowiednik dzisiejszego Super Expressu :hyhy:

Lepiej nie ryzykować. Ile to było procent Polaków czytających książki? Kilka? Kilkanaście?
Reszta użyje książki jako podstawki pod doniczkę albo napali nią w piecu. Szkoda książeczki.
Obrazek

Post przez Księżycowa Kawa » 6 grudnia 2013, o 23:26

Dokładnie, nie każdy zasługuje na książkę.
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu.
Denis Diderot

*
“I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM
*

Post przez klarek » 6 grudnia 2013, o 23:29

Agrest napisał(a):Mam tylko nadzieję, że się nie rozpadnie jak meble z BRW.

Agrest, masz złe doświadczenia z BRW

Post przez Agrest » 6 grudnia 2013, o 23:35

Ja osobiście nie mam ich mebli, bo większość mi się nie podoba (jeśli chodzi o sieciówki, jestem nieuleczalną fanką estetyki ikeowskiej od momentu gdy obejrzałam pierwszy katalog ;) ). Moi rodzice mają meble z BRW i nie są zadowoleni - szuflady, podłokietniki krzesła gabinetowego, no rozpada się to.
"I read a story to-night. It ended unhappily. I was wretched until I had invented a happy ending for it. I shall always end my stories happily. I don't care whether it's 'true to life' or not. It's true to life as it should be and that's a better truth than the other."

Emily Byrd Starr

Post przez klarek » 6 grudnia 2013, o 23:38

ja mam tylko półki, które kupiłam przed narodzinami Małej czyli pewnie z 13 lat temu. Przewieszałam je kilka razy, wisiały w trzech pokojach, nadal wiszą... mam nadzieję, że jeszcze długo, bo w sumie są wygodne :)

Post przez Agrest » 6 grudnia 2013, o 23:41

Półkom pewnie trudniej się rozpaść ;) Poza tym może być też tak, że kiedyś jakość była lepsza, a teraz gdy się zrobili tacy ekspansywni, jest już z tym gorzej. Nie pamiętam dokładnie ile mają meble moich rodziców, ale na pewno mniej niż 13. Ja w każdym razie zaufania za bardzo do tych mebli nie mam :(

Emily Byrd Starr

Post przez klarek » 6 grudnia 2013, o 23:47

Nie wiem jak z trwałością innych mebli, półki żyją - to te, na tle których zawsze fotografuję książki.
ja jestem fanką IKEA. Swoje komody od nich mam od pewnie 17 lat i zmieniały trzy razy miejsce pobytu, przewożono je w różnych warunkach i nadal są super. Do tego dochodzi Billy i szafa dzieciaków. Lubię i styl IKEA i trwałość. CHoć przyznać muszę że niektóre produkty BRW są ładne :)

Post przez Agrest » 6 grudnia 2013, o 23:59

Mnie się z BRW podoba właściwie jedna linia - ta w stylu jakby skrzyń marynarskich. Jeśli dobrze kojarzę, to Joakar ma te meble.

Aa, a propos ikei i prezentów, to nabyłam babciom pledy Ursula, o których pisałam kiedyś, że mi się podobają: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80200694/

Mam nadzieję, że będą zadowolone :mysli:
Sobie niestety nadal nie kupiłam ;) Tylko taką słodką osłonkę :lol: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/60233822/

Emily Byrd Starr

Ulubiona autorka/autor: Janet Evanovich

Post przez Janka » 7 grudnia 2013, o 03:30

Na Mikołaja dostałam misia.
http://www.hunkemoller.de/de_de/other-acc-hottie-bear-white-105751.html
Nie było to dla mnie niespodzianką, bo go sama wybrałam.

Czasem zdarzają mi się migreny. Większość z nich od razu przechodzi po zrobieniu ciepłych okładów. W tym celu miałam dotąd kaczkę do podgrzewania w mikrofalówce. Kaczka niestety niefajnie pachnie zdechłą lawendą. Miś jest bardziej puszysty od kaczki i ślicznie pachnie.

Dzięki niemu zaoszczędzę kupę kasy, bo zeżrę rocznie co najmniej 5 tabletek na migrenę mniej, a one kosztują po 10 euro za sztukę.
Obrazek

Post przez klarek » 7 grudnia 2013, o 15:02

Agrest napisał(a):Aa, a propos ikei i prezentów, to nabyłam babciom pledy Ursula, o których pisałam kiedyś, że mi się podobają: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80200694/
Mam nadzieję, że będą zadowolone :mysli:
Sobie niestety nadal nie kupiłam ;) Tylko taką słodką osłonkę :lol: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/60233822/

Bardzo podobają mi się te pledy, chyba jednak dopiszę do listu do Św. Mikołaja :)

Post przez Księżycowa Kawa » 7 grudnia 2013, o 19:24

Uroczy ten miś :)
Denis Diderot

*
*

Post przez Agrest » 7 grudnia 2013, o 20:44

Aralk, widziałaś je na żywo? Beżowy jest w rzeczywistości sporo jaśniejszy niż na zdjęciu, a biały moim zdaniem ciut ciemniejszy. To tak zanim złożysz zamówienie u Świętego ;)

Emily Byrd Starr

Post przez klarek » 7 grudnia 2013, o 20:53

Agrest, nie widziałam, a to ważna informacja :)
dziękuję :)

Post przez Agrest » 7 grudnia 2013, o 20:56

Mnie się te beżowe tak nie do końca podobają, choć takie kupiłam (ale to po konsultacjach z mamą). Tego brązu ze zdjęcia to nie przypomina w każdym razie i jeśli taki byś chciała, to lepiej na żywo ocenić. Przy białym różnica jest mniejsza.

Emily Byrd Starr

Post przez klarek » 7 grudnia 2013, o 20:57

Mnie bardziej pasowałby biały do sypialni i brązowy do dużego pokoju :evillaugh:
ale będę musiała zdecydować się na jeden i pewnie padnie na biały, bo jednak bardziej uniwersalny :)

Post przez Agrest » 7 grudnia 2013, o 21:24

Są też podobne pledy w Zara Home, ale niestety prawie trzy razy droższe :bezradny: http://www.zarahome.com/webapp/wcs/stor ... %2BBlanket

Emily Byrd Starr

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kącik Porad Wszelakich