Teraz jest 25 listopada 2024, o 23:45

Wizaż: pielęgnacja i makijaż

Zdrowie, pielęgnacja, edukacja, zakupy, podróże

Ulubiona autorka/autor: brak ulubionej

Post przez klarek » 3 grudnia 2013, o 19:53

Le, nie mam pojęcia z jakiego powodu tak masz. Może jakiś stary kupiłaś. GR uzywam pewnie ze dwa lata, stosuję tylko te wersję do jednorazowego pomalowania i nawet te lakiery 2 letnie są super :)
zresztą dziewczyny nie narzekaly na jego trwałość, przynajmniej ja nie pamiętam tego :mysli:

Ulubiona autorka/autor: jeszcze nie wiem

Post przez Zephire » 3 grudnia 2013, o 19:55

A to jestem w szoku, bo ja kosmetyków GR używam od dawna i jestem zachwycona. Lakiery długo mi się trzymają, szminka tak samo i jeszcze ładnie odżywia usta...

Post przez klarek » 3 grudnia 2013, o 19:56

ja mam ich jeszcze bronzera i jest super :)
puder za jasny kupiłam i wyrzuciłam, ale to moja głupota, a nie produkt :zalamka:
i pedzle :)

Ulubiona autorka/autor: Diana Palmer :)

Post przez Levanda » 3 grudnia 2013, o 19:59

Lakiery są słabe. Miałam pomadki, cienie, ale ten lakier .... :mur:
http://dlaschroniska.pl/ - pomóżcie zwierzaczkom!

Post przez klarek » 3 grudnia 2013, o 20:02

Lev, może jednak na jakiś lewy trafiłaś, bo Zephire tez mówi, że dobre :mysli:

Post przez Levanda » 3 grudnia 2013, o 20:10

Możliwe. To chyba pierwszy lakier GR jaki mam :mysli:

Post przez klarek » 3 grudnia 2013, o 20:16

Lev, ja mam z tej serii, pewnie z 15 i żaden tak nie odskakuje, one u mnie wcale nie odskakują, końcówki się ściarają
ale może to tez kwestia płytki

Ulubiona autorka/autor: Susan Elizabeth Phillips

Post przez Papaveryna » 3 grudnia 2013, o 20:20

Ja ostatnimi czasy nie maluje pazurów niczym tylko odżywkuję specyfikiem,który kiedyś Zefirek polecała.
Może coś lepiej z nimi od tego będzie :)

Post przez Levanda » 3 grudnia 2013, o 20:23

Może lakier trafny, może lakiery GR nie leżą moim paznokciom? Generalnie nie miałam jeszcze takiego lakieu, który trzymałby mi się 5 dni bez problemu, ale Rimmel jest niezły.

Post przez Zephire » 3 grudnia 2013, o 20:31

Lev, większość lakierów z cenami "dla przeciętnego śmiertelnika" mają ten problem. Ja kupuję lakiery GR z serii care+strong
https://www.google.pl/search?q=golden+r ... e&tbm=isch

Post przez Zephire » 3 grudnia 2013, o 21:08

Dziewczyny, gdzie (poza allegro) można kupić tanio kolorowe szkła kontaktowe? Potrzebne mi sa tak na jedno-dwa wyjścia, więc nie chcę wydawać nie wiadomo ile kasy zwłaszcza, że za wiele "wolnej" aktualnie nie mam, a szkła muszę mieć najpóźniej 13.12.

ZEPH - nie wpisuj, proszę, posta pod postem w tak krótkim odstępie czasu, tylko dopisz tekst do poprzedniej informacji.

Post przez Levanda » 3 grudnia 2013, o 21:50

Pojęcia nie mam. Nigdy takich nie nosiłam.

Ulubiona autorka/autor: Kristen Ashley/Mariana Zapata

Post przez Duzzz » 3 grudnia 2013, o 22:09

Zephire napisał(a):Lev, większość lakierów z cenami "dla przeciętnego śmiertelnika" mają ten problem. Ja kupuję lakiery GR z serii care+strong
https://www.google.pl/search?q=golden+r ... e&tbm=isch

O jaki piękny miętowy ujrzałam :bigeyes:

Używam również GR lakierów i nie narzekam, a mam ich troszkę i to ostatnio z coraz to różniejszych serii i mogę mieć nawet 5 dni na krótkich pazurach :smile:

“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”
― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.”
― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Post przez Zephire » 4 grudnia 2013, o 13:28

http://allegro.pl/kolorowe-soczewki-par ... 08235.html

Takie znalazłam... Na allegro co prawda, ale okazało się, że u żadnego optyka w Pszczynie nie dostanę kolorowych szkieł kontaktowych... Ewentualnie u jednego, ale to tylko na zamówienie za 90 zł. Zobaczę, czy faktycznie wpłynie to na ogólny wygląd i czy mogę chodzić w szkłach kontaktowych. Bo jeśli tak, to ta firma ma również soczewki korekcyjne :)

Ulubiona autorka/autor: Ilona Andrews

Post przez •Sol• » 4 grudnia 2013, o 14:09

Zef, jak ja bym chciała móc nosić szkła kontaktowe... Uwiera mnie to, mam zawroty głowy i w ogóle masakra. Jak przy okularach z każdym dniem jest łatwiej przy przyzwyczajaniu, tak przy soczewkach niezmiennie lub coraz gorzej. A tak chciałam.
Tylko że może warto podjąć kolejną próbę, pierwsza była 6 lat temu... :mysli:
'Never flinch. Never fear. And never, ever forget'.

'Nevernight' - Jay Kristoff

Post przez Zephire » 4 grudnia 2013, o 14:19

ja własnie chcę sprawdzić, czy mogę nosić, dlatego szukałam zerówek i w miarę tanich. Ta firma jest podobno niezła - koleżanka u nich od dość dawna soczewki kupuje i je chwali - ale wiadomo, że każdemu pasuje coś innego. :)

Może spróbuj innej firmy niż za pierwszym razem :) Teraz jest większy wybór, różne jakości. Na dobrą sprawę to jest tak, jak z tabletkami przeciwbólowymi - ja nie mogę brać paracetamolu bo mam uczulenie, po ketonalu chodzę jak naćpana, ibuprom jest taki se, a ibum max działa idealnie. Z kolei moja kuzynka przeciwbólowo toleruje tylko pyralginę (na ból głowy) i no-spę. Ze szkłami podobno jest tak samo - jedna firma nie spasuje, za to inna juz tak. Ale wiadomo, że mogą też żadne nie pasować ;)

Post przez •Sol• » 4 grudnia 2013, o 14:24

z tymi tabletkami to prawda ;) na mnie tylko ibuprofen, ale najlepiej w postaci Nurofenu bo taki Ibuprom już mnie nie rusza za mocno. A no-spę czy ketonal mogę jak dropsy i mnie nie rusza.

Fakt, teraz wybór jest znacznie większy. Może i masz dobry pomysł z tymi zerówkami, może też tak zrobię ;) korcą mnie soczewki pewnie z podobnego powodu co Ciebie - kolorowe, można sobie kolor oczu w zależnie od humoru zmieniać :P

Post przez Zephire » 4 grudnia 2013, o 14:32

Ja zawsze uważałam, że mam za mało niebieskie oczy i zazdrościłam tacie, który ma ciemną obwódkę wokół tęczówki :P A moja prababcia to miała chabrowe :)

Zephire napisał(a):Dziewczyny, gdzie (poza allegro) można kupić tanio kolorowe szkła kontaktowe? Potrzebne mi sa tak na jedno-dwa wyjścia, więc nie chcę wydawać nie wiadomo ile kasy zwłaszcza, że za wiele "wolnej" aktualnie nie mam, a szkła muszę mieć najpóźniej 13.12.

ZEPH - nie wpisuj, proszę, posta pod postem w tak krótkim odstępie czasu, tylko dopisz tekst do poprzedniej informacji.

Sorry, chciałam zwrócic uwagę na nowego posta... Da się zrobić tak, żeby w razie edytowania posta też pojawiła się jakaś informacja jak w przypadku napisania nowego?

Ulubiona autorka/autor: Janet Evanovich

Post przez Janka » 4 grudnia 2013, o 18:54

wiedzmaSol napisał(a):Zef, jak ja bym chciała móc nosić szkła kontaktowe... Uwiera mnie to, mam zawroty głowy i w ogóle masakra. Jak przy okularach z każdym dniem jest łatwiej przy przyzwyczajaniu, tak przy soczewkach niezmiennie lub coraz gorzej. A tak chciałam.
Tylko że może warto podjąć kolejną próbę, pierwsza była 6 lat temu... :mysli:

Sol, jeśli bardzo Ci zależy, to zapytaj optyka, może będzie mieć próbne darmówki. On powinien też pokazać, jak się je fachowo zakłada i zdejmuje oraz sprawdzić, czy wybrany rodzaj pasuje.
Soczewki kontaktowe są różne. Czym twardsze i trwalsze, tym również bardziej uciążliwe dla oka.
Jeśli nie musisz mieć twardych, robionych specjalnie na zamówienie, to najlepiej wypróbuj jednodniowe. Są najlżejsze dla oka i odpada problem z ich myciem. Jednodniowe się też sprawdzają, gdy ktoś chce je nosić rzadko, tylko wtedy, gdy są potrzebne, np. w kinie 3D. Przy twardszych soczewkach byłoby to nieopłacalne.
Są wśród nich nawilżające, najłagodniejsze dla oka. Np. te:
http://allegro.pl/ciba-vision-dailies-aqua-comfort-plus-sztuki-i3766962730.html
Gdy boli, uwiera, przeszkadza, czasem może wystarczyć mruganie lub zakropienie kropli nawilżających.
Szkoda, że Madd ostatnio do nas nie zagląda. Ona kiedyś pisała, że nosi na co dzień i na pewno się lepiej na nich zna.
Obrazek

Post przez Levanda » 4 grudnia 2013, o 21:59

Dziewczyny chciałam się podzielić opiniami na temat kilku rzeczy, które ostatnio testowałam :) Generalnie 2 rzeczy, których nie warto kupować :)

Esscence quick dry - spray przyspieszający wysychanie lakieru

http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=33070

Tragedia :) 9,99zł to na szczęście nie majątek. Skusiła mnie cena i chęć wypróbowania takiego cuda. Po pierwsze - nie działa. Po drugie - jest szokująco niewydajny. Starczyło mi na jakieś 3 razy :evillaugh:

Eveline top coat 3w1

http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=41569

Jednym słowem - tragedia! :P

Post przez •Sol• » 4 grudnia 2013, o 23:51

Janeczko, kiedyś dobierała mi okulistka i przy trzeciej próbie powiedziała że ona nie wie już co ze mną zrobić..
Ale muszę zrobić drugie podejście, bo na pewno teraz jest większy wybór. Dziękuję za radę z jednodniówkami - to może być to. Poczytam o tym, może się poradzę kogoś kto nosi - moja kuzynka, ale najpierw muszę się z nią zobaczyć.
Korci mnie to, zwłaszcza że jeszcze Chłop mi powiedział że ładniej mi bez drugich oczu ;)

Post przez Zephire » 5 grudnia 2013, o 18:55

Przyszły mi te szkła... I nijak nie umiem ich zakładać xD JA nie miałam pojęcia, że soczewki są takie mięciutkie i delikatne xD Będę musiała poćwiczyć.

Post przez klarek » 5 grudnia 2013, o 19:04

trzeba nabrać trochę wprawy ^_^

Post przez Zephire » 5 grudnia 2013, o 19:26

Ano - póki co PRAWIE udało mi się założyć jedną soczewkę, ale na dzisiaj chyba dam sobie spokój z próbami xD Myślałam, że zakładanie tych soczewek to prostsza sprawa.

Post przez klarek » 5 grudnia 2013, o 19:27

szybko ją zyskasz :)

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kącik Porad Wszelakich