Teraz jest 23 listopada 2024, o 14:04

Aktualnie w kinie

Romantyczne – ale nie tylko – opowieści filmowe, serialowe i teatralne
Od filmów kostiumowych po azjatyckie dramy
Na co czekamy, co polecamy, co odradzamy...

Halloween przed ekranem: nasza klasyka

Post przez magdau_poznan » 15 listopada 2008, o 20:47

ja uważam że Brosnan był najlepszym Bondem Obrazek

Ulubiona autorka/autor: N.R./JD.Robb/Krentz/Quick/Castle/L.Kleypas/Ch.Dodd

Post przez Lilia ❀ » 15 listopada 2008, o 20:59

bo to prawda

Post przez Kat » 15 listopada 2008, o 22:32

bo Brosman byl seksowny, uwodzicielski (sam jego glos albo usmiech) i cholernie dobrze wygladal w garniaku. ten mu do piet nie dorasta... bleeee... ani to ladne, ani seksowne...

Post przez Anielica » 16 listopada 2008, o 02:16

Ja tak a 'propo tego nowego Bonda. Byłam na tym dzisiaj w kinie... I byłam rozczarowana. Kompletnie sknocili film chociaż w pierwszych paru minutach zapowaidał się naprawdę świetnie.

Post przez Lena 872 » 16 listopada 2008, o 02:57

oj Brosman stracił w moich oczach po obejrzeniu Mamma Mii, Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Shelly Laurenston, Anne Stuart

Post przez Fringilla » 16 listopada 2008, o 04:13

no bo: gdzie Q? czemu zrobili z M rodygotaną mamuśkę? i gdzie poczucie humoru Bonda oraz to, że sie powtarzam do znudzenia, mrugania mrugmrug? ech...

Ulubiona autorka/autor: chyba jednak Krentz/Quick/Castle...

Post przez Jadzia » 16 listopada 2008, o 15:30

No nic dodać nic ująć.

Post przez magdau_poznan » 17 listopada 2008, o 20:48

a kiedyś myślałam, że tak świetnego filmu nie da się popsuć Obrazek

Post przez Vergil » 18 listopada 2008, o 01:49

Tylko czekaj aż któregoś Bonda wyreżyseruje Uwe Boll...

Post przez Lilia ❀ » 18 listopada 2008, o 14:28

tylko nie Boll Obrazek ten wszystko psuje, za co się bierze

swoją drogą paradoksalnie najnowszy Bond na otwarciu zarobił najwięcej ze wszystkich Bondów. ciekawe dlaczego?

Post przez Vergil » 18 listopada 2008, o 14:30

Dlatego, że to nowy Bond i już. Więc każdy idzie na niego... Obrazek

A swoją drogą, oglądał tu kto <span style="font-weight: bold">Piłę</span>? Ja byłem ostatnio na tym piątym epizodzie i przez cały seans normalnie z otwartą koparą. Bardzo ciekawie poprowadzono wątki Strahma i Hoffmana, wyjaśniono wiele, ale pozostawiono kolejną porcję znaków zapytania. Teraz tylko czekam na ostatnią, szóstą część, która udzieli odpowiedzi na wszystkie postawione od początku serii pytania.

Post przez Lilia ❀ » 18 listopada 2008, o 14:32

to pierwszy Bond, który nie jest na podstawie książki Fleminga...

dziewczyny może kusić nawiązanie do zamordowania żony Bonda...

Post przez kasiek » 18 listopada 2008, o 14:33

dobra akcja reklamowa... no i może zwyczajnie niektórym sie podoba

Ulubiona autorka/autor: Marsha Canham

Post przez moni » 19 listopada 2008, o 00:26

Ja oglądałam Piłę i przez tydzień zasnąć nie mogłam. Jak się w sobie zbiorę albo będę miała ochotę się bać, to obejrzę dalsze części i teksańską masakrę piłą mechaniczną Obrazek

Post przez Vergil » 19 listopada 2008, o 02:51

Moja rada jest taka:

1. Poczekaj do przyszłego roku (Piła VI).

2. W międzyczasie zassaj nieokrojone, pełne wersje dostępnych już epizodów (linki mogę Ci podesłać na PW).

3. Jak Piła VI ukaże się, zbierz się w sobie i obejrzyj jednym ciągiem. W ten sposób najłatwiej wychwycić wszystkie poboczne wątki i inne smaczki, a także pojąć sens całości.

Teksaska masakra to rzeź dla samej rzezi a Piła ma w sobie pewien sens. Polecam Piłę.

Post przez mewa » 19 listopada 2008, o 12:20

Post przez Lilia ❀ » 19 listopada 2008, o 15:46

część z nich zamieściłam w temacie Meyer

jednak ten film obejrzę. z ciekawości

Post przez mewa » 19 listopada 2008, o 16:39

no właśnie zastanawiałam się gdzie wkleić ten link Obrazek

Post przez Lilia ❀ » 20 listopada 2008, o 15:24

<span style="font-size: 18px; line-height: normal">Dla fanów "You Can Dance"</span>

26 grudnia na ekranach naszych kin zadebiutuje taneczny film <span style="font-weight: bold">"Just Dance - tylko taniec"</span>. To idealna propozycja dla wielbicieli filmu "W rytmie hip-hopu" i programu "You Can Dance - Po prostu tańcz!"

Opowieść o młodym pokoleniu utalentowanych ludzi, dla których taniec jest treścią życia rozgrywa się w scenerii słynnych klubów Chicago. jedną z nich jest Lauryn Kirk.

Lauryn opuszcza rodzinne miasteczko i wyrusza na podbój Chicago uzbrojona jedynie w surowy, nieoszlifowany talent taneczny i marzenia o wielkiej sławie, której początkiem miałaby być nauka w prestiżowej szkole tańca. Niestety, konfrontacja własnych umiejętności z tym, jak oceniają je profesjonaliści jest dla niej wielkim rozczarowaniem. Pierwsza porażka nie załamuje jednak Lauryn. Młoda i piękna dziewczyna podejmuje pracę i wchodzi w nieoczekiwane zmysłowy i ekscytujący nowy świat - świat klubów tanecznych?

"To naprawdę bardzo wszechstronna opowieść - coś dla dzieciaków, coś dla dorosłych, coś dla każdego. No i doskonały film na randki!" - zachęca reżyser Darren Grant.

W filmie zobaczymy: Mary Elizabeth Winstead ("Grindhouse vol. 1 Death Proof", "Szklana Pułapka 4"), Ashley Roberts ("Be Cool"), Tessę Thompson ("Kiedy dzwoni nieznajomy") i Johna Reardona ("Straszny film 4")

Post przez Lilia ❀ » 21 listopada 2008, o 17:50

<span style="font-size: 18px; line-height: normal">Wampiryczny szał w USA</span>

Obrazek

Stany Zjednoczone powoli ogarnia wampiryczne szaleństwo, a wszystko z powodu zbliżającej się premiery ekranizacji kultowej za oceanem książki "Zmierzch" Stephenie Meyer.

Wiadomość o adaptacji powieści wywołała burzę, bo rzeczywiście fanklub miłosnej historii nastoletniej dziewczyny i przystojnego wampira jest spory. Gdy w internecie pojawił się pierwszy zwiastun filmu, zobaczyło w ciągu tygodnia 3 mln ludzi. To rekord porównywalny do najnowszego Indiany Jonesa.

Cykl książek Stephenie Meyer sprzedaje się w Stanach świetnie. Jej sagę wydano w 37 krajach i sprzedano w 25 mln egzemplarzy. Przez 91 tygodni królowała na liście bestsellerów "New York Timesa".

Po gorączce książkowej, teraz przyszedł czas na gorączkę kinową. Na dwa dni przed amerykańską premierą filmu sprzedano już bilety na 2 tysiące seansów. Zdecydowano się nawet na kilkaset pokazów w nocy.

Ciekawe, czy i w Polsce film spotka się z równie gorącym przyjęciem czy jednak okaże się, że wolimy poczciwego i swojskiego Harry Pottera. Polska premiera "Zmierzchu" 9 stycznia.

<span style="font-size: 18px; line-height: normal">Na co do kina?</span>

W nadchodzący weekend czeka nas premiera najnowszego filmu Ridleya Scotta "W sieci kłamstw". Do kin wchodzi też nominowany do Złotych Lwów w Gdyni film Dariusza Gajewskiego "Lekcje Pana Kuki".

"Po przeczytaniu "Lekcji Pana Kuki" natychmiast wiedziałem, że chcę sfilmować tę historię. Zadzwoniłem do Radka Knappa, autora powieści i następnego dnia rozmawialiśmy w Wiedniu, jak się do tego zabrać" - mówił reżyser, Dariusz Gajewski.

<span style="font-weight: bold">"Lekcje Pana Kuki"</span> to adaptacja bestsellerowej powieści Radka Knappa. Waldemar (Łukasz Garlicki) nigdy jeszcze nie był za granicą. Postanawia to zmienić w czasie wakacji. Pomocy w zorganizowaniu wyjazdu szuka u pana Kuki (Andrzej Grabowski) - dawnego znajomego rodziców. To za jego namową za cel swojej wędrówki wybiera Wiedeń. Jednak już na miejscu wskazówki Kuki okazują się cokolwiek mylące, a jego wizja zagranicy mocno wyidealizowana. Waldemar dostaje twardą szkołę życia na obczyźnie.

"Od początku pracy nad tym projektem miałem przekonanie, że koprodukcja jest najwłaściwszą drogą do opowiedzenia tej historii, ponieważ rzeczywistość koprodukcji odzwierciedla sens głównego przekazu "Lekcje Pana Kuki"" - mówił Gajewski.

Film jest koprodukcją polsko-austriacką i na ekranie pojawiają się zagraniczni aktorzy, m.in. Nadia Cameron-Blakey, ktora niedawno zagrała w "Mrocznym rycerzu", a także August Diehl ("Fałszerze"). Z polskich aktorów zagrali m.in. Anna Przybylska i Krzysztof Stroiński.

Nietypowy angielsko-australijski duet pod postacią Ridleya Scotta i Russella Crowe 'a . To historia reporterki telewizyjnej Angeli Vidal (Jennifer Carpenter) i operatora kamery, którzy zostają przydzieleni do spędzenia nocnej zmiany z jednostką straży pożarnej Los Angeles. Wraz za rutynowym wezwaniem wyjeżdżają do niewielkiego budynku mieszkalnego, w którym jest już policja, a z jednego z mieszkań dochodzą mrożące krew w żyłach krzyki. Jak się wkrótce dowiadują, jedna z mieszkanek została zakażona czymś nieznanym. Kiedy kilku brutalnie zaatakowanych mieszkańców usiłuje wydostać się z budynku wraz z ekipą telewizyjną, okazuje się, że departament kontroli chorób zakaźnych właśnie objął budynek kwarantanną. Dostęp do telefonów, Internetu, telewizji i telefonów komórkowych został odcięty, a funkcjonariusze nie przekazują żadnych informacji zamkniętym wewnątrz. Kiedy kwarantanna zostaje ostatecznie zniesiona, jedynym dowodem na to, co się wydarzyło jest taśma z nagraniem ekipy telewizyjnej.

W nadchodzący weekend do kin zawita również zwycięzca 23. Warszawskiego Festiwalu Filmowego - zdobywca Nagrody Publiczności. <span style="font-weight: bold">"Przyjeżdża orkiestra!"</span> Erana Kolirina to oryginalna i opowiedziana z wyjątkowym humorem historia egipskiej orkiestry, która zagubiła się w Izraelu. Zespół miał zagrać na uroczystym otwarciu centrum kulturalnego. Niestety, nikt nie odebrał muzyków z lotniska, ci więc decydują się znaleźć drogę sami...Film ten, przywodzący na myśl dzieła Emira Kusturicy, to żywiołowa, a zarazem pełna ciepła opowieść o radości życia, przełamywaniu barier, a przede wszystkim o zwycięstwie przyjaźni nad uprzedzeniami. Wszystko to w rytmach nieokiełznanej orientalnej muzyki.

A na zakończenie trochę humoru w komedii <span style="font-weight: bold">"Dziewczyna mojego kumpla"</span> Howarda Deutcha, specjalisty w tym gatunku. Kim jest "dziewczyna kumpla"? To inteligentna, piękna i pełna temperamentu Alexis. Dla wielu kawalerów byłaby wymarzoną partnerką. Nic zatem dziwnego, że po miesiącu znajomości zaślepiony głębokim uczuciem Dustin wyznaje jej miłość. Alexis decyduje jednak, że zapał amanta trzeba ostudzić... nieodwracalnie. Zdruzgotany koszem Dustin zwraca się o pomoc do najlepszego kumpla, Tanka - specjalisty od reaktywowania związków. Świeżo porzuceni mężczyźni wynajmują Tanka, by ów znawca kobiecego wnętrza urządził kobietom na randce istne piekło na ziemi, po którym same zapragną wrócić do poprzednich partnerów. Tank nie spodziewa się, że Alexis okaże się największym wyzwaniem w jego "karierze". Gdy próbuje ją uwieść, a potem zniechęcić do siebie, z przerażeniem odkrywa, że dziewczyna przejrzała jego grę i sama rzuciła mu rękawicę. Zawadiacki wdzięk Alexis sprawi, że Tank musi wybierać między własną reputacją jako łamacza serc i przyjaciela Dustina, a coraz gorętszym uczuciem do swojej zuchwałej "ofiary".

Post przez Lilia ❀ » 25 listopada 2008, o 01:29

<span style="font-size: 18px; line-height: normal">Kasowy film o wampirach</span>

"Zmierzch" - opowieść o kobiecie, która zakochała się w wampirze, to najbardziej kasowy film ostatniego weekendu w USA. Produkcja pokonała nawet najnowszego Jamesa Bonda.

Film, będący ekranizacją pierwszej części sagi Stephenie Meyer sprzedanej w 25 milionach egzemplarzy na całym świecie, ustanowił nowy rekord weekendu otwarcia dla obrazu wyreżyserowanego przez kobietę, zarabiając 70,6 mln dolarów.

Nowa część Bonda, "007 Quantum Of Solace", spadła na drugie miejsce z wynikiem 27,4 mln dolarów.

Animacja 3D Disneya "Piorun" zajęła miejsce trzecie z wynikiem 27 mln dolarów. Kolejny film animowany "Madagaskar 2" uplasował się na pozycji czwartej z wynikiem 16 mln dolarów.

Miejsce piąte należy do komedii "Role Models" (7,2 mln dolarów).

Zgodnie z wcześniejszymi informacjami, polscy fani nie będą musieli długo czekać, aby zobaczyć "Zmierzch". Film będzie miał swoje specjalne pokazy przedpremierowe w większości dużych polskich miast w dniach 5-7 grudnia.

Oficjalna polska premiera filmu odbędzie się 9 stycznia 2009 roku.

Post przez Lilia ❀ » 28 listopada 2008, o 15:11

<span style="font-size: 18px; line-height: normal">Na co do kina?</span>

Od ilości premier najbliższego weekendu może zakręcić się w głowie. W kinach pojawi się dwanaście nowych filmów, które można podsumować tradycyjnym - "dla każdego coś dobrego". Jest i animacja, i melodramat, coś dla miłośników akcji, coś dla miłośników komedii... Proponujemy krótki przegląd premier tygodnia.

<span style="font-weight: bold">"Piorun"</span>

Bolt, super - pies, który uwierzył, że rzeczywiście zamiast bohaterem serialu jest "super-psem". Rozpoczyna pełną przygód, szaloną wyprawę przez cały kraj. Pomoże mu bezdomna kotka i... uzależniony od telewizji, zamknięty w kuli chomik. Dobra zabawa gwarantowana, także w wersji 3D. A w polskiej wersji językowej usłyszmy m.in. Sonię Bohosiewicz, Borysa Szyca, czy Tomasza Karolaka.

<span style="font-weight: bold">"Mała Moskwa"</span>

-Miałem pełne prawo zrobić ten film - powiedział w czasie premiery reżyser filmu, Waldemar Krzystek, który młodość spędził w Legnicy. "Mała Moskwa" zdobyła Złote Lwy w czasie festiwalu w Gdyni. Rok 1967. Jura, młody pilot i niedoszły kosmonauta, trafia do Legnicy, zwanej "Małą Moskwą", ze względu na ulokowanie tam największego garnizonu wojsk radzieckich w Europie Wschodniej. Towarzyszy mu piękna młoda żona Wiera. Zafascynowana polską poezją i muzyką, wygrywa piosenkarski "konkurs przyjaźni". Poznaje polskiego oficera i muzyka - Michała. Zakazana miłość Rosjanki i Polaka musi rozwijać się w tajemnicy i po kryjomu..

<span style="font-weight: bold">"Happy-Go-Lucky, czyli co nas uszczęśliwia"</span>

Nowa komedia Mike 'a Leigh okazała się odkryciem tegorocznego festiwalu w Berlinie. Aktorka, dla której podobno angielski reżyser specjalnie napisał scenariusz, została nagrodzona za najlepszą rolę kobiecą. Doskonale buduje postać wiecznie uśmiechniętej, 30-letniej

Poppy, nauczycielki w szkole podstawowej. Brak pieniędzy, partnera, a nawet sfrustrowany instruktor jazdy nie jest w stanie zmienić jej nastawienia do życia. W tej słodko-gorzkiej komedii po raz kolejny Leigh rysuje obraz przedmieść Londynu z całą galerią oryginalnych postaci.

<span style="font-weight: bold">"Nim diabeł dowie się, że nie żyjesz"</span>

Sidney Lumet ("Pieskie popołudnie", "Dwunastu gniewnych ludzi") wraca do kryminału. Jak łatwo zdobyć pieniądze? Nic prostszego. Czemu nie napaść na sklep jubilerski rodziców? Ubezpieczenie pokryje ich straty. Zaprzyjaźniony paser sprzeda klejnoty. Wszyscy będą szczęśliwi... Ale planów idealnych nie ma, szczególnie wtedy, gdy w grę wchodzi broń. Sytuacja natychmiast wymyka się spod kontroli.

Padają strzały. Matka trafia w stanie ciężkim do szpitala. Ojciec poprzysięga zemstę. Nie wie przy tym, że ściga własnych synów.

<span style="font-weight: bold">"Czyngis - Chan"</span>

Film Sergeia Bodrova zdobył w tym roku nominację do Oscara w kategorii filmu nieanglojęzycznego. Zrealizowana z rozmachem, epicka opowieść o największym wojowniku w historii Mongolii. 1172 rok. 9-letni Temudżyn wyrusza w podróż ze swoim ojcem. Jego ożenek ma zagwarantować pokój między plemiona. Jednak jego ojcem zostanie zabity, a władze przejmie zdradziecki Targutaj. Mały Temudżyn trafia do niewoli, z której wkrótce się wydostanie i stanie na czele wszystkich Mongołów.

<span style="font-weight: bold">"Podróż ze zwierzętami domowymi"</span>

Natalia (Ksenia Kutepowa) mieszka na stacji niedaleko torów kolejowych. Codziennie doi krowę, "gospodarz" sprzedaje mleko pasażerom z przejeżdżających obok pociągów. "Gospodarz" to jej mąż. Zabrał Natalię z domu dziecka, gdy miała 16 lat. Od tego czasu jej życie kręci się wokół domu, chlewu i pociągów. Natalia nie kocha męża, ale nie może wyobrazić sobie swojego życia bez niego. Do czasu kiedy pewnego dnia "Gospodarz" umiera na zawał serca. Wkrótce w jej życiu pojawia się ciężarówka, i wesoły kierowca - Serega.

<span style="font-weight: bold">"Teza"</span>

Bohaterem filmu jest Anberber, lekarz, który po kilku latach spędzonych na studiach medycznych w Niemczech, pełen nadziei na lepsze życie, wraca do Etiopii. Niestety zastaje swój kraj pełen chaosu, nękany zamieszkami. Akcja Tezy przeskakuje w czasie, pomiędzy studenckimi latami Anberbera, jego pracą zawodową, a powrotem do domu. Za każdym razem Anberber musi walczyć, by dostosować się do miejsca w którym żyje, zarówno w swojej ojczystej Etiopii, jak i na emigracji w Niemczech podczas studiów.

<span style="font-weight: bold">"Na przemiał"</span>

Abu Ammara to biedny muzułmanin, były mudżahedina w Afganistanie, który mieszka w milionowym az-Zarka w Jordanii. Na tej samej ulicy, gdzie żył i dorastał Abu Musa az-Zarkawi brutalny przywódca Al-Kaidy. Nasz bohater zarabia na życie, jeżdżąc dookoła miasta starym volkswagenem busem i zbierając ze swoimi synami puste kartony. Na przemiał. Abu Ammar nocami pisze książkę o islamie na podstawie wieloletnich zapisków na skrawkach papieru gromadzonych w plastikowych torbach.

<span style="font-weight: bold">"Lustra"</span>

Kolejny horror twórcy filmu "Wzgórza mają oczy". To historia byłego policjanta, który musi chronić swoją rodzinę przed złem czającym się w lustrach. Ben Carson (Kiefer Sutherland) przeżywa trudne chwile. Minął rok odkąd zawieszono go w pracy w nowojorskiej policji. Omyłkowo postrzelił tajnego agenta, przez co nie tylko stracił posadę, ale i popadł w alkoholizm. Zatrudnia się jako ochroniarz w centrum handlowym Mayflower, gdzie wybuchł pożar. Patrolując tajemnicze zgliszcza, zauważa w wiszących na ścianach lustrach coś niezwykłego. Pojawiają się w nich obrazy mrożące krew w żyłach...Przedstawiają przerażające wydarzenia z przeszłości.

<span style="font-weight: bold">"Zajście awaryjne"</span>

Georgina Scott ( Heather Graham), samotna seksowna 33 latka, wpada w rozpacz, gdy odkrywa, że dopadła ją wcześniejsza menopauza. Na zajście w ciążę zostało jej raptem kilka dni. Aby wykorzystać ostatni cykl, prosi swoich przyjaciół, by pomogli jej w znalezieniu odpowiedniego kandydata na ojca.

<span style="font-weight: bold">"Ostatnie zlecenie"</span>

Joe ma cztery zasady: nie zadaje pytań, nie uznaje dobra ani zła, nie spotyka się z ludźmi spoza interesu i zawsze wie kiedy się wycofać. "Ostatnie zlecenie" to thriller o bezwzględnym płatnym mordercy (Nicolas Cage), który wykonując zlecenie w Bangkoku, napotyka niespodziewane przeszkody i po raz pierwszy odstępuje od swoich żelaznych reguł. Przekonuje się, że jeśli praca polega na zabijaniu, próba ocalenia czyjegoś życia może okazać się śmiertelnym wyzwaniem.

<span style="font-weight: bold">"Bangkok - ostatnie zlecenie"</span>

Komu spodoba się wersja z Nicolasem Cagem, może przekonać się, jak wygląda oryginał tej opowieści. Bohaterem filmu jest Kong - głuchoniemy, płatny zabójca, który na własną rękę wymierza sprawiedliwość i rozprawia się z podziemnym światem Bangkoku.

Ulubiona autorka/autor: Shelly Laurenston, Anne Stuart

Post przez Fringilla » 28 listopada 2008, o 19:34

Happy-Go-Lucky - obowiązkowo Obrazek chociaż za ten p;odtytł ja bym chyba pobiła autora Obrazek

"Bangkok - ostatnie zlecenie" - też Obrazek

"Podróż ze zwierzętami domowymi" - też można Obrazek ja się dobrze bawiłam... hm, bawiłam? no, było interesująco...

ja bym zobaczyła Czyngis - Chana z ciekawości i Małą Moskwę (chociaż troche sie boję Obrazek - podobno "wyciskacz łez" - to intrygujące Obrazek

Post przez Madeleinee » 30 listopada 2008, o 17:43

happy go lucky chciałabym zobaczyc bardzo Obrazek a widziałam wczoraj Zmierzch co prawda kinówkę i troche straciłam ale dało się obejrzeć i sama nie wiem co myśleć....

Ulubiona autorka/autor: T.A. White

Post przez nana_rlbi » 5 grudnia 2008, o 03:07

"Australia" w grudniu na ekranach kin!

Oczekiwany z ogromnym zainteresowaniem, najnowszy film Baza Luhrmanna, twórcy "Moulin Rouge" i "Romea i Julii". W rolach głównych: Nicole Kidman i Hugh Jackman. Zrealizowana z wielkim rozmachem opowieść o miłości, której tłem jest Australia u progu II wojny światowej.

Akcja "Australii" rozpoczyna się w połowie lat 30. ubiegłego wieku. Główną bohaterką jest angielska arystokratka (Kidman), która otrzymuje kłopotliwy spadek w postaci gigantycznego rancho na Antypodach. Inni hodowcy dybią na jej ziemię, ale w kobiecie odzywa się krew pionierów. W towarzystwie nieokrzesanego poganiacza bydła (Jackman) i dwóch tysięcy krów rozpoczyna odyseję przez australijskie bezdroża. Zatrzymuje ich bombardowanie miasta Darwin przez Japończyków.

Premiera polska: 2008-12-26

Obrazek

"Dzień, w którym zatrzymała się Ziemia" (2008)

Nowa wersja jednego z najsłynniejszych filmów fantastyczno naukowych w historii kina, wyreżyserowana przez Scotta Derricksona, twórcy "Egzorcyzmów Emily Rose".

Gdy na Ziemi ląduje statek kosmiczny, ludzkość staje w obliczu pierwszego w historii kontaktu z wysłannikami pozaziemskiej cywilizacji.

Czy przybywają oni na naszą planetę z misją pokojową?

Obrazek<span style="font-weight: bold"></span>

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Oglądamy!