Teraz jest 21 listopada 2024, o 14:34

Jilly Cooper

Post przez anna1 » 13 listopada 2010, o 23:23

Całe popołudnie spędziłam jako słodka kobietka swojej drugiej połowy. Grunt to się uśmiechać we właściwych momentach. Myślami to ja na pewno nie byłam na spotkaniu. Tak sobie stoję i kombinuje czym by tu zaskoczyć dziewczyny, jaki dowcipny kawałek polecić, który fragment zacytować… I wtem olśnienie, cóż za wpadka-wszystko pokręciłam. Pisałam, że książki Cooper najlepiej czytać w porządku chronologicznym, jednocześnie nie właściwie podając tytuły. Pierwszy tom serii to Riders, a nie Rivals. Jedyne co mnie tłumaczy to fakt, że sama zaczęłam od Rivals, niestety w ten sposób traci się połowę zabawy. W pierwszym tomie wspomniany Rupert to kawał s… Każdy kto oglądał serial BBC z Marcusem Gilbrtem wie o czym mówię. W Rivals, nie sposób Ruperta nie lubić.

Post przez pinksss » 14 listopada 2010, o 00:10

problem w tym, że ja Marcusa Gilberta lubię wielce Obrazek

olśniewaj, no olśniewaj .... Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Różnie to bywa

Post przez Księżycowa Kawa » 13 listopada 2013, o 22:49

Czytałam dwie, bo tyle było w bibliotece i dziś mi się trafiła "Octavia" - akurat to znam...
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu.
Denis Diderot

"If you want it enough, you can always get a second chance." MM
*
“I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM
*
Zamienię sen na czytanie.

Post przez Księżycowa Kawa » 30 września 2018, o 20:48

Wcześniej za „Odlot” się nie brałam, bo mi się nie podobał tytuł, lecz postanowiłam dać szansę. Okazuje się, że to spora cegła, a po drugie, to kolejna część cyklu, a myślałam, że to pojedyncza pozycja. Poszczególne części łączą się ze sobą?
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu.
Denis Diderot

*
“I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM
*

Post przez Księżycowa Kawa » 15 lutego 2021, o 13:00

W promocji:

Obrazek

Coś nie słychać, aby u nas wydawano dalej ten cykl.

Nie wiem ,dlaczego przerzuca mnie na angielską stronę, choć mam zapisaną jako amerykańską.
Denis Diderot

*
*

Poprzednia strona

Powrót do C