A ja właśnie robię taki oto biszkopt:
<span style="text-decoration: underline"><span style="font-weight: bold">BISZKOPT Z CIEPŁYMI LODAMI</span></span>
Upiec biszkopt - dość duży - tortownica minimum 26 cm.
<span style="font-weight: bold">Masa:</span>
- dżem wiśniowy
- 2 galaretki cytrynowe
- śmietana kremówka - 500 ml
- 1,5 szkl. cukru pudru
- 2 naturalne serki Bieluch [lub 25 – 30 dag sera białego bardzo drobno zmielonego]
- polewa czekoladowa
- biszkopt przekroić, posmarować dżemem spód
- Z lodów usunąć wafelek (opakowanie ciepłych lodów z LIDLA), przekroić lody na pół, ułożyć na dżemie.
- 2 galaretki cytrynowe rozpuścić w 1,5 szkl wody.
- Ubić 0,5 litra śmietany kremówki, dodać pół szkl cukru pudru, 2 naturalne serki BIELUCH, na koniec tężejące galaretki.
- Wszystko położyć na lodach, przykryć drugą połową biszkoptu, polać polewą.
Ciasto wychodzi dosyć wysokie, więc mozna przekroić na 3 części
Trochę trzeba się pociapać przy krojeniu lodów, ale efekt jest bomba.