Teraz jest 21 listopada 2024, o 22:29

Julie Anne Long

Post przez Agrest » 28 października 2013, o 21:32

Hehe, nie, to Long. Nieuchwytnego księcia nie czytałam, ale nie cieszy się on dobrą opinią ;) To pierwsza książka Long. Złodziejka w sumie miła, ale bardziej infantylna niż późniejsze książki (szczególnie w polskim upupionym tłumaczeniu).

Podobne do Miłosnej szarady są Skrzydła motyla, to druga część tej samej serii. Jeśli też ci się spodoba, to się cofnij do jedynki i dalej czytaj po kolei ;) W sumie Dawna miłość była jak dla mnie najmniej zapamiętywalna z tej serii, więc to już masz za sobą ;)

Ja jestem fanką Pennyroyal Green i na każdą nową część niecierpliwie czekam :)
"I read a story to-night. It ended unhappily. I was wretched until I had invented a happy ending for it. I shall always end my stories happily. I don't care whether it's 'true to life' or not. It's true to life as it should be and that's a better truth than the other."

Emily Byrd Starr

Ulubiona autorka/autor: Różnie to bywa

Post przez Księżycowa Kawa » 28 października 2013, o 21:48

"Skrzydła motyla" - słyszałam o tym i chyba przy okazji zajrzę.

"Dawna miłość" - to o dziwo pamiętam, spotkali się ponownie nad obrazem i kompletowali krowy :hyhy: fabuła była raczej niedopracowana...
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu.
Denis Diderot

"If you want it enough, you can always get a second chance." MM
*
“I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM
*
Zamienię sen na czytanie.

Ulubiona autorka/autor: N.R./JD.Robb/Krentz/Quick/Castle/L.Kleypas/Ch.Dodd

Post przez Lilia ❀ » 28 października 2013, o 21:51

Skrzydła motyla wydało AmerCom, jakbyś chciała kupić taniej.
“Man. God. Roarke. An interesting and flattering lineup.”
“Safe men are for marrying. Dangerous men are for pleasure.”

Post przez Księżycowa Kawa » 28 października 2013, o 21:52

Lilia napisał(a):Skrzydła motyla wydało AmerCom, jakbyś chciała kupić taniej.

Zapomniałam o tym, muszę tylko okładki porównać.
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu.
Denis Diderot

*
“I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM
*

Ulubiona autorka/autor: Balogh, Proctor, McNaught, Long, Craven, Graham

Post przez aur_ro » 14 listopada 2013, o 21:40

19 listopada będzie premiera polskiego wydania 6-tej częsci tej serii pt. "Gra o markiza" ("How the Marquess Was Won")

Obrazek Obrazek

Plotkarska prasa nazywa go Lodowatym Lordem. Zimny i wyniosły Julian Spenser, markiz Dryden, otacza się wyłącznie tym co najlepsze: zarówno jeśli chodzi o stroje, konie i… kochanki. A teraz znalazł idealną narzeczoną, która wniesie mu w posagu utracone dziedzictwo Spenserów.
Lecz jego misterne plany rozsypują się jak zamek z piasku, gdy Julian poznaje damę do towarzystwa przyszłej żony. Piękna Phoebe o zagadkowym uśmiechu i prowokującej inteligencji jako jedyna potrafi przejrzeć markiza. Wzajemne nieodparte przyciąganie to dla nich tortura – słodka i niebezpieczna, bo poddanie się pożądaniu może oznaczać utratę wszystkiego...

http://www.wydawnictwoamber.pl/ksiazka/1532/gra-o-markiza

Post przez Księżycowa Kawa » 14 listopada 2013, o 21:52

W Amberze pojawił się ktoś z zamiłowaniem do ogrodnictwa :hyhy:
Denis Diderot

*
*

Ulubiona autorka/autor: S. Brown, SEP, J. Quinn

Post przez sunshine » 14 listopada 2013, o 21:54

haha normalka :rotfl:
byle tylko wyszło w terminie :czeka:
Każdy jest jaki jest.
Nigdy nie rezygnuj z własnych pragnień. Inaczej będziesz tego żałować.
Uwierz mi. Moim zdaniem brak Ci odwagi, by przeżywać własne życie. Chcesz rady? Ciesz się życiem, ile tylko możesz.

Prawdziwy facet kocha swoją kobietę w ubraniu, pożąda w bieliźnie, a ubóstwia w jego koszuli. ;)

Ulubiona autorka/autor: Brockway/Schone/Long/Gabaldon

Post przez syntemeks » 14 listopada 2013, o 22:44

tia Long wydają ostatnio w faunie i florze ;) ale ja się nie zrażam, najwyżej gazetą obłożę :mrgreen:
"Czemuż służy literatura, jeśli nie temu, aby kazać nam żyć pełną piersią, zmusić nas do picia z kielicha codzienności większymi haustami?" Henry Miller

Post przez Księżycowa Kawa » 14 listopada 2013, o 22:46

syntemeks napisał(a):tia Long wydają ostatnio w faunie i florze ;) ale ja się nie zrażam, najwyżej gazetą obłożę :mrgreen:

Właśnie nie tylko ją - coś im się trend zmienił tak, że na pierwszy rzut oka wygląda na ogrodniczą...
Denis Diderot

*
*

Post przez Agrest » 14 listopada 2013, o 22:47

Storczyk w krainie mchów i paproci :niepewny:
"I read a story to-night. It ended unhappily. I was wretched until I had invented a happy ending for it. I shall always end my stories happily. I don't care whether it's 'true to life' or not. It's true to life as it should be and that's a better truth than the other."

Emily Byrd Starr

Post przez Księżycowa Kawa » 14 listopada 2013, o 22:48

Agrest napisał(a):Storczyk w krainie mchów i paproci :niepewny:

:evillaugh: ciekawe będzie, jak ktoś naprawdę się pomyli :hyhy:
Denis Diderot

*
*

Post przez aur_ro » 14 listopada 2013, o 22:49

... może ten kwiatek ma jakies odzwierciedlenie w tekscie... zobaczymy
Na okładce mojej ulubionej "Miłosnej szarady" jest idylliczny obrazek dwóch łabędzi. I rzeczywiście łabędzie niemal pogryzły jedną z bohaterek powieści. :lol:

Post przez Księżycowa Kawa » 14 listopada 2013, o 22:50

Co racja, to racja, przynajmniej nie znicze :evillaugh:
Denis Diderot

*
*

Post przez Agrest » 14 listopada 2013, o 22:51

Niestety nie przypominam sobie żadnego storczyka w tej książce :]

No ale fakt, byle nie znicze.

Emily Byrd Starr

Post przez aur_ro » 14 listopada 2013, o 22:54

Agrest napisał(a):Niestety nie przypominam sobie żadnego storczyka w tej książce :]

No ale fakt, byle nie znicze.

Może chociaż jakaś palmiarnia jest?

Post przez Agrest » 14 listopada 2013, o 23:00

Nie pamiętam... Ale jest kot - mogli dać kota :lol:

Emily Byrd Starr

Post przez aur_ro » 15 listopada 2013, o 00:58

No dobrze.... podobno storczyk symbolizuje oddanie i czystą miłość...

Ja tam już wolę symboliczną orchideę, niż tego chlopczyka z okladki amerykanskiej.

Ulubiona autorka/autor: Kristen Ashley/Mariana Zapata

Post przez Duzzz » 20 listopada 2013, o 12:44

Księżycowa Kawa napisał(a):Co racja, to racja, przynajmniej nie znicze :evillaugh:

Fakt, znicza chyba nic nie przebije :evillaugh:

“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”
― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.”
― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Ulubiona autorka/autor: Brockway/Schone/Long/Gabaldon

Post przez syntemeks » 20 listopada 2013, o 15:41

niezłe też są te figurki z ceramiki, czy z czego one tam są...
"Czemuż służy literatura, jeśli nie temu, aby kazać nam żyć pełną piersią, zmusić nas do picia z kielicha codzienności większymi haustami?" Henry Miller

Post przez aur_ro » 23 listopada 2013, o 12:28

No i jak słusznie sunshine napisała - byle wyszło w terminie.....
Sprawdzialam, jak na razie termin wydania z 19.11 przesunięto na 2.12..... ekhm..... na szczescie tego roku.

o, cholerka, Long już chwali sie okładką do 9 tej częsci Pennyroyal Green "Between the Devil and Ian Eversea", która ma wyjść w kwietniu 2014 :)
Obrazek

Post przez Agrest » 23 listopada 2013, o 13:37

Ja już sobie zrobiłam listę zapowiedzi na przyszły rok, które muszę kupić i teraz tylko czekam czy może będzie jakaś promocja -10% na bookdepository, wtedy zamawiam hurtowo ;) No i oczywiście powyższa pozycja jest na liście obowiązkowo ;)

Emily Byrd Starr

Post przez aur_ro » 26 listopada 2013, o 17:45

Choć wprawdzie po przeprowadzce i remoncie pokochałam miloscią dozgonną ebooki, to jednak "What I Did For a Duke" chciałabym miec w papierze i na półce.

Ulubiona autorka/autor: Julie Anne Long,Mary Balogh

Post przez tydea » 6 grudnia 2013, o 01:44

:ohlala: Nowa romansocholiczka sie wita.
Witam drogie koleżanki na poczatku przepraszam za pisownie I gramatyke( nie mam polskich znaków na klawiaturze i hmm :zawstydzony: troche robie byki).
Chcialam sie z Wami podzielic moja radoscia ze "Gra o markiza " jest juz na moim kindelku :cheer:
Teraz czytam :czyta2:" Piekna I szpieg"i po skonczeniu zabieram sie za nowiutka 6 czesc Pennyroyal (czytalam wszystkie )

Ulubiona autorka/autor: SEP/Long/Stuart/Quinn/Enoch/Balogh

Post przez mad_line » 6 grudnia 2013, o 08:33

Witam! Ja również kocham Long, szczególnie za ten cykl :bigeyes: Nie czytałam jeszcze Gry o markiza, planuję ją na święta, w zeszłym miesiącu czytałam Miłosną szaradę. Jakie jest twoje zdanie o tej książce? Moim zdaniem jest świetna.
“Where is he? Bridgerton!" he bellowed. Three chestnut heads swiveled in his direction.
Simon stomped across the grass, murder in his eyes. "I meant the idiot Bridgerton."
"That, I believe," Anthony said mildly, tilting his chin toward Colin, "would refer to you.”

Julia Quinn, The Duke and I

Ulubiona autorka/autor: Julie Anne Long,Mary Balogh

Post przez tydea » 7 grudnia 2013, o 01:14

Miłosną szaradę przeczytalam jako pierwsza z ksiazek tej autorki potem juz lecialam zgodnie z tomami czyli od pierwszej Ryzykowne rozkosze itd .
Dla mnie Miłosna szarada byla najlepsza z tej serii potem "Ryzykowne rozkosze".Najnudniejsza to Skrzydla motyla ochhhh jak draznila mnie ta pazerna panna Brightly.
Rodzinka Eversejów przypadla mi do gustu .Obecnie Piekna I szpieg" przeczytana w 40 % i potem zabieram sie za nowiutkiego markiza.Trafila mi sie super cena 19.80zl.Wiec czytanie jej bedzie jeszcze przyjemniejsze hehe :padam:
Mad line a czytalas powiesci Nieuchwytny ksiaze i Zlodziejka serc? Polecam godne zarwania nocy :P .
Którejs nocy nie moglam zasnac i tak o 12 po obadaniu ze máz mój juz chrapie wzielam sie za czytanie .Nie chcialam go budzic w nocy :D (taki gest mialam :lol: ) wiec nie zapalalam swiatla tylko wzielam czytnik z lampeczká i tak zeszlo mi do 5 rano gdy mój pan mnie przylapal (jego mina niezapomniana )Uslyszalam co Ty robisz ???? Wystraszylas mnie :witch: :rotfl:

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do L