Teraz jest 21 listopada 2024, o 20:19

Linda Howard

Ulubiona autorka/autor: S. Brown, SEP, J. Quinn

Post przez sunshine » 5 września 2013, o 18:56

Papaveryna napisał(a):Zaczęłam "Polowanie na sobowtóra".Niedużo przeczytałam,ale główna bohaterka faktycznie trochę przypomina mi Stephanie Plum.
Coś czuję,że z Blair będzie niezła aparatka :hyhy:

nie wiem dlaczego ale ta część średnio lubię :bezradny:

ale zabawa jest niezła i śmiechu sporo :hyhy:
Każdy jest jaki jest.
Nigdy nie rezygnuj z własnych pragnień. Inaczej będziesz tego żałować.
Uwierz mi. Moim zdaniem brak Ci odwagi, by przeżywać własne życie. Chcesz rady? Ciesz się życiem, ile tylko możesz.

Prawdziwy facet kocha swoją kobietę w ubraniu, pożąda w bieliźnie, a ubóstwia w jego koszuli. ;)

Ulubiona autorka/autor: Janet Evanovich

Post przez Janka » 6 września 2013, o 12:17

A ja odwrotnie. Dużo bardziej wolę część pierwszą. Uśmiałam się na niej rekordowo.
W drugiej musiałam się mocniej starać, żeby nie zwracać uwagi na zachowanie Blair.
Już to zresztą kiedyś pisałam w tym wątku, że czytając część drugą miałam wrażenie jakby już nie występowała ta sama Blair, co w części pierwszej, tylko stworzona by była mocno przesadzona parodia jej postaci.
O ile w części pierwszej zachowanie Blair mnie bardzo śmieszyło, to w drugiej zmuszało do zgrzytania zębami.
Oprócz Blair reszta była dla mnie tak samo śmieszna, jak część pierwsza i wszystkie wątki mi się podobały.
Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Susan Elizabeth Phillips

Post przez Papaveryna » 6 września 2013, o 13:31

Skończyłam "Polowanie na sobowtóra".Fajne było,ale nie rewelacyjne.
Polubiłam Blair,była zabawna,uśmiałam się z niektórych jej tekstów i przemyśleń.Mimo,że momentami sprawiała wrażenie głupiej blondyny moim zdaniem była bardzo inteligentną kobietą .Napsuła dużo krwi Wyattowi,za co ma u mnie olbrzymi plus :P Uwielbiam też jej listy wykroczeń.Chyba sama zacznę takie robić,aby pognębić męża.

Wyatt fajny facet,ale na straconej pozycji stawia go u mnie fakt,że zawinął kiecę i zostawił Blair dwa lata wcześniej bez słowa wyjaśnienia.Myślałam,że miał chociaż jakiś mroczny,straszny powód.Okazuje się,źe wcale nie.Pod koniec przyznaje,że po prostu stchórzył,bo Blair miała zbyt wysokie wymagania.Że jak?
Potem zjawia się z powrotem i jeszcze rości sobie do Blair jakieś prawa.Ja bym go popędziła gdzie pieprz rośnie,a nie od razu wskakiwała mu do łóżka.Za to główna bohaterka również dostaje ode mnie wielką krechę.Powinna panować nad swoim popędem,a on przeczołgać się kilka razy po rozżarzonych węglach zanim w ogóle pozwoliła mu się tknąć.

Wątek kryminalny tez nie bardzo mi się spodobał.W pewnym momencie myślałam,że któraś z sióstr usiłuje zabić Blair.Potem tak jakoś wyszło,że można się było spodziewać,że ex swoje paluchy maczał.
Końcowa akcja w domu exa mocno mi się kojarzyła z końcowymi akcjami u Stephanie Plum :wink:

Ulubiona autorka/autor: krentz harkness howard robb Singh

Post przez fanka76 » 17 października 2013, o 21:10

Lubie Howard i moja pierwsza to polowanie na sobowtóra ale bardziej wole inne np uśmiałam się na mroczny welon a po nie czas na łzy (końcowka) zryczałam się jak bóbr bolała mnie głowa i gardło (mam 2 synkow)

Ulubiona autorka/autor: Janet Evanovich

Post przez Janka » 18 października 2013, o 19:56

Widziałam dziś w księgarni nową książkę Lindy Howard po niemiecku. Nie kupiłam, bo wydawało mi się, że już ją mam, tylko z innym tytułem. Ale nie, jest całkiem nowa. Tytuł oryginalny to "Prey", z 2011. Ciekawe, czy będzie też po polsku.
Obrazek

Post przez fanka76 » 19 października 2013, o 13:59

Oj nie wiem Janka czy wydadzą. Przecież wydali dopiero kilka tytułów a zamiast dalej to robić inne wydawnictwo wznawia stare tytuły. szkoda bo nawet harlequin wydało 3 i milczyno może 5 dodając 4 opowiadania o mackenzich czy jakoś tak
Bardzo podoba mi się styl i historie Howard. W sumie to jest chyba to czego szukam silne a jednocześnie delikatne kobiety. podobały mi się wszystkie dotąd wydane no może oprócz "ja cię kocham a ty śpisz"

Ulubiona autorka/autor: Różnie to bywa

Post przez Księżycowa Kawa » 19 października 2013, o 14:02

fanka76 napisał(a): podobały mi się wszystkie dotąd wydane no może oprócz "ja cię kocham a ty śpisz"

Dlaczego?
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu.
Denis Diderot

"If you want it enough, you can always get a second chance." MM
*
“I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM
*
Zamienię sen na czytanie.

Post przez fanka76 » 19 października 2013, o 15:06

Hmm szczerze nie pamiętam musiałabym sobie przypomnieć. Inne Howard czytałam po 3 razy a tej nie
coś mi w niej nie leżało. Ale to było kilka lat temu może warto przeczytać jeszcze raz i zweryfikować poglad :czyta2:
Np ta z kobieta kamerdynerem bardzo lubię a scena seksu podczas sparingu :cheer: hoho czy jest to mozliwe :evillaugh:

Ulubiona autorka/autor: N.R./JD.Robb/Krentz/Quick/Castle/L.Kleypas/Ch.Dodd

Post przez Lilia ❀ » 19 października 2013, o 16:13

fakt, pamiętna scena :heat:
“Man. God. Roarke. An interesting and flattering lineup.”
“Safe men are for marrying. Dangerous men are for pleasure.”

Post przez fanka76 » 19 października 2013, o 21:36

jak jeszcze powspominam to zabiore sie za powtorzenie całej howard :czyta2: tylko jak znajde na to czas :mur:
np anioł śmierci hmmm

Post przez sunshine » 19 października 2013, o 22:54

fanka76 napisał(a):Hmm szczerze nie pamiętam musiałabym sobie przypomnieć. Inne Howard czytałam po 3 razy a tej nie
coś mi w niej nie leżało. Ale to było kilka lat temu może warto przeczytać jeszcze raz i zweryfikować poglad :czyta2:
Np ta z kobieta kamerdynerem bardzo lubię a scena seksu podczas sparingu :cheer: hoho czy jest to mozliwe :evillaugh:

rany co to była za książka z tą sceną? zapomniałam :zalamka: :P
Każdy jest jaki jest.
Uwierz mi. Moim zdaniem brak Ci odwagi, by przeżywać własne życie. Chcesz rady? Ciesz się życiem, ile tylko możesz.

Prawdziwy facet kocha swoją kobietę w ubraniu, pożąda w bieliźnie, a ubóstwia w jego koszuli. ;)

Post przez Księżycowa Kawa » 19 października 2013, o 22:57

hmmm chyba tego nie czytałam.
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu.
Denis Diderot

*
“I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM
*

Post przez fanka76 » 19 października 2013, o 23:19

sunshine "zabójcze zauroczenie4"
Księżycowaa polecam niektórzy pisali nawet że to najlepsza wydana u nas howard
chociaż ja mam inne typy np wspomniany wczesniej nie czas na łzy :padam: czy anioł śmierci a tam scena na balkonie :heat:

Post przez sunshine » 20 października 2013, o 15:55

No właśnie faktycznie :D
to było coś :heat:

dla mnie w ogóle cała książka Anioł śmierci jest genialna :adore:
Każdy jest jaki jest.

Post przez fanka76 » 20 października 2013, o 16:08

Naprawde jes hmmmm jest tam wszystko co lubie kobieta inteligentna ktora bierze sprawy w swoje rece przystojny płatny zabójca miłość i namietność oraz fajny watek

Post przez sunshine » 20 października 2013, o 16:13

Dla mnie tak ;)
i na szczęście sobie tę książkę kupiłam :P
Każdy jest jaki jest.

Post przez Księżycowa Kawa » 20 października 2013, o 20:53

fanka76 napisał(a):sunshine "zabójcze zauroczenie4"
Księżycowaa polecam niektórzy pisali nawet że to najlepsza wydana u nas howard

Tego nie czytałam. Po "Wiosennej burzy" lekko mi się odechciało i jeszcze tak do końca nie przeszło.
Denis Diderot

*
*

Post przez fanka76 » 20 października 2013, o 22:32

Księżycowa te 2 Howard wydane w serii gwiazdy romansu to są słabiutkie jak zupka więzienną wczesniejszejsze odważni,męscy,wspaniali oraz wzgórze spełnionych nadziei ok
Ale dopiero te inne typu zabujcze zauroczenie, anioł śmierci czy mr perfekt są naprawdę super
O i niebezpieczne zbliżenie również zapomnialabym :shifty:

Post przez Księżycowa Kawa » 21 października 2013, o 19:32

U mnie było tak, że czytałam kilka jej sensacyjnych i było nieźle, zatem doszłam do wniosku, że pisząc hq, nie mogła być tragiczna (podobny tok rozumowania sprawdził się mi w przypadku Roberts i Krentz), a tu niestety trafiłam na prawdziwe paskudztwo, potem czytałam jeszcze "Płomienny rejs" i "Dość już łez" - tak jakoś bez większych wrażeń i tym samym w bibliotece raczej nie szukam, no chyba trafi mi się coś przypadkiem, tzn. zrobiłam jeden wyjątek dla "Mr. Perfect", ale nie było, bo ukradli...
Denis Diderot

*
*

Post przez fanka76 » 21 października 2013, o 19:36

O co do mr perfekt to się nie dziwnie super jest i zabawny do tego a facet ciacho ja na allegro za przyzwoitą cenę polował am 2 lata
Śmieszny jest jeszcze mroczny welon i również ok
Co do h. To masz racje nawet nie pamiętam fabuł wiec to musi być nic specjalnego

Post przez Księżycowa Kawa » 21 października 2013, o 19:53

Chyba skuszę się w końcu na e-booka - za dużo słyszałam o tej książce, aby jej nie przeczytać - przynajmniej kiedyś.
Denis Diderot

*
*

Post przez fanka76 » 21 października 2013, o 20:06

O mr perfect to slyszalam od poczatku wszyscy się zachwycali tylko nigdzie nie było
Myslalam ze to broszurowe wydanie co mnie zniechecało ale okazało się że ma kilkaset stron fabuła również mile mnie zaskoczyła spodziewałam się jakejś kiszki natomiast to super kryminał z rewelacyjnym wątkiem miłosnym. polecam warta nie pożałujesz przepraszam za literówki teraz korzystam z mikrofonu właśnie wczoraj odkryłam tołpa opcję ja mówię i pisze się samo pozwala mi to pracować i pisać dobrze że teraz jestem w domu uś siebie dziwnie by to wyglądało gdzie indziej . myślę że mogę również polecić mroczny welon czytałam i śmiałem się jest napisana z humorem i lekkim przymrużeniem oka polecam

Post przez Księżycowa Kawa » 21 października 2013, o 20:18

Pewnie w końcu się jakoś zbiorę. Pociesza mnie w sumie fakt, że po "Wiosennej burzy" nie nabrałam totalnej awersji do autorki, jak to się zdarzyło w innym przypadku.
Denis Diderot

*
*

Post przez fanka76 » 21 października 2013, o 21:13

Tak jak pisałam wiosenna burza to wypadek przy pracy czytał am a nie pamiętam o czym wiec nic ciekawego

Post przez Księżycowa Kawa » 21 października 2013, o 21:20

fanka76 napisał(a):Tak jak pisałam wiosenna burza to wypadek przy pracy czytał am a nie pamiętam o czym wiec nic ciekawego

Żeby tylko! Ale to jeszcze durne było.
Denis Diderot

*
*

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do H