Teraz jest 24 listopada 2024, o 15:27

Aktualnie w kinie

Romantyczne – ale nie tylko – opowieści filmowe, serialowe i teatralne
Od filmów kostiumowych po azjatyckie dramy
Na co czekamy, co polecamy, co odradzamy...

Halloween przed ekranem: nasza klasyka

Ulubiona autorka/autor: Iwona Banach

Post przez Lucy » 21 września 2013, o 22:28

Janka napisał(a):Chciałam iść w ubiegłym tygodniu, ale mi nie wyszło. Wina mojego F., bo się zaparł 4 kopytami, że na to nie pójdzie, a sama nie chciałam.
Skoro mówicie, że warto, to może jutro się lepiej postaram.

Jak chcesz się rozerwać to jak najbardziej polecam . :)
Każdy powód jest dobry, żeby zjeść pączka. Poza tym pączek nie idzie w tyłek, tylko od razu do serduszka i otula je warstwą ochronną.

Ulubiona autorka/autor: Janet Evanovich

Post przez Janka » 21 września 2013, o 22:55

Uwielbiam się rozrywać.
Obrazek

Ulubiona autorka/autor: S. Brown, SEP, J. Quinn

Post przez sunshine » 23 września 2013, o 19:34

To Janko rozerwij sie :hyhy:
przy tym filmie na pewno :hyhy:
Każdy jest jaki jest.
Nigdy nie rezygnuj z własnych pragnień. Inaczej będziesz tego żałować.
Uwierz mi. Moim zdaniem brak Ci odwagi, by przeżywać własne życie. Chcesz rady? Ciesz się życiem, ile tylko możesz.

Prawdziwy facet kocha swoją kobietę w ubraniu, pożąda w bieliźnie, a ubóstwia w jego koszuli. ;)

Ulubiona autorka/autor: SEP, mary balogh, mary jo putney

Post przez my-joy » 29 września 2013, o 00:19

A ja jutro ide po raz pierwszy z moim pięciolatkiem do prawdziwego kina - oczywiście na Turbo. I w dodatku na niedzielny poranek :hahaha: W życiu nie byłam tak wcześnie w kinie :mrgreen:

Ulubiona autorka/autor: Różnie to bywa

Post przez Księżycowa Kawa » 29 września 2013, o 15:23

my-joy napisał(a):A ja jutro ide po raz pierwszy z moim pięciolatkiem do prawdziwego kina - oczywiście na Turbo. I w dodatku na niedzielny poranek :hahaha: W życiu nie byłam tak wcześnie w kinie :mrgreen:

Powodzenia :)
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu.
Denis Diderot

"If you want it enough, you can always get a second chance." MM
*
“I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM
*
Zamienię sen na czytanie.

Post przez my-joy » 29 września 2013, o 19:05

No i pięciolatek po 10 min oznajmił, że chce iść do domu bo muzyka za głośna i ekran za duży, a film nieciekawy. Natomiast mnie i koleżance bardzo się podobało. Po prostu dziecinnieję i to poniżej poziomu 5-latka :bezradny:

Post przez aralk » 29 września 2013, o 19:11

Bardzo często pierwsza reakcja dzieci jest właśnie taka. Młody przez dźwięk bardzo długo nie chciał chodzić do kina. jak dla mnie, oznacza to, że p0ięcioletek rozwija się bardzo dobrze.

Ulubiona autorka/autor: Shelly Laurenston, Anne Stuart

Post przez Fringilla » 29 września 2013, o 20:59

...tylko z nami coś nie tak ^_^ życie niszczy...
Problem w tym, że mamy zły zwyczaj, kultywowany przez pedantów i snobów intelektualnych, utożsamiania szczęścia z głupotą. Według nas tylko cierpienie przenosi w sferę doznań intelektualnych, tylko zło jest interesujące
— Ursula K. Le Guin

Post przez Liberty » 30 września 2013, o 15:55

Z moich obserwacji wynika, że dzieci co raz trudniej czymś zachwycić. Kiedyś wyjście do kina to było coś, siedziało się z rozdziawioną buzią i w zachwycie chłonęło. A teraz dzieciakom nudzi się po 5 minutach.

Post przez Alias » 30 września 2013, o 18:58

my-joy napisał(a):No i pięciolatek po 10 min oznajmił, że chce iść do domu bo muzyka za głośna i ekran za duży, a film nieciekawy. Natomiast mnie i koleżance bardzo się podobało. Po prostu dziecinnieję i to poniżej poziomu 5-latka :bezradny:

Miałam podobnie, tylko mój juz po dwóch minutach chciał wychodzić i prawie się rozpłakał. Ale ja twarda byłam ;), w końcu zaczął patrzeć przez palce a po kilkunastu minutach się zainteresował. Teraz wiem, że na takie imprezki to tylko raz w roku...
“I always knew I would fall in love with you, but you were never supposed to love me back"

Post przez Katarzyna888 » 6 października 2013, o 20:25

A moj lubi do kina chodzic, na Brave bal sie troche czarownicy i niedzwiedzia, bo bylismy na 3d. Ogladal bedzie wszysko, byle nie zapomniec o popkornie oczywiscie.
''Life was not perfect.
Except when it was.''Mary Balogh 'At last comes love'

Post przez Vienna » 18 października 2013, o 11:53

aralk napisał(a):Bardzo często pierwsza reakcja dzieci jest właśnie taka. Młody przez dźwięk bardzo długo nie chciał chodzić do kina. jak dla mnie, oznacza to, że p0ięcioletek rozwija się bardzo dobrze.

Mój syn podobnie, bardzo źle reagował na poziom hałasu. I wcale mu się nie dziwię, bo i ja źle znoszę natężnie dźwięku. Już parę razy wyszłam z kina, bo było za głośno. Myślałam, że mi głowę rozerwie, do tego doszły młodości. Od obsługi dowiedziałam, że nie jestem odosobniona w swej reakcji.
A dziecka nie męczyłam, tylko czym prędzej wychodziłam.

Ulubiona autorka/autor: N.R./JD.Robb/Krentz/Quick/Castle/L.Kleypas/Ch.Dodd

Post przez Lilia ❀ » 27 października 2013, o 18:53

“Man. God. Roarke. An interesting and flattering lineup.”
“Safe men are for marrying. Dangerous men are for pleasure.”

Post przez Janka » 28 października 2013, o 00:16

Szkoda, że do tej roli nie zatrudniono jakiejś Polki.
Obrazek

Post przez Liberty » 8 listopada 2013, o 18:06

Biorąc pod uwagę jak zmiażdżyła ten film krytyka, to może i lepiej, że Polka nie dostała gł. roli :P

Post przez maddalena » 13 listopada 2013, o 14:37

Moja koleżanka, wypatrzyła ten film:
http://www.filmweb.pl/film/Chce+si%C4%9 ... 13-648982#
Oto miłość. Dwoje ludzi spotyka się przypadkiem, a okazuje się, że czekali na siebie całe życie. O'Cangaceiro

Ulubiona autorka/autor: brak ulubionej

Post przez klarek » 13 listopada 2013, o 18:30

głośno było ostatnio o tym filmie :)

Ulubiona autorka/autor: krentz harkness howard robb Singh

Post przez fanka76 » 13 listopada 2013, o 20:13

Co do dzieci w kinie ja pierwszy raz z moim byłam na Merida waleczna miał niecałe 5 lat finał był taki ze w połowie wypadłam z kina zostawiłam w sali zabaw a sama wrociłam na film :rotfl:
I on i ja byliśmy zadowoleni :evillaugh:

Post przez maddalena » 13 listopada 2013, o 20:57

Nie oglądałam, aż tak się biją?
Oto miłość. Dwoje ludzi spotyka się przypadkiem, a okazuje się, że czekali na siebie całe życie. O'Cangaceiro

Ulubiona autorka/autor: Adrienne Basso, Mary Balogh Lisa Kleypas

Post przez Kiara » 14 listopada 2013, o 09:24

Ja osobiście jak już idę do kina to absolutnie nie na smutne filmy i takie hmm życiowe też nie. Więc "Chcę się żyć " w moim przypadku odpada :smutny: Ale za to idę na uwaga... http://www.filmweb.pl/film/Wy%C5%9Bcig-2013-628262 :mrgreen:

Ulubiona autorka/autor: brak ulubionej

Post przez klarek » 14 listopada 2013, o 18:41

Ja niestety Chris Hemsworth'a na ekranie nie mogę strawić :]

Post przez my-joy » 14 listopada 2013, o 20:37

fanka76 napisał(a):Co do dzieci w kinie ja pierwszy raz z moim byłam na Merida waleczna miał niecałe 5 lat finał był taki ze w połowie wypadłam z kina zostawiłam w sali zabaw a sama wrociłam na film :rotfl:
I on i ja byliśmy zadowoleni :evillaugh:

Kurczę, a ja już sie bałam że ten mój 5-latek tylko jakiś taki dziwny, że chciał wychodzić z kina po 5 min. Pocieszyłaś mnie. Tak samo bardzie byłby zadowolony z wanny pełnej kolorowych piłeczek i zjeżdżalni niż filmu o slimaku z turbo doładowaniem. Za to mnie i koleżance film sie podobał .

A co do premier to ZAKOCHAŁAM SIĘ. Znaczy oglądnęłam zwiastun "Adwokata" i Brad Pitt w kowbojskim kapeluszu to juz zbyt wiele jak dla mnie. Nie dość że na gościa mogę po prostu patrzeć przez 90 min w kinie, nieważne w czym gra, co mówi i robi, on istnieje po to żeby móc na niego po prostu się gapić ( wspólna teoria moja i koleżanki ) :inlove: No a ponieważ już niejednokrotnie wspominałam o mojej słabości do chłopców z teksasu... już wysyłam smsa na środę z orange!!

Ulubiona autorka/autor: Anne Bishop

Post przez Tsuki » 14 listopada 2013, o 22:14

Kiara napisał(a):Ja osobiście jak już idę do kina to absolutnie nie na smutne filmy i takie hmm życiowe też nie. Więc "Chcę się żyć " w moim przypadku odpada :smutny: Ale za to idę na uwaga... http://www.filmweb.pl/film/Wy%C5%9Bcig-2013-628262 :mrgreen:

Też jestem ciekawa tego filmu. Tyle się nasłuchałam o Nikim Lauda oglądając relacje z wyścigów F1,a właściwie niewiele o nim i jego karierze wiem. Dlatego chętnie spojrzę kiedyś, przy okazji na ten film. :)
Aby poznać wartość jednego roku, zapytaj studentów, którzy oblali egzamin wstępny.
Aby poznać wartość jednego miesiąca, zapytaj matki, która urodziła wcześniaka.
Aby poznać wartość jednego tygodnia, zapytaj wydawcę tygodnika.
Aby poznać wartość jednej godziny, zapytaj zakochanych, którzy czekają na to, aby się zobaczyć.
Aby poznać wartość jednej minuty, zapytaj ludzi, którzy przegapili swoją stację jadąc pociągiem.
Aby poznać wartość jednej sekundy, zapytaj kogoś, komu udało się uniknąć wypadku.
Aby poznać wartość jednej milisekundy, zapytaj kogoś, kto podczas Igrzysk Olimpijskich zdobył srebrny medal.
Wskazówki zegara będą wciąż odmierzać czas, dlatego też ceń każdą chwilę.
I traktuj dzień dzisiejszy jak największy dar, który został Ci ofiarowany.

"Yuuki"

Obrazek Obrazek Obrazek

Post przez Janka » 15 listopada 2013, o 02:29

my-joy napisał(a): Brad Pitt w kowbojskim kapeluszu to juz zbyt wiele jak dla mnie. Nie dość że na gościa mogę po prostu patrzeć przez 90 min w kinie, nieważne w czym gra, co mówi i robi, on istnieje po to żeby móc na niego po prostu się gapić ( wspólna teoria moja i koleżanki ) :inlove:

Uwielbiam różne teorie, a pod tą mogę się też podpisać.
Obrazek

Post przez my-joy » 15 listopada 2013, o 23:41

Własnie przeżyłam wielkie rozczarowanie moim ulubionym multikinem, które oferuje możliwość oglądnięcia Thora alebo w wersji 3D z napisami, tyle że dla okularnika oglądanie w tych koszmarnych goglach kończy się migrena i zezem, albo w wersji normalnej z DUBBINGIEM. czy ja wyglądam na dziecko, że mi trzeba film po polsku mówić?? I piękny, męski głos chrisa hemswortha zastępować gadką piotra grabowskiego???????

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Oglądamy!