Regulamin działu Rozmowy o naszych aktualnych lekturach i książkowych inspiracjach. Szerzej o gatunkach: dział ROMANS+ oraz dział 18+ Konkretniej o naszych listach czytelniczych: dział STATYSTYKI Lektury wg pór roku i świąt: dział SEZON NA KSIĄŻKĘ
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu. Denis Diderot
"If you want it enough, you can always get a second chance." MM * “I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM * Zamienię sen na czytanie.
Chyba będę musiała jakoś zagadać Mojemu powiem i mamie i będą mieli załatwione Bo mam program co na telefonie się da czytać, ale jak próbowałam w słońcu czytać no to nie dało rady i dlatego wolałabym czytnik
kr3jzolek napisał(a):Sol myślę o tym, za 200zł sprzedać i kupić sobie nowy - na święta
A co jest nie tak z tym twoim?
"I read a story to-night. It ended unhappily. I was wretched until I had invented a happy ending for it. I shall always end my stories happily. I don't care whether it's 'true to life' or not. It's true to life as it should be and that's a better truth than the other."
Powiem wam tak: odczuwam uzależnienie od czytania na Kindle. Czytam obecnie papier i nie mogę się doczekać, kiedy będę mogła wrócić do czytnika, wkurzam się, że książka ma tak dużo stron (Inferno). A kiedyś mówiłam, że wolę papier
“Man. God. Roarke. An interesting and flattering lineup.” “Safe men are for marrying. Dangerous men are for pleasure.”
a wiecie że mnie też powoli coraz bardziej do czytnika ciągnie? Papier to papier, zawsze będę kochać, zawsze będę chciała mieć. Ale czytanie wygodniej idzie z czytnika - brak odbicia, mogę sobie powiększyć literki, jedna ręka zajęta, druga do stron nie potrzebna, można o coś oprzeć i się nie zamyka, no i dużo wygodniej czytać w łóżku. Ale papier będę nabywać dalej
Aniołku, czemu?
'Never flinch. Never fear. And never, ever forget'.
Aniołku, a to nie jest tak trochę psychicznie uwarunkowane? Zakodowałaś sobie że czytasz z bądź co bądź ekranu i dlatego taka reakcja? Czytnik z epapierem chyba męczy oczy mniej niż taka śnieżnobiała kartka książki. Zmiany stron - no na to rady nie ma
'Never flinch. Never fear. And never, ever forget'.
nie , myślę że nie zwale to na wadę wzroku, innego wyjaśnienia nie mam a i mam jeszcze jedno ale, w autobusach jest za ciemno i nic nie widać, jednak papier światło bardziej lubi
Nie jestem statystycznym Polakiem, lubię czytać książki
ja się strasznie muszę na tym tekście skupiać, jak bym się czytać uczyła na kartkach to tylko mi śmigają może to przez astygmatyzm, nie mam pojęcia ale papierową książkę przeczytam w dwa dni, na czytniku tydzień
Nie jestem statystycznym Polakiem, lubię czytać książki