Teraz jest 21 listopada 2024, o 21:44

Suzanne Enoch

Ulubiona autorka/autor: Różnie to bywa

Post przez Księżycowa Kawa » 24 września 2013, o 15:09

Może kiedyś coś powstanie...
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu.
Denis Diderot

"If you want it enough, you can always get a second chance." MM
*
“I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM
*
Zamienię sen na czytanie.

Ulubiona autorka/autor: austen/quinn/lindsey/sep/cabot

Post przez izkaa12 » 24 września 2013, o 15:12

mam nadzieję, bo osobiście wyczułam delikatną sugestię na końcu książki, że coś między tą dwójką mogłoby się dziać :wink:
Is it possible for home to be a person and not a place?

lubimy czytać

Ulubiona autorka/autor: Nora Roberts

Post przez aniazlipca » 28 grudnia 2013, o 20:31

Przeczytałam 3 serię Enoch: Guwernantkę, Rodzinę Griffinów oraz Lekcje Miłości...muszę przyznać, że niektóre były bardziej lub mniej udane - chyba najbardziej spodobały mi się Lekcje Miłości...ale zastanawiam się czy nie wydano u nas książki, która opisywała księcia i Emmę dyrektorkę szkoły dla panien...występowali już jako para w tej serii a była też przyjaciółką bohaterek z Guwernantki...
“Mercy laughed. “You have to excuse them—boys suffer from an incurable disability.”
“What?”
“Testosterone.”

Nalini Singh, Branded by Fire

Ulubiona autorka/autor: Janet Evanovich

Post przez Janka » 13 stycznia 2014, o 00:25

Tak sobie szłam, szłam, aż doszłam do wniosku, żeby się zapytać Was o książki Enoch.
Zawsze jesienią mnie nosi na przeczytanie historyka, ale potem, zanim sobie coś dobiorę i jeszcze zanim to kupię, i dostanę do rąk, to mija tyle miesięcy, że przechodzi mi chęć czytania. Dlatego postanowiłam się przygotować na jesień już teraz.
Sądząc po jej książkach współczesnych, które były dla mnie doskonałe, mogłabym lubić również jej historyki.
Czy któryś z nich zawiera może jakieś wątki przygodowe? Najlepiej dla mnie by było, jakby były jakieś morskie wyprawy, piraci, dalekie wyspy, może łażenie po jaskiniach, szukanie skarbów, albo coś w ten deseń.
Obrazek

Ulubiona autorka/autor: brak ulubionej

Post przez klarek » 13 stycznia 2014, o 08:34

aniazlipca napisał(a):Przeczytałam 3 serię Enoch: Guwernantkę, Rodzinę Griffinów oraz Lekcje Miłości...muszę przyznać, że niektóre były bardziej lub mniej udane - chyba najbardziej spodobały mi się Lekcje Miłości...ale zastanawiam się czy nie wydano u nas książki, która opisywała księcia i Emmę dyrektorkę szkoły dla panien...występowali już jako para w tej serii a była też przyjaciółką bohaterek z Guwernantki...

A realnie istnieje taka książka :mysli:

Ulubiona autorka/autor: Balogh, Proctor, McNaught, Long, Craven, Graham

Post przez aur_ro » 13 stycznia 2014, o 09:28

sunshine napisał(a):Aralk dzięki ;)

teraz nie wiem czy czytać
Spoiler:

Rzeczywiscie mocny początek. Moze za mocny. Ale pozniej jest znacznie lepiej. :wink:

Post przez aur_ro » 13 stycznia 2014, o 09:31

Janka napisał(a):Tak sobie szłam, szłam, aż doszłam do wniosku, żeby się zapytać Was o książki Enoch.
Zawsze jesienią mnie nosi na przeczytanie historyka, ale potem, zanim sobie coś dobiorę i jeszcze zanim to kupię, i dostanę do rąk, to mija tyle miesięcy, że przechodzi mi chęć czytania. Dlatego postanowiłam się przygotować na jesień już teraz.
Sądząc po jej książkach współczesnych, które były dla mnie doskonałe, mogłabym lubić również jej historyki.
Czy któryś z nich zawiera może jakieś wątki przygodowe? Najlepiej dla mnie by było, jakby były jakieś morskie wyprawy, piraci, dalekie wyspy, może łażenie po jaskiniach, szukanie skarbów, albo coś w ten deseń.

Czytam serie o Griffinach. I całkiem mi sie podoba. W ostatniej czesci (choć zdecydowanie lepiej czytac po kolei, lepiej sie poznaje bohaterów) sa morskie wyprawy, dalekie wyspy, egzotyczna księzniczka.;) Ale tak naprawde to wszystko dzieje sie w Londynie.

Ulubiona autorka/autor: SEP/Long/Stuart/Quinn/Enoch/Balogh

Post przez mad_line » 13 stycznia 2014, o 12:30

Janko, ja mam odwrotnie. Jestem zapoznana z historyczną twórczością tej pani, z jej współczesnością jeszcze nie miałam przyjemności, choć mam na Kindlu te dwie książki o złodziejce i milionerze i z tego co się zorientowałam - jest obiecująco. Historyki Enoch to klasyczne powieści z Londynem, balami, Hyde Parkiem, Almackiem, intrygami, tajemnicami itp. Raczej nie ma tam za dużo łażenia po jaskiniach i piratów. aur_ro dobrze radzi, jeśli jakaś egzotyka to u Griffinów (dokładnie 3 i 4 tom). Ja polecam Rozpustnika i dziewicę :hyhy: i Kradzione pocałunki (dzieje się).
“Where is he? Bridgerton!" he bellowed. Three chestnut heads swiveled in his direction.
Simon stomped across the grass, murder in his eyes. "I meant the idiot Bridgerton."
"That, I believe," Anthony said mildly, tilting his chin toward Colin, "would refer to you.”

Julia Quinn, The Duke and I

Post przez Agrest » 13 stycznia 2014, o 12:33

klarek napisał(a):
aniazlipca napisał(a):Przeczytałam 3 serię Enoch: Guwernantkę, Rodzinę Griffinów oraz Lekcje Miłości...muszę przyznać, że niektóre były bardziej lub mniej udane - chyba najbardziej spodobały mi się Lekcje Miłości...ale zastanawiam się czy nie wydano u nas książki, która opisywała księcia i Emmę dyrektorkę szkoły dla panien...występowali już jako para w tej serii a była też przyjaciółką bohaterek z Guwernantki...

A realnie istnieje taka książka :mysli:

O to chodzi? http://www.fantasticfiction.co.uk/e/suz ... candal.htm
"I read a story to-night. It ended unhappily. I was wretched until I had invented a happy ending for it. I shall always end my stories happily. I don't care whether it's 'true to life' or not. It's true to life as it should be and that's a better truth than the other."

Emily Byrd Starr

Post przez aur_ro » 13 stycznia 2014, o 13:21

kurczę, Agrest, jak ty to robisz że wiesz wszystko?!

Post przez Agrest » 13 stycznia 2014, o 15:07

Zapewniam, że nie wiem, a już z pewnością nie o Enoch, której czytałam jedną książkę i było to ciężkie przeżycie :lol:

Chyba chce mi się szukać bardziej i częściej niż innym, ale nie wiem czy nie dać sobie na wstrzymanie, bo wciąż się muszę z tego tłumaczyć :rotfl:
"I read a story to-night. It ended unhappily. I was wretched until I had invented a happy ending for it. I shall always end my stories happily. I don't care whether it's 'true to life' or not. It's true to life as it should be and that's a better truth than the other."

Emily Byrd Starr

Ulubiona autorka/autor: Janet Evanovich

Post przez Janka » 13 stycznia 2014, o 16:38

Aur_ro i Mad_line, bardzo dziękuję za odpowiedź.
Wychodzi na to, że najlepiej będzie, jak o historykach Enoch całkiem zapomnę, a poszukam u kogoś innego.

Agreście, nie rób nam tego.
To nie jest tylko i wyłącznie kwestia chcenia się komuś, bo np. mnie się często chce, a i tak nie potrafię znaleźć.
Co, my biedne, byśmy bez Ciebie i Twojej pomocy poczyniły!?
Obrazek

Post przez klarek » 13 stycznia 2014, o 18:05

Agrest napisał(a):Chyba chce mi się szukać bardziej i częściej niż innym, ale nie wiem czy nie dać sobie na wstrzymanie, bo wciąż się muszę z tego tłumaczyć :rotfl:

Agrest, wolałabym nie, nie tylko ze względów zdobywania wiedzy, do której ja akurat często nie mam dostępu, ale również przekonania, że za twoją pomocą nie idzie oczekiwanie chwalcie mnie bo wiem i niosę kaganek. A to różnie bywa.
Natomiast niechęć do tłumaczenia rozumiem doskonale. I ja już nie będę. Obiecuję :D

Post przez aur_ro » 13 stycznia 2014, o 19:13

Agrest napisał(a):bo wciąż się muszę z tego tłumaczyć :rotfl:

nie wiedziałam... ja tu nowa... przepraszam :wink:

Post przez Agrest » 14 stycznia 2014, o 00:12

Ok, ok, na tę chwilę czuję się spacyfikowana :lol:

Emily Byrd Starr

Ulubiona autorka/autor: Krentz

Post przez szuwarek » 13 marca 2014, o 18:22

ciekawość rzuciła mi w ręce Guwernantkę
cóz można dodać? :bezradny: klasycznie : bale, bogacz przystojny i rozpustny. Ona cud-miód. ale akcja jakaś taka ... lejąca się a nie płynąca. A koniec w piwnicy - no proszę! :foch: i nagła inteligencja Rose?

a i tak sięgnę po następne- z czystej ciekawości :embarrassed:
ale skarżysz się czy chwalisz - bo nie wiem jak reagować

Post przez klarek » 13 marca 2014, o 20:27

szuwarku, niby klasyczne, ale zajrzyj do Cyklu "Lekcje miłości"

Post przez szuwarek » 14 marca 2014, o 09:39

teraz zobaczyłam, po poleceniu, że czytałam Rozpustnik i dziewica.... fajne było :-)

Post przez klarek » 14 marca 2014, o 11:45

cała ta seria jest fajna :)
doczytaj dwie pozostałe :)

Post przez szuwarek » 24 marca 2014, o 17:30

no i czytam ale Kradzione pocałunki
nie zawiodłam się. Jestem dodatkowo zdruzgotana bo nie lubię bohaterów hulaków, zblazowanych uwodzicieli a tutaj :bigeyes: on osiągnął poziom ekstraklasy. lekceważy lekceważenie. jego dialogi z Lilith trzymaja napięcie i poziom. Niby są bale i elita w tle ale nie przysłaniają bohaterów (nie znoszę szczegółowych opisów sukienek i dodatków :bezradny: ). sama intryga mogłaby być spłycona do uwodzenia przez hulakę a tu niespodzianka :smile: bawiłam się .
czy inne też są takie?

Ulubiona autorka/autor: Różnie to bywa

Post przez Księżycowa Kawa » 24 marca 2014, o 17:37

hmmm te, co czytałam, zazwyczaj czytało się dobrze i jakoś nie przypominam sobie, aby wobec niej miałam jakieś zastrzeżenia.
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu.
Denis Diderot

"If you want it enough, you can always get a second chance." MM
*
“I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM
*
Zamienię sen na czytanie.

Ulubiona autorka/autor: Ilona Andrews

Post przez •Sol• » 28 marca 2014, o 16:46

nie wiem czy dobrze robię, ale zaczęłam zbierać Enoch. Mam dwie, trzecia się licytuje.
'Never flinch. Never fear. And never, ever forget'.

'Nevernight' - Jay Kristoff

Ulubiona autorka/autor: Susan Elizabeth Phillips

Post przez Papaveryna » 28 marca 2014, o 16:58

A czytałaś coś jej,Sol?

Ulubiona autorka/autor: Ilona Andrews

Post przez •Sol• » 28 marca 2014, o 17:07

no właśnie nie, ale jak jęczałam o dobre historyki z konkretnymi bohaterami to Enoch się pojawiała często.
A że jej książki są tanie to ze 3 mogę mieć, w razie co będę upłynniać ;)
'Never flinch. Never fear. And never, ever forget'.

'Nevernight' - Jay Kristoff

Ulubiona autorka/autor: Susan Elizabeth Phillips

Post przez Papaveryna » 28 marca 2014, o 17:11

Czytałam "Kradzione pocałunki" kiedyś.Bardzo fajne,ale już prawie nie pamiętam :)
Mam to sobie powtórzę.Mam też "Guwernantkę" chyba,ale nie czytałam.
Kupiłam kiedyś obydwie w pakiecie z "Książę i ja" Quinn za 15zł :)

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do E