Teraz jest 24 listopada 2024, o 23:50

O pielęgnacji i stylizacji włosów

Zdrowie, pielęgnacja, edukacja, zakupy, podróże

Post przez aralk » 23 sierpnia 2013, o 22:58

Super, w takim razie spróbuję. Dużo tego się wciera? Długo?

Ulubiona autorka/autor: jeszcze nie wiem

Post przez Zephire » 23 sierpnia 2013, o 23:03

Wiesz, ja robię to tak - robię przedziałek na środku głowy, wylewam kilka kropli dokładnie na przedziałek i chwilę wmasowuję w skórę. POtem ewentualnie robię jeszcze po dwa przedziałki po bokach głowy. W tył głowy raczej nie wcieram, ale to wynika raczej z tego, że jest to nieco problematyczne a zarazem wcale nie jest konieczne :) wszystko to trwa może 3 minuty.

Post przez aralk » 23 sierpnia 2013, o 23:19

Zephire, dzięki wielkie bo właśnie się zastanawiałam czy na rękę czy na głowę i w jakiej ilości ;) Spróbuję i zobacze co i jak ;)
A używacie szamponu Jantara, czy tylko wcierki?

Post przez Zephire » 23 sierpnia 2013, o 23:25

Ja mam cały komplet - szampon + wcierka + spray. Polecam ;) Zwłaszcza, jeśli włosy Ci się przetłuszczają. A jeśli masz suche, to warto mimo wszystko nakładać jakąś odżywkę do spłukiwania. Ja zwykle najpierw myję głowę i nakładam odżywkę, a potem dopiero wskakuję do wanny i oddaję się błogiemu lenistwu w ciepłej wodzie. Dopiero na końcu spłukuję odżywkę. :) potem na podsuszone włosy wcierka i spray. Ale ostrzegam - żaden z tych trzech produktów Jantara nie ułatwia rozczesywania jak zwykła odżywka. Warto więc takową nakładać.

Post przez aralk » 23 sierpnia 2013, o 23:27

Ja mam zbyt długie włosy jak na ranne mycie, zresztą robię to 2 do 3 razy w tygodniu więc jakoś sobie poradzę. Zastanawia mnie tylko to wieczorne nakładanie wcierki, czy rano trzeba je myć przy takiej częstotliwości mycia?

Post przez Zephire » 23 sierpnia 2013, o 23:34

Nie trzeba :) Ja tylko wieczorem myję włosy a codziennie tylko ze względu na szampon. Jak się skończy, to będę myła nieco rzadziej. A spray można spokojnie na suche włosy nawet stosować jako ochrona i żeby włosy się nie elektryzowały. (polecam - faktycznie się nie elektryzują). O ile wiem do nakładania wcierki nie musisz głowy specjalnie myć - ja tak robię bo widzę, że są efekty dokładnie takie, jakie chcę, no i nakłada mi się tak łatwiej niż na suche. Moja mama też stosuje Jantara i wciera przy suchych włosach też, a głowę myje dwa razy w tygodniu. Musisz sobie sama dostosować sposób kuracji do siebie :) Najważniejsza jest systematyczność i stosowanie się do zaleceń na opakowaniu :)

Post przez aralk » 24 sierpnia 2013, o 13:30

Zephire dzięki za konsultację :)
Ale już dzisiaj wiem, że będę miała problem. Jedynym cudem jakiego używam do układania włosów jest lakier do włosów. Rano, niewiele, ale jakoś muszę je okiełznać i wczorajsze wcieranie sprawiło, że wstałam dzisiaj z włosami tak sterczącymi i niestety mocno sztywnymi. Wyczesałam i niby jest ok, ale pewnie dzisiaj będę musiała wymyć :mysli:
Jeśli dobrze zrozumiałam szampon jest do codziennego stosowania - trzeba czy można?

Post przez Zephire » 24 sierpnia 2013, o 15:02

Można. Ja stosuję codziennie ze względu na całość kuracji.
Jeżeli masz taki problem po wcierce rano, to spróbuj odżywkę dwufazową w sprayu z Gliskura lub podobny lekki specyfik bez spłukiwania. Nałóż wcierkę, odczekaj trochę i spryskaj włosy cienką warstwą odżywki :)

Ulubiona autorka/autor: Joanna Chmielewska/Ilona Andrews

Post przez ewa.p » 24 sierpnia 2013, o 18:36

ja tez kupiłam cała serię-szampon,wcierke i mgiełkę.Zauważyłam,że włosy juz mi się tak nie przetłuszczają,zamiast codziennego mycia wystarczy je umyć 2-3 razy w tygodniu.Włosy mniej mi wypadają,trochę urosły i jest ich więcej.Wcierkę stosuję wieczorem,zwykle na sucha głowę,albo chwilę po myciu.Nie zajmuje to dużo czasu.Rano używam mgiełki.Włosy sa miękkie i dobrze mi się układają.Jestem zadowolona z Jantaru
________________***________________

Gotowałam się w środku i musiałam sięgnąć po wszystkie rezerwy opanowania,by utrzymać nerwy na wodzy.Uda mi się.Po prostu muszę być obojętna.Zen.Żadnego walenia po twarzy.Walenie po twarzy nie jest zen.

Post przez Lorelei » 27 sierpnia 2013, o 19:49

Możecie być ze mnie dumne, dałam sobie dzisiaj podciąć końcówki fryzjerce :evillaugh:

Post przez aralk » 27 sierpnia 2013, o 20:20

jak długie te końcówki :evillaugh:

Post przez Lorelei » 27 sierpnia 2013, o 20:25

Nawet 5 centów mi nie ścięła :hyhy: Więc mogę spokojnie do niej zaglądać co jakiś czas :evillaugh: Raz jak mi końcówki obcięła, to włosy mi po 3 latach odrosły :evillaugh: Bo te końcówki ze 30 cm miały :evillaugh:

Post przez aralk » 27 sierpnia 2013, o 20:27

Chyba bym babulca na miejscu pogryzła :]
Ja pewnie ze 3 lata nie byłam u fryzjera :hyhy:

Post przez Lorelei » 27 sierpnia 2013, o 20:34

No ja to bardzo dawno temu byłam, ewentualnie byłam grzywkę ściąć, ale żeby włosy podcinać to oj dawno, dawno :P Teraz mnie mama skusiła, bo się była podciąć i tak jakoś wyszło, że i ja też zasiadłam :P I grzyweczkę od razu też mi podcięła :hyhy:

Post przez aralk » 27 sierpnia 2013, o 20:36

Lore, pochwal sie wyglądem :)

Post przez Lorelei » 27 sierpnia 2013, o 20:43

E, nic nie widać, tylko mam grzywkę podciętą, bo już mi do oczu właziła i końcówki :hyhy:

Ulubiona autorka/autor: Kristen Ashley/Mariana Zapata

Post przez Duzzz » 28 sierpnia 2013, o 10:58

Wreszcie trafiłam na mój ulubiony olejek do włosów z Avon :heat:
Boże! Zmienili opakowanie, a ile ja dziadostwa nakupiłam zanim trafiłam na dobry :zalamka:

Kiedyś to była taka buteleczka...
Obrazek

A teraz tak wygląda...
Obrazek

Nie było go przez jakiś czas w ofercie to kupiłam inny, bo myślałam, że ten, a teraz wreszcie jest :cheer:

“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”
― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Ulubiona autorka/autor: McNaught/Howard/Brown/Andrews/Robb

Post przez faris » 28 sierpnia 2013, o 11:02

Ja pofarbowałam włoski i nakupiłam sobie odżywek i szamponów.

Olejek arganowy drogi jest, ale wyczaiłam, że Joanna ma serię - odżywka, maska, szampon - odżywka i maska już są moje, ssasasa :rotfl:

Post przez aralk » 28 sierpnia 2013, o 11:39

Duzzz, co to za specyfik? Oprócz że do włosów, to do czego konkretnie?

Post przez Duzzz » 28 sierpnia 2013, o 12:32

faris napisał(a):Ja pofarbowałam włoski i nakupiłam sobie odżywek i szamponów.

Na jaki kolor?
aralk napisał(a):Duzzz, co to za specyfik? Oprócz że do włosów, to do czego konkretnie?

Ma właściwości nawilżające... Ja go stosuję głównie do suszenia albo po suszeniu na końcówki... Niby jest dobry gdy się go troszkę podgrzeje i dopiero nałoży i spłucze, ale ja nigdy tak nie robię/robiłam :lol: I nie spłukuję go :wink:
Nakładam go na końce przed suszeniem i potem nie są już takie hmmm sztywne... Czasem nakładam też na suche :wink:
Końcówki mam dość suche i rozdwojone, po nim moje włosy mają mięciutkie, jedwabiste końce ^_^ No i ma konsystencję takiego żelu, jest wydajny dość długo mi wystarcza buteleczka :wink: Poza tym ładnie delikatnie pachnie :)

His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Post przez aralk » 28 sierpnia 2013, o 13:00

Duzzz, dzięki za wyjaśnienie, może spróbuję :mysli:

Dziewczyny, czy nie macie wrażenia ciężkich włosów po tej wcierce Jantara?

Post przez Zephire » 28 sierpnia 2013, o 13:09

A powiem Ci szczerze, że nie zwróciłam nawet uwagi... Mam natomiast wrażenie, że po prostu objętościowo jest ich jakby więcej już bezpośrednio po nałożeniu.

Post przez aralk » 28 sierpnia 2013, o 13:10

hmmm, musze im się jeszcze przyjrzeć ;)

Ulubiona autorka/autor: l.carlyle, a.quick, m. brook, j r. ward, SEP, Eco

Post przez Desdemona » 28 sierpnia 2013, o 15:50

zainwestowałam dziś w specyfik do włosków...
...małm już kilka razy produkty z tej serii i były super...więc zobaczymy efekty tegoż....

podobno... :mysli:
Przezwycięża prawo grawitacji. Jego precyzyjna aplikacja
nigdy Cię nie zawiedzie. Włosy stają się uniesione u nasady,
tworząc wspaniałą objętość i idealne utrwalenie.
Szybko schnie. Nie pozostawia osadu.
Sposób użycia:
Aplikować na suche lub wilgotne włosy kilka centymetrów
od nasady włosów.
Stopień utrwalenia:
4
Niektórzy ludzie pojawiają się w naszym życiu, by dać Nam lekcję,
a niektórzy po tą lekcję właśnie przyjdą do Nas...

ObrazekJestem niewiastą, która fantazjuje o byciu przypadkowo zamkniętą na noc w bibliotece...

http://dlaschroniska.pl/ ...pomaganie zwierzakom jest fajne...

Post przez Duzzz » 28 sierpnia 2013, o 15:52

aralk napisał(a):Duzzz, dzięki za wyjaśnienie, może spróbuję :mysli:

Proszę bardzo :D

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kącik Porad Wszelakich