aur_ro napisał(a):Fringilla napisał(a):Longing bardzo sobie cenię - dla mnie to także świetna opowieść inspirowana Jane Eyre... romans, ale umyka skostniałym schematom. jedna z najlepszych, o ile nie najlepsza książka Mary, a jednak nie przychodzi mi na myśl jako pierwsza gdy stawiam sobie zadanie "jaki romans Balogh jest naj-".
Jaki jest tytuł polski tej książki? "Tęsknota"? A może nie jest jeszcze przetłumaczona?Agrest napisał(a):A tak, czytałam tu na forum, że Amber jeszcze bardziej skrócił końcówkę... Dobrze, że nie jestem zdana na łaskę i niełaskę polskich wydawców
O którą ksiązkę chodzi? "Pojedynek"? Zdaje sie, że przeczytałam właśnie tę skróconą wersję i teraz się dowiaduje, ze wydawca polski zaingerował w treść i coś z niej usunął. Czy jeszcze w innych wydanych w PL romansidłach Balogh doszło do takich niegodziwości?
A przede wszystkim witam wszystkie forumowiczki. To mój pierwszy wpis. Nigdy nie czytywałam harlequinów itp. ale tego lata w moje ręce trafiła książka Balogh i ku swojemu zdumieniu spostrzegłam, że to autorka obdarzona pisarskim talentem, oraz... niezwykle płodna. Nie przeczytałam wszystkich podstron z tego wątku, z tego co zdązyłam przeczytać - zgadzam się z Fringillą, styl Balogh wydaje mi się bardzo Austenowski, klasyczny. I podoba mi się to.
Jakie ksiązki Balogh uwazacie za najlepsze? Wasza topowa piątka?
my-joy napisał(a):Poczuł sie biedak zraniony to ją źle potraktował...
my-joy napisał(a):Jasne, że każdy lubi co innego i jak najbardziej ma do tego prawo. Tyle, że szlag mnie trafiał i miałam ochotę potrząsnąc porządnie biedną Klarą, że robi z siebie taka ofiarę. No i nie przekonała mnie końcówka, nie sądzę że Freddy tak nagle wyporządnieje i będzie jej wierny.
aralk napisał(a):Jak dla mnie to dobrze napisani bohaterowie, których nie koniecznie trzeba lubić, ale stanowią interesującą parę i dobrze są rozplanowani. Nawet zdrada, której nie znoszę dobrze wpisała się w całość, choć rozumiem, że dla niektórych może stanowić to problem.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość