Teraz jest 26 listopada 2024, o 06:22

Seriale

Romantyczne – ale nie tylko – opowieści filmowe, serialowe i teatralne
Od filmów kostiumowych po azjatyckie dramy
Na co czekamy, co polecamy, co odradzamy...

Halloween przed ekranem: nasza klasyka

Ulubiona autorka/autor: Amanda Quick

Post przez joakar4 » 4 sierpnia 2013, o 16:05

Obejrzałam do końca czwarty sezon TVD - super się skończyło, bardzo się cieszę z Deleny :cheer: W necie wyczytałam, że Pierwotni będą mieli swój własny serial. Mam nadzieję, że Klaus nie zniknie z pamiętników, kibicuję mu z Caroline. Taylor dla mnie jest jakiś taki sztuczny, ciągle ma tę samą minę. :yeahrite:

Ulubiona autorka/autor: Iwona Banach

Post przez Lucy » 4 sierpnia 2013, o 18:13

Liberty napisał(a):U Brytyjczyków sporo tego, w tym klasyk Morderstwa w Midsomer. Z ostatnich np. Broadchurch z Davidem Tennantem (Doctor Who); The Fall (Gillian Anderson) - trochę nietypowy, dzieje się w Irlandii i od początku wiadomo kto jest mordercą, ale wciąga. Bardzo dobrą pozycją jest The Ripper Street, serial rozgrywający się w Londynie w XIX wieku; akcja rozpoczyna się tuż po fiasku jakim było śledztwo w sprawie Kuby Rozpruwacza. O małomiasteczkowej zbrodni będzie też nowy serial, którego premiera odbędzie się 04.08 - Southcliffe. Tak sobie myślę, że jeśli lubisz Top of the Lake, to może spodobać Ci się brytyjski Wallander - tak samo niespieszny, przygnębiający, z przepięknymi zdjęciami Szwecji.
Do moich ulubionych kryminalnych seriali należą też Budząc zmarłych (leci od lat, więc sporo do nadrobienia), Sherlock BBC1, oraz australijski serial na podstawie serii książek Kerry Greenwood - Kryminalne zagadki panny Fisher - akcja po I wojnie, zagadki może nie jakieś wymyślne, ale postać Phryne Fisher wszystko rekompensuje; plus stroje i wnętrza :D
Ze starszych rzeczy warto wspomnieć Rosemary & Thyme - serial kryminalny z ogrodami w tle.

Dzięki :* zaciekawił mnie The Fall.
Kryminalne zagadki panny Fisher - świetny serial :lol:
Wallander - oglądałam kiedyś jeden odcinek i dla mnie aż za bardzo przygnębiający . Kto wie ,może kiedyś do niego wrócę :mysli:
Każdy powód jest dobry, żeby zjeść pączka. Poza tym pączek nie idzie w tyłek, tylko od razu do serduszka i otula je warstwą ochronną.

Ulubiona autorka/autor: N.R./JD.Robb/Krentz/Quick/Castle/L.Kleypas/Ch.Dodd

Post przez Lilia ❀ » 5 sierpnia 2013, o 14:02

“Man. God. Roarke. An interesting and flattering lineup.”
“Safe men are for marrying. Dangerous men are for pleasure.”

Post przez Lucy » 5 sierpnia 2013, o 15:42

Świetny serial ,tylko co w drugiej serii wymyślą ? :mysli: Jak by nie było ,sprawa wyjaśniona ... dalej będą ją ciągnąć ?
Każdy powód jest dobry, żeby zjeść pączka. Poza tym pączek nie idzie w tyłek, tylko od razu do serduszka i otula je warstwą ochronną.

Post przez Lilia ❀ » 5 sierpnia 2013, o 20:20

Wiadomo także, że drugi sezon serialu opowiadać będzie nową historię, nawiązującą do wydarzeń z pierwszej serii. W związku z tym będziemy musieli pożegnać się z częścią starej obsady aktorskiej.

Grzywaczewski zdradził też, że są już gotowe scenariusze części nowych odcinków, a obecnie trwają prace nad resztą. Scenarzystami serialu pozostają Maciej Dutkiewicz i Arkadiusz Borowik. Dutkiewicz ma się też zająć reżyserią nowych epizodów.

Post przez Lucy » 5 sierpnia 2013, o 22:20

Mam nadzieje ,że coś ciekawego z tego wyjdzie .

Post przez Lucy » 14 sierpnia 2013, o 18:12

„To nie koniec świata" - nowy serial Polsatu. Powinno być fajnie :lol:

Będzie to opowieść o warszawskim menadżerze sportowym (Krystian Wieczorek) który po utracie pracy przeprowadza się do Białej Podlaskiej, gdzie odziedziczył dom. Okazuje się, że współwłaścicielką lokalu jest piękna trenerka lokalnej młodzieżowej drużyny piłki nożnej. Początkowo obydwoje nie pałają do siebie sympatią, jednak to się wkrótce zmienia...

Ulubiona autorka/autor: Stephanie Laurens, Kerrelyn Sparks

Post przez Adrastea » 14 sierpnia 2013, o 18:22

joakar4 napisał(a):Obejrzałam do końca czwarty sezon TVD - super się skończyło, bardzo się cieszę z Deleny :cheer: W necie wyczytałam, że Pierwotni będą mieli swój własny serial. Mam nadzieję, że Klaus nie zniknie z pamiętników, kibicuję mu z Caroline. Taylor dla mnie jest jakiś taki sztuczny, ciągle ma tę samą minę. :yeahrite:

Na końcu jest jednak Delena? To może ja jednak wróce do tego 4 sezonu? :mysli: Bo mnie zdenerwował 9 odcinek i tak jakoś zarzuciłam :roll:
Obrazek

Post przez Liberty » 15 sierpnia 2013, o 19:00

joakar4 napisał(a):Obejrzałam do końca czwarty sezon TVD - super się skończyło, bardzo się cieszę z Deleny :cheer: W necie wyczytałam, że Pierwotni będą mieli swój własny serial. Mam nadzieję, że Klaus nie zniknie z pamiętników, kibicuję mu z Caroline. Taylor dla mnie jest jakiś taki sztuczny, ciągle ma tę samą minę. :yeahrite:

Pilot "The Originals" już wyszedł: http://iitv.info/the-originals/

Ulubiona autorka/autor: Amanda Quick

Post przez joakar4 » 15 sierpnia 2013, o 20:37

Andra,
Spoiler:

Też przerwałam oglądanie w połowie sezonu, ale jak się dowiedziałam, że skończy się tak jak chcę to wróciłam

Ulubiona autorka/autor: Stephanie Laurens, Kerrelyn Sparks

Post przez Adrastea » 15 sierpnia 2013, o 21:26

To dobrze. Wczoraj sobie już obejrzałam kolejny odcinek. Ten, w którym Elena, Stephan i Caroline muszą mówić prawdę, aż mi ich żal było :smutny:
Obrazek

Post przez Lucy » 23 sierpnia 2013, o 19:20

Dziewczyny ,znacie jakieś seriale z mafią w tle ? Chodzi mi o coś takiego : była sobie uczciwa bogobojna :hyhy: kobiecina. Zobaczyła coś ,czego nie powinna ,albo z braku innego wyjścia zaczyna pracować dla mafii . Oglądałam już ten serial i był bardzo fajny : http://www.filmweb.pl/serial/Szkar%C5%8 ... 013-656616 ,a teraz zabieram się za http://www.filmweb.pl/serial/Lekarz+mafii-2012-655279 Znacie coś podobnego ?

Post przez Liberty » 23 sierpnia 2013, o 21:39

Był sobie kiedyś świetny miniserial Kobiety mafii/Bella Mafia (w świetnej obsadzie).

Post przez Lucy » 23 sierpnia 2013, o 23:24

Oglądałam już dawno temu :lol:

Post przez Liberty » 24 sierpnia 2013, o 10:36

Nic innego nie przychodzi mi do głowy, poza oczywiście serialami mafijnymi, w których kobiet za wiele nie ma ;)
Było coś jeszcze włoskiego na podstawie książki, o babce która od dziecka jest w mafii i w końcu staje na jej czele (po drodze był jeszcze ognisty romans), ale nie jestem w stanie sobie przypomnieć tytułu :zalamka:

Ulubiona autorka/autor: Ilona Andrews

Post przez •Sol• » 25 sierpnia 2013, o 13:32

wciągnęłam się w kolejny serial... Anatomia prawdy, fajny bardzo ;)
szkoda że ma tylko trzy sezony.
'Never flinch. Never fear. And never, ever forget'.

'Nevernight' - Jay Kristoff

Post przez Lucy » 25 sierpnia 2013, o 13:52

Oglądałam jeden sezon i strasznie ta babka mi się podoba. Bezczelna ,ale skuteczna. :wink:

Polecam też fanom "The Killing" i "Top of the Lake'', miniserial :''Mayday UK''.

Podczas święta Mayday nastoletnia Hattie (May Queen) znika bez śladu, całe społeczeństwo zaczyna snuć domysły. Każdy podejrzewa każdego o udział w zaginięciu dziewczyny. Hattie okazuje się nie być zwykłą nastolatką. Ma wiele tajemnic, które powoli zaczynają wychodzić na jaw.

Małe miasteczko ,wszyscy podejrzani i ciekawe zakończenie. :czeka:

Post przez Lilia ❀ » 25 sierpnia 2013, o 15:05

wiedzmaSol napisał(a):wciągnęłam się w kolejny serial... Anatomia prawdy, fajny bardzo ;)
szkoda że ma tylko trzy sezony.

też lubię :)

Ulubiona autorka/autor: w zależności od nastroju

Post przez gosiurka » 26 sierpnia 2013, o 21:25

również lubię, Sol ,ale pewnie będzie ciąg dalszy, za dobrze się sprzedaje
Pewnego razu doszłam do wniosku, że czas sobie znaleźć faceta... , ale kupiłam martini i mi przeszło(ZabawneKartki)
Przejdź na mroczną stronę..... mamy czekoladę.

Ulubiona autorka/autor: Kristen Ashley/Mariana Zapata

Post przez Duzzz » 26 sierpnia 2013, o 22:58

U mnie "Kości"... Wciągnął mnie sezon 8 i już prawię kończę... Nie mogę doczekać się 9 :czeka:

“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”
― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Post przez aralk » 27 sierpnia 2013, o 08:55

to tak samo jak ja :cheer: :cheer: :cheer:

Ulubiona autorka/autor: Kristen Ashley/Mariana Zapata

Post przez Duzzz » 27 sierpnia 2013, o 09:41

Został mi tylko 23 i 24 odcinek z 8 serii :wryyy: A Pelant chyba jeszcze w 9 będzie :zalamka: Widzę, że 24 jest o nim, ale pewnie znowu bez rozwiązania :wryyy:

A 9 chyba jakoś w połowie września rusza :zalamka:

“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”

“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Post przez Lilia ❀ » 28 sierpnia 2013, o 19:48

urodziny Castle'a - to było genialne :lol:

Ulubiona autorka/autor: w zależności od nastroju

Post przez gosiurka » 28 sierpnia 2013, o 19:52

Super jest ten serial, mamuśka nieziemska :bigeyes:

Jak ktoś mnie zapyta o serial obyczajowy, czy romantyczny nie wiem o co chodzi , ale jako kryminał :bigeyes: uwielbiam co prawda nie ze wszystkimi jestem na bieżąco (mam ponagrywane :hyhy: ), ale są teraz oglądam serial rekomendowany przez koleżankę ,już jakiś czas temu Irene Huss, fajny w skandynawskim stylu, potem planuję powtórkę z Diagnoza morderstwo sezon 3, na odstresowanie :smile:
Pewnego razu doszłam do wniosku, że czas sobie znaleźć faceta... , ale kupiłam martini i mi przeszło(ZabawneKartki)
Przejdź na mroczną stronę..... mamy czekoladę.

Post przez Lilia ❀ » 30 sierpnia 2013, o 23:12

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Oglądamy!