Liberty napisał(a):U Brytyjczyków sporo tego, w tym klasyk Morderstwa w Midsomer. Z ostatnich np. Broadchurch z Davidem Tennantem (Doctor Who); The Fall (Gillian Anderson) - trochę nietypowy, dzieje się w Irlandii i od początku wiadomo kto jest mordercą, ale wciąga. Bardzo dobrą pozycją jest The Ripper Street, serial rozgrywający się w Londynie w XIX wieku; akcja rozpoczyna się tuż po fiasku jakim było śledztwo w sprawie Kuby Rozpruwacza. O małomiasteczkowej zbrodni będzie też nowy serial, którego premiera odbędzie się 04.08 - Southcliffe. Tak sobie myślę, że jeśli lubisz Top of the Lake, to może spodobać Ci się brytyjski Wallander - tak samo niespieszny, przygnębiający, z przepięknymi zdjęciami Szwecji.
Do moich ulubionych kryminalnych seriali należą też Budząc zmarłych (leci od lat, więc sporo do nadrobienia), Sherlock BBC1, oraz australijski serial na podstawie serii książek Kerry Greenwood - Kryminalne zagadki panny Fisher - akcja po I wojnie, zagadki może nie jakieś wymyślne, ale postać Phryne Fisher wszystko rekompensuje; plus stroje i wnętrza
Ze starszych rzeczy warto wspomnieć Rosemary & Thyme - serial kryminalny z ogrodami w tle.
joakar4 napisał(a):Obejrzałam do końca czwarty sezon TVD - super się skończyło, bardzo się cieszę z Deleny W necie wyczytałam, że Pierwotni będą mieli swój własny serial. Mam nadzieję, że Klaus nie zniknie z pamiętników, kibicuję mu z Caroline. Taylor dla mnie jest jakiś taki sztuczny, ciągle ma tę samą minę.
joakar4 napisał(a):Obejrzałam do końca czwarty sezon TVD - super się skończyło, bardzo się cieszę z Deleny W necie wyczytałam, że Pierwotni będą mieli swój własny serial. Mam nadzieję, że Klaus nie zniknie z pamiętników, kibicuję mu z Caroline. Taylor dla mnie jest jakiś taki sztuczny, ciągle ma tę samą minę.
wiedzmaSol napisał(a):wciągnęłam się w kolejny serial... Anatomia prawdy, fajny bardzo
szkoda że ma tylko trzy sezony.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości