Teraz jest 21 listopada 2024, o 16:30

Madeline Hunter

Ulubiona autorka/autor: Roberts/SEP/Brown/Kleypas/Lindsey/Gaskell/McNaught

Post przez giafia » 29 lipca 2013, o 19:59

aralk napisał(a):To chyba jednak nie było az tak dawno. W zeszłym roku jeśli czegoś nie pomyliłam. Jedna na rok, tak chyba bylo :mysli:

Sprawdziłam na BiblioNETce - dwie wydali w 2011 I ostatnią część w 2012 - z tego wniosek, że raczej nie zostanie wydana ostatnia część :zalamka:
...so many books so little time ...

Post przez aralk » 29 lipca 2013, o 20:07

czyli dobrze pamiętałam :)
zobaczymy, bywały dłuższe przerwy :)

Post przez giafia » 29 lipca 2013, o 20:25

To mnie trochę uspokoiłaś trochę :* Ale czytałam Grace Burrowes i w zapowiedziach jest czwarty tom Córek Księcia Wyndham a pominęli trzeci :zalamka:

Ulubiona autorka/autor: Różnie to bywa

Post przez Księżycowa Kawa » 29 lipca 2013, o 20:52

Czytałam dwie książki Hunter i jakoś nie bardzo to mi się podobało.
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu.
Denis Diderot

"If you want it enough, you can always get a second chance." MM
*
“I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM
*
Zamienię sen na czytanie.

Post przez aralk » 30 lipca 2013, o 09:26

A ja ją lubię. Nie wszystko, ale Zaraza i o dziwo Kochanek doskonały są super :)

Ulubiona autorka/autor: Sandra Brown

Post przez gonia » 30 lipca 2013, o 10:24

Ja to bym chętnie ten XIV- wieczny Londyn poczytała, ale na Amber nie ma co liczyć. Nie przypominam sobie, aby choć jeden średniowieczny romans wydali :mysli:

Post przez giafia » 30 lipca 2013, o 11:56

gonia napisał(a):Ja to bym chętnie ten XIV- wieczny Londyn poczytała, ale na Amber nie ma co liczyć. Nie przypominam sobie, aby choć jeden średniowieczny romans wydali :mysli:

Zarazę możesz wypożyczyć z biblioteki

Ulubiona autorka/autor: l.carlyle, a.quick, m. brook, j r. ward, SEP, Eco

Post przez Desdemona » 30 lipca 2013, o 12:32

aralk napisał(a):A ja ją lubię. Nie wszystko, ale Zaraza i o dziwo Kochanek doskonały są super :)

Kochanek doskonały jest super... :smile:
Niektórzy ludzie pojawiają się w naszym życiu, by dać Nam lekcję,
a niektórzy po tą lekcję właśnie przyjdą do Nas...

ObrazekJestem niewiastą, która fantazjuje o byciu przypadkowo zamkniętą na noc w bibliotece...

http://dlaschroniska.pl/ ...pomaganie zwierzakom jest fajne...

Ulubiona autorka/autor: Kristen Ashley/Mariana Zapata

Post przez Duzzz » 30 lipca 2013, o 17:13

Czytałam coś jej, ale nie zapadło mi w pamięci :wink:

“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”
― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Post przez gonia » 31 lipca 2013, o 10:11

giafia napisał(a):
gonia napisał(a):Ja to bym chętnie ten XIV- wieczny Londyn poczytała, ale na Amber nie ma co liczyć. Nie przypominam sobie, aby choć jeden średniowieczny romans wydali :mysli:

Zarazę możesz wypożyczyć z biblioteki

Zarazę czytałam i dlatego mam ochotę na więcej w tym temacie.

hm:

Post przez Lady Camilla » 2 sierpnia 2013, o 15:38

Hej, a ja czytałam Sztuka uwodzenia - całkiem niezłe,
Lekcje namiętności - ojej nuuda straszna :czeka: ale dałam rade i wytrwałam do końca,
Został mi jeszcze Kochanek doskonały, który mi jeszcze nie wpadł w ręce - pocieszcie mnie i powiedzcie że będzie choć trochę lepiej :prosi:

Gdzieś przeszła mi przez palce - Tajniki uległości, ale przejrzałam i uznałam, że jednak nie, Zachwyca w czerwieni dotrwałam do hmmm, nie pamiętam strony ale na pewno to był początek, myślicie że warto wrócić? :bezradny: :mysli:

W zasadzie nie wiem co myśleć o tej autorce, może nie przeczytałam zbyt wiele, ale chyba mnie nie pociąga, chociaż może powinnam zbadać to ciut szerzej :coffee: :mysli:

ups:
Ale nabazgrałam w tym poście, miałam na myśli, że "Zachwyca w czerwieni" nie dotrwałam do końca, i że ogólnie nie przeczytałam wiele książek tej autorki.

Post przez gonia » 2 sierpnia 2013, o 17:40

bo też dużo u nas jej nie wydali, chyba że czytasz po angielsku ,jak wiele dziewczyn na Forum. Polecam Zarazę.

Ulubiona autorka/autor: Kristen Ashley/Mariana Zapata

Post przez Duzzz » 2 sierpnia 2013, o 17:51

Przy okazji...

Obrazek
THE BEAUTY. THE SPY. AND THE BEHOLDER.
From the beloved New York Times bestselling Madeline Hunter comes this riveting historical romance, in which a darkly handsome nobleman is determined to unmask a delicate and mysterious young beauty...

A refugee from the war in France, Marielle Lyon has established herself at the fringes of London society. Claiming to be the niece of an executed aristocrat, Marielle welcomes the gossip that she is a spy. The more eyes she has watching her, the better protected she is—and the better chance she has of saving her father's life.

A warrior at heart, Alban Norwood, Viscount Kendale, would still be in uniform if not for his older brother's untimely death. After all he's seen, Kendale doesn't trust the French—or their femmes fatales. He has set up a surveillance network to ferret out undercover agents, and he believes he's found one in the delicate, mysterious Marielle.

Ready to pounce on his tempting prey, Kendale arranges a meeting with Marielle, who is more beautiful and more cunning than he anticipated. But the Viscount is ready to do whatever it takes to unmask her—even if it means playing a game of seduction…

Premiera 24.09.2013

“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”

“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Post przez Księżycowa Kawa » 2 sierpnia 2013, o 21:53

Desdemona napisał(a):
aralk napisał(a):A ja ją lubię. Nie wszystko, ale Zaraza i o dziwo Kochanek doskonały są super :)

Tego akurat nie znam.

Lady Camilla napisał(a):Lekcje namiętności - ojej nuuda straszna :czeka: ale dałam rade i wytrwałam do końca,

Podobnie. Druga też niezbyt ciekawa, to chyba była "Zachwyca w czerwieni"...
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu.
Denis Diderot

*
“I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM
*

Post przez Agrest » 2 sierpnia 2013, o 22:00

Lekcje namiętności rzuciłam w połowie ;) Niezbyt sensownie napisana... Ale lubię trochę książek z dwóch pierwszych serii Hunter.
"I read a story to-night. It ended unhappily. I was wretched until I had invented a happy ending for it. I shall always end my stories happily. I don't care whether it's 'true to life' or not. It's true to life as it should be and that's a better truth than the other."

Emily Byrd Starr

Post przez Księżycowa Kawa » 2 sierpnia 2013, o 22:08

I pamiętam, że było tam sporo błędów, co mnie irytowało.
Denis Diderot

*
*

Post przez Agrest » 2 sierpnia 2013, o 22:26

Błędów typu...?
"I read a story to-night. It ended unhappily. I was wretched until I had invented a happy ending for it. I shall always end my stories happily. I don't care whether it's 'true to life' or not. It's true to life as it should be and that's a better truth than the other."

Emily Byrd Starr

Post przez Księżycowa Kawa » 2 sierpnia 2013, o 22:30

Edytorskich: pomylone nazwisko głównego bohatera i coś jeszcze, ale już nie pamiętam...
Denis Diderot

*
*

Post przez Lady Camilla » 3 sierpnia 2013, o 19:54

Zaczaję się na "Kochanka doskonałego" z racji że przeczytałam "Lekcje namiętności" i "Sztukę uwodzenia" i co niektórych pozytywnych odhaczę, a z resztą narazie spokój :mysli:

....pozytywnych opinii......hihi

Proszę nie pisać posta pod postem w krótkim odstępie czasu. Od tego jest edycja. ~Lilia

Post przez Księżycowa Kawa » 13 sierpnia 2013, o 23:02

Księżycowa Kawa napisał(a):
Desdemona napisał(a):

Tego akurat nie znam.

Małe sprostowanie: mam to jednak zapisane, że czytane, ale kompletnie nie pamiętam, pozostało tylko wrażenie, że to nic interesującego i że mogę sobie tę autorkę odpuścić.
Denis Diderot

*
*

Post przez Desdemona » 18 sierpnia 2013, o 18:10

fajny był Kochanek doskonały....Easterbrook to taki niezły popapraniec....i miał facet cierpliwość.... :evillaugh:

ObrazekJestem niewiastą, która fantazjuje o byciu przypadkowo zamkniętą na noc w bibliotece...

Post przez Księżycowa Kawa » 18 sierpnia 2013, o 18:35

Na obecną chwilę kompletnie tego nie kojarzę, ale coś mi nie pasowało.

W jednej była zdrada - tzn. seks za uwolnienie faceta, ale w tej chyba już nie...?
Denis Diderot

*
*

Post przez Desdemona » 19 sierpnia 2013, o 09:52

o...to tego ja nie kojarzę.... :missdoubt:
...muszę sobie zrobić odświeżenie w tej materii poczytywania.... :smile:

Post przez giafia » 19 sierpnia 2013, o 12:40

Ja też tego nie kojarzę tego motywu z jej książek :mysli: ale na pewno była taka sytuacja w Rosemary Rogers Słodka dzika miłość
Ostatnio edytowano 22 sierpnia 2013, o 19:22 przez giafia, łącznie edytowano 1 raz

Post przez Księżycowa Kawa » 19 sierpnia 2013, o 15:53

:mur: Nie, to było gdzie indziej, pomyliłam autorki, tę drugą mylę po raz kolejny :zalamka:
Denis Diderot

*
*

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do H