Teraz jest 26 listopada 2024, o 05:59

Seriale

Romantyczne – ale nie tylko – opowieści filmowe, serialowe i teatralne
Od filmów kostiumowych po azjatyckie dramy
Na co czekamy, co polecamy, co odradzamy...

Halloween przed ekranem: nasza klasyka

Ulubiona autorka/autor: Iwona Banach

Post przez Lucy » 14 maja 2013, o 21:19

Janka napisał(a):Dziwny, bo to
Spoiler:

Jak dla mnie mało urodziwy :P
Każdy powód jest dobry, żeby zjeść pączka. Poza tym pączek nie idzie w tyłek, tylko od razu do serduszka i otula je warstwą ochronną.

Ulubiona autorka/autor: Janet Evanovich

Post przez Janka » 14 maja 2013, o 21:22

Dla mnie też, ale widać, że makijażyści się starali, jak mogli, żeby coś z tym problemem zrobić. Aż przedobrzyli.
Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Kristen Ashley/Mariana Zapata

Post przez Duzzz » 15 maja 2013, o 10:54

I doopa z połączenia Maksa i Alicji....

“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”
― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Post przez Lucy » 15 maja 2013, o 11:36

Jestem ciekawa co będzie z wyjazdem Ali :mysli: Drugi sezon zaczął się ileś tygodni po operacji ,może trzeci będzie po przyjeździe ze stażu ? Jestem za tym ,żeby pojechała ,a w tym czasie Maks poukładał sobie w głowie ... do Olgi też chyba coś czuje.
Ostatnio edytowano 15 maja 2013, o 12:02 przez Lucy, łącznie edytowano 1 raz
Każdy powód jest dobry, żeby zjeść pączka. Poza tym pączek nie idzie w tyłek, tylko od razu do serduszka i otula je warstwą ochronną.

Post przez Liberty » 15 maja 2013, o 11:58

Lucy napisał(a):
Janka napisał(a):Dziwny, bo to
Spoiler:

Jak dla mnie mało urodziwy :P

Jonathan Rhys Meyers sprawdza się w historykach. Był niezłym Henrykiem VIII, czas na Draculę :P Ale ten wąsik faktycznie odbiera mu urodę. Niestety zarost na męskiej twarzy wraca do łask :roll:

Skończyłam drugi sezon Once upone a time/Dawno dawno temu i jestem zadowolona jak to wszystko się rozwija :)

Post przez Lucy » 15 maja 2013, o 12:04

Kojarzę go z "Pozdrowienia z Paryża" i tam był ok. w tej stylizacji nie podoba mi się.

Ulubiona autorka/autor: Kristen Ashley/Mariana Zapata

Post przez Duzzz » 15 maja 2013, o 12:30

Lucy napisał(a):Jestem ciekawa co będzie z wyjazdem Ali :mysli: Drugi sezon zaczął się ileś tygodni po operacji ,może trzeci będzie po przyjeździe ze stażu ? Jestem za tym ,żeby pojechała ,a w tym czasie Maks poukładał sobie w głowie ... do Olgi też chyba coś czuje.

I ja chyba też jestem bardziej za tą opcją ;)
Dziwne te pocałunki z Olgą... A ona niby męża ma...

“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”

“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Ulubiona autorka/autor: Janet Evanovich

Post przez Janka » 15 maja 2013, o 14:09

Lucy napisał(a):Kojarzę go z "Pozdrowienia z Paryża" i tam był ok. w tej stylizacji nie podoba mi się.

Ja go lubiłam, jak mordował Scarlett Johansson.
Obrazek

Ulubiona autorka/autor: nie posiadam

Post przez Agaton » 10 czerwca 2013, o 22:28

"SPN", mimo całego arsenału wad, wciągnął mnie na dobre ;)
Pierwszy sezon faktycznie trochę się ciągnął, bo chyba pół roku męczyłam go razem z siostrą. Za to jak już drugi zaczęłyśmy, to teraz już trzeci mamy na tapecie ^_^

Na poważnie i o uczuciach, nie da się patrzeć... :hahaha: Ta mimika, te emocje. Tragedia. Za to wszelkie momenty humorystyczne, parodia parodii parodii oraz całe to 'wink, wink, nudge, nudge' są źródłem szerokiego uśmiechu na mojej twarzy. A zagadki, to zagadki. Jedne lepsze, inne gorsze, choć dla nich samych nikt by nie oglądał :P

EDYCJA: 16.06.2013 r.
Skończyłam sezon 3. Jej!
Ile razy w życiu człowiek musi się powstrzymywać.

Występek i cnota są takimi samymi produktami jak cukier i kwas siarkowy - Hipolit Taine

Life is tough, but it's tougher when you're stupid - John Wayne

"You're so freaking romantic. I don't know how I keep my pants on." - Abigail Roux, "Fish & Chips"

Post przez Lucy » 13 lipca 2013, o 16:18

Odkryłam nowy serial (2011r.) :hyhy: The Killing - Dochodzenie . Jeden z lepszych seriali kryminalnych, jakie widziałam na przełomie paru lat. Skomplikowane postacie ,ciekawa fabuła i sprawca ,którego trudno namierzyć . Kończę pierwszy sezon i zabieram się za kolejny. Zastanawiam się nad książką ,bo takowa też jest.

Post przez Liberty » 13 lipca 2013, o 19:52

Rozumiem, że amerykańską wersję oglądasz? Ja jestem na trzecim sezonie i podoba mi się bardziej niż sezon 2. A za kilka dni premiera "The Bridge - Na granicy" z Diane Kruger, zwiastun jest świetny.
Lucy, z kryminalnych rzeczy warto też obejrzeć "Verę".

Post przez Lucy » 13 lipca 2013, o 20:12

Liberty napisał(a):Rozumiem, że amerykańską wersję oglądasz?
Lucy, z kryminalnych rzeczy warto też obejrzeć "Verę".

Tak :) i zobaczę tę "Verę" .

Ulubiona autorka/autor: nie posiadam

Post przez Agaton » 15 lipca 2013, o 21:23

Lucy napisał(a):Odkryłam nowy serial (2011r.) :hyhy: The Killing - Dochodzenie . Jeden z lepszych seriali kryminalnych, jakie widziałam na przełomie paru lat. Skomplikowane postacie ,ciekawa fabuła i sprawca ,którego trudno namierzyć . Kończę pierwszy sezon i zabieram się za kolejny. Zastanawiam się nad książką ,bo takowa też jest.

Pamiętam, że oglądałam, będąc jeszcze na studiach :) Moim zdaniem trochę przekombinowany i w pewnym momencie zaczął mnie irytować... :bezradny: Dałam sobie spokój jeszcze przed finałem pierwszego sezonu.
Ile razy w życiu człowiek musi się powstrzymywać.

Występek i cnota są takimi samymi produktami jak cukier i kwas siarkowy - Hipolit Taine

Life is tough, but it's tougher when you're stupid - John Wayne

"You're so freaking romantic. I don't know how I keep my pants on." - Abigail Roux, "Fish & Chips"

Post przez Liberty » 28 lipca 2013, o 19:28

Gdyby ktoś miał ochotę na fajny mini serial kryminalny retro to polecam The Bletchley Circle. Pierwszy sezon ma tylko 3 odcinki, jak to u Brytyjczyków, ale zapowiedziany jest już drugi.

Cztery przyjaciółki pracujące jako szyfrantki w czasach wojny, spotykają się po 9 latach by rozwikłać zagadkę seryjnych morderstw kobiet. To tak pokrótce. Ogląda się bardzo dobrze. Brytyjczycy zadbali o kostiumy, scenografię, świetne oddali klimat początku lat 50-tych i podlali odrobiną feminizmu. Już czekam na drugi sezon ;)

Ulubiona autorka/autor: Diana Palmer :)

Post przez Levanda » 28 lipca 2013, o 19:48

Ja czekam na ostatni sezon HIMYM :P
http://dlaschroniska.pl/ - pomóżcie zwierzaczkom!

Ulubiona autorka/autor: Stephanie Laurens, Kerrelyn Sparks

Post przez Adrastea » 28 lipca 2013, o 20:17

HIMYM to jak poznałem waszą matkę? :niepewny:
Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Diana Palmer :)

Post przez Levanda » 28 lipca 2013, o 20:19

Tak :) Bardzo lubię ten serial :)
http://dlaschroniska.pl/ - pomóżcie zwierzaczkom!

Ulubiona autorka/autor: N.R./JD.Robb/Krentz/Quick/Castle/L.Kleypas/Ch.Dodd

Post przez Lilia ❀ » 1 sierpnia 2013, o 19:46

“Man. God. Roarke. An interesting and flattering lineup.”
“Safe men are for marrying. Dangerous men are for pleasure.”

Post przez Liberty » 2 sierpnia 2013, o 11:25

Byłam ciekawa co wypuszczą po zakończeniu emisji "Very". Ciekawie to wygląda.

A od tego weekendu, w soboty i niedziele o 11.00 na 13th Street powtórka "Poirota" :cheer:

Post przez Lucy » 2 sierpnia 2013, o 12:40

Agaton napisał(a):
Lucy napisał(a):Odkryłam nowy serial (2011r.) :hyhy: The Killing - Dochodzenie . Jeden z lepszych seriali kryminalnych, jakie widziałam na przełomie paru lat. Skomplikowane postacie ,ciekawa fabuła i sprawca ,którego trudno namierzyć . Kończę pierwszy sezon i zabieram się za kolejny. Zastanawiam się nad książką ,bo takowa też jest.

Pamiętam, że oglądałam, będąc jeszcze na studiach :) Moim zdaniem trochę przekombinowany i w pewnym momencie zaczął mnie irytować... :bezradny: Dałam sobie spokój jeszcze przed finałem pierwszego sezonu.

Mnie się bardzo podoba :) kończę właśnie trzeci sezon i tak samo wciąga jak poprzednie. Na fali takich seriali , szukałam czegoś podobnego i znalazłam : "Top of the Lake" . Uwielbiam takie klimaty.

W małym miasteczku Nowej Zelandii, 12-letnia dziewczyna będąca w piątym miesiącu ciąży, utajnia informacje o ojcu dziecka, a następnie znika w niewyjaśnionych okolicznościach. Zaginioną dziewczyną okazuje się córka narkotykowego bossa (Peter Mullan). Do sprawy przydzielony zostaje detektyw Robin Griffin (Elisabeth Moss), który prowadząc dochodzenie, odkrywa mroczne sekrety miasta...

Post przez Liberty » 2 sierpnia 2013, o 13:28

Za Lucy polecam Top of the Lake. Bardzo dobry serial z cudowną E. Moss; jest tak dobra jak w Mad Men.

Post przez Lucy » 2 sierpnia 2013, o 15:14

A znasz jeszcze jakieś podobne ? małe miasteczko ,zbrodnia, dużo podejrzanych ...

Post przez Liberty » 2 sierpnia 2013, o 17:54

U Brytyjczyków sporo tego, w tym klasyk Morderstwa w Midsomer. Z ostatnich np. Broadchurch z Davidem Tennantem (Doctor Who); The Fall (Gillian Anderson) - trochę nietypowy, dzieje się w Irlandii i od początku wiadomo kto jest mordercą, ale wciąga. Bardzo dobrą pozycją jest The Ripper Street, serial rozgrywający się w Londynie w XIX wieku; akcja rozpoczyna się tuż po fiasku jakim było śledztwo w sprawie Kuby Rozpruwacza. O małomiasteczkowej zbrodni będzie też nowy serial, którego premiera odbędzie się 04.08 - Southcliffe. Tak sobie myślę, że jeśli lubisz Top of the Lake, to może spodobać Ci się brytyjski Wallander - tak samo niespieszny, przygnębiający, z przepięknymi zdjęciami Szwecji.
Do moich ulubionych kryminalnych seriali należą też Budząc zmarłych (leci od lat, więc sporo do nadrobienia), Sherlock BBC1, oraz australijski serial na podstawie serii książek Kerry Greenwood - Kryminalne zagadki panny Fisher - akcja po I wojnie, zagadki może nie jakieś wymyślne, ale postać Phryne Fisher wszystko rekompensuje; plus stroje i wnętrza :D
Ze starszych rzeczy warto wspomnieć Rosemary & Thyme - serial kryminalny z ogrodami w tle.

Post przez Alias » 2 sierpnia 2013, o 20:47

Liberty napisał(a):Za Lucy polecam Top of the Lake. Bardzo dobry serial z cudowną E. Moss; jest tak dobra jak w Mad Men.

Też mam w planach. Obejrzałam kawałek pierwszego odcinka i czuję się mocno zainteresowana. Klimat faktycznie jest ;)
“I always knew I would fall in love with you, but you were never supposed to love me back"

Post przez Liberty » 3 sierpnia 2013, o 16:19

Aur_ro przypomniała mi jeszcze o jednym serialu, który ma dwie wersje USA i UK - Prime Suspect. Jedna jest z Helen Mirren, druga z Marią Bello. Też polecam.

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Oglądamy!