Teraz jest 24 listopada 2024, o 22:50

O pielęgnacji i stylizacji włosów

Zdrowie, pielęgnacja, edukacja, zakupy, podróże

Ulubiona autorka/autor: Joanna Chmielewska/Ilona Andrews

Post przez ewa.p » 24 lipca 2013, o 16:44

Aralku,tez byś się pokazała,wreszcie...dawno obiecywałaś
________________***________________

Gotowałam się w środku i musiałam sięgnąć po wszystkie rezerwy opanowania,by utrzymać nerwy na wodzy.Uda mi się.Po prostu muszę być obojętna.Zen.Żadnego walenia po twarzy.Walenie po twarzy nie jest zen.

Ulubiona autorka/autor: jeszcze nie wiem

Post przez Zephire » 24 lipca 2013, o 16:48

tajemna napisał(a):Poza tym moje włosy rosną błyskawicznie, więc nie będę czekać wiecznie aż odrosną :)

To Ci zazdroszczę, bo moje jak rosną 1 cm na miesiąc to jest super. W ciągu roku włosy urosły mi o 10 cm... :zalamka: Ale może teraz przy tej wcierce będzie lepiej.

Post przez aralk » 24 lipca 2013, o 17:08

ewa.p napisał(a):Aralku,tez byś się pokazała,wreszcie...dawno obiecywałaś
pomyślę podczas mycia okien ;)

Post przez aralk » 24 lipca 2013, o 19:20

Mam takie dwa, tylko nie wiem czy to będzie widoczne. Ja sama z siebie i z farbowania mam ciemne włosy, nie czarne, ale mocno ciemne, więc ten rudy, który w słońcu jest jeszcze bardziej rudy jest widoczny. I same końcówki jeszcze jaśniejsze.
Obrazek
a to zrobiłam sama w domu, pewnie jeszcze gorzej, ale weź zrób samemu tył głowy bez automatu :]
Obrazek

Post przez ewa.p » 24 lipca 2013, o 20:48

no,nie powiem że mi się nie podoba.Fajny efekt.Szkoda tylko,że pokazałaś się tylko z tyłu...

Gotowałam się w środku i musiałam sięgnąć po wszystkie rezerwy opanowania,by utrzymać nerwy na wodzy.Uda mi się.Po prostu muszę być obojętna.Zen.Żadnego walenia po twarzy.Walenie po twarzy nie jest zen.

Ulubiona autorka/autor: w zależności od nastroju

Post przez gosiurka » 24 lipca 2013, o 20:51

ewa.p napisał(a):no,nie powiem że mi się nie podoba.Fajny efekt.Szkoda tylko,że pokazałaś się tylko z tyłu...

Potwierdzam :P , a na drugim bardzo ładny pokój
Pewnego razu doszłam do wniosku, że czas sobie znaleźć faceta... , ale kupiłam martini i mi przeszło(ZabawneKartki)
Przejdź na mroczną stronę..... mamy czekoladę.

Post przez Zephire » 24 lipca 2013, o 20:59

Ja też chcę takie piękne włosyyyyyyyy :wryyy:

Post przez aralk » 24 lipca 2013, o 21:09

ewo, tutaj mam gębiszcze swoje pokazać? Lilia, mnie zakrzyczy bo to nie ten temat :D
gosiurko, to nasza malutka sypialnia :)
Zephire, ech została mi już pewnie połowa tego co miałam kiedyś, boje się, że po wakacjach będe ciąć :]

a w sumie, to fajnie, że nie jest tak źle :) choć wydaje mi się, że w rzeczywistości lepiej to wygląda :evillaugh:

Post przez Zephire » 24 lipca 2013, o 21:12

Masz więcej włosków ode mnie, kochana :*

Post przez Lorelei » 24 lipca 2013, o 21:33

Włosów to masz duuużo :hyhy: Ja to może mam połowę z tego :evillaugh: A kolorek też fajny :hyhy: A jak jest jeszcze bardziej rudy to jeszcze bardziej mi się podoba :mrgreen:

Ulubiona autorka/autor: Margit Sandemo

Post przez LiaMort » 24 lipca 2013, o 21:55

fajny efekt Aralk..xD :P
RM 

"But at the same time we still know the shit happens everytime, so I think c'est la vie, that's life. "

Ulubiona autorka/autor: Susan Elizabeth Phillips

Post przez Papaveryna » 25 lipca 2013, o 00:33

Aralku,fajny kolorek i fajna sypialnia w tle też.
Ile Ty masz włosów! :shock: Moje przy nich wyglądają jak wygryziona przez mole peruka :zalamka:

Post przez Zephire » 25 lipca 2013, o 14:53

Dobra - używam wcierki z Jantara od tygodnia, a sprayu od sześciu dni. I wiecie co? Już zauważyłam, że wzdłuż linii włosów nad czołem pojawiło się sporo nowych baby hair, włosów też wypada mi mniej - nie zostaje ich już tyle na grzebieniu. Ale różnicy w długości nie zauważyłam.

Post przez aralk » 25 lipca 2013, o 16:22

Zephire, po tygodniu miałaby być zauważalna różnica w długości?

Post przez Zephire » 25 lipca 2013, o 16:43

Pojawiały się opinie, że widać. Ale pojawiały się też, że nie widać żadnej różnicy w tempie wzrostu włosów. Częśc osób twierdziła, że włosy rosły szybciej, ale nie była to jakaś spektakularna różnica. Dlatego podkreśliłam, że ja niczego takiego nie zauwazyłam - brak jakichkolwiek odrostów. Natomiast pojawiły się króciutkie nowe włoski.

Post przez Alias » 25 lipca 2013, o 17:20

Aralk, piękne i gęste włosy. Zazdroszczę :)
“I always knew I would fall in love with you, but you were never supposed to love me back"

Post przez aralk » 25 lipca 2013, o 17:26

oj tam, pewnie nastroszone były, ich wcale nie ma tak dużo, one żyją swoim życiem i stwarzają wrażenie, że jest ich dużo. Wiem, że tak to może wyglądać, ale ja mam koszmarnie sztywne i grube włosy, niekoniecznie jest ich dużo. ^_^

Ulubiona autorka/autor: Kristen Ashley/Mariana Zapata

Post przez Duzzz » 27 lipca 2013, o 14:55

Ale falowane :P

Dużo włosów :) Widać dobrze przycięte i fajnie wyglądają :) Podoba mi się ta różnica kolorów :wink:

“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”
― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Post przez ewa.p » 27 lipca 2013, o 19:47

Zephire napisał(a):Dobra - używam wcierki z Jantara od tygodnia, a sprayu od sześciu dni. I wiecie co? Już zauważyłam, że wzdłuż linii włosów nad czołem pojawiło się sporo nowych baby hair, włosów też wypada mi mniej - nie zostaje ich już tyle na grzebieniu. Ale różnicy w długości nie zauważyłam.

zaczęłąm podobna kurację,tyle że od wczoraj,bo przesyłka dopiero dotarła

Post przez aralk » 27 lipca 2013, o 20:22

Duzzz, dzięki :) Gdzie mi z włosami do ciebie ^_^

ewo, ma to jakiś zapach?

Ulubiona autorka/autor: Kristen Ashley/Mariana Zapata

Post przez Duzzz » 28 lipca 2013, o 13:17

Z długością może, ale nie z ilością :)

“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”

“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Post przez ewa.p » 28 lipca 2013, o 17:18

aralk napisał(a):Duzzz, dzięki :) Gdzie mi z włosami do ciebie ^_^

ewo, ma to jakiś zapach?

bardzo delikatny,przyjemny

Ulubiona autorka/autor: Diana Palmer :)

Post przez Levanda » 28 lipca 2013, o 18:19

Ja mam okropnie suche włosy po remoncie. To chyba przez te tony pyłu :bezradny: Kupiłam dziś maskę regenerującą :L'Biotica dla włosów suchych i ze skłonnością do wypadania. Teraz jest promocja i 500 ml kosztuje 23,90. W opakowaniu jest też czepek. Po pierwszym użyciu mam miękkie włosy :) A z wypadaniem, to się zobaczy ;)
http://dlaschroniska.pl/ - pomóżcie zwierzaczkom!

Post przez aralk » 29 lipca 2013, o 09:21

od dawna polecam produkty do włosów L'Biotica ;) stosuję je od dawna i jestem bardzo zadowolona :)

Ulubiona autorka/autor: Roberts/SEP/Brown/Kleypas/Lindsey/Gaskell/McNaught

Post przez giafia » 3 sierpnia 2013, o 17:25

Coś mi się wydaje, że będę stałym gościem w tym temacie - mam włosy kręcone - dość suche, nigdy nie farbowane i najbardziej jestem zadowolona jak są lekko wystylizowane kosmetykami podkreślającym skręt :shifty: Mam też problem ze skórą głowy - ale ostatnio zaczęłam używać http://sprzedajemy.pl/olejek-jasminowy- ... -ml,970446 i problemy skórne zostały niemal doszczętnie zniwelowane a włosy są mocniejsze - można go kupić w Kuchniach Świata za około 10 PLN :hyhy:
...so many books so little time ...

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kącik Porad Wszelakich