Teraz jest 21 listopada 2024, o 23:21

Hq, wypadek i problemy z pamięcią

Nie pamiętasz tytułu dawno przeczytanej książki? Spróbujemy pomóc!
Regulamin działu
REGULAMIN DZIAŁU: zanim zapytasz - przeczytaj!
POMOC - pytania i problemy.

Archiwum czyli ZNALEZIONE! TYTUŁY.

Jeśli Twój tytuł został rozpoznany / przypomniany /odnaleziony - oznacz, prosimy, stosownie temat (dodaj ZNALEZIONY w jego tytule)!

Ulubiona autorka/autor: Anne Bishop

Hq, wypadek i problemy z pamięcią

Post przez Bombelek » 5 kwietnia 2013, o 15:58

To jak zwykle ja! :P
Hq, chyba biały.
Wszystko zaczyna się od wypadku, a raczej od pobytu w szpitalu po wypadku. Przyjeżdża po nią mąż, czy tam były mąż. On twierdzi, że nie byli najlepszym małżeństwem. Ona jest przekonana, że jednak tak. Było też coś z tabletkami antykoncepcyjnymi... Ona miała je w kosmetyczce, o czym po wypadku nie wiedziała, on był przed wypadkiem przekonany, że go okłamywała, a ona stwierdziła, że może brała je z jakiegoś innego powodu niż nie chciana ciąża. Ona miała wypadek, kiedy uciekała od niego. A to małżeństwo, też zdaje się początkowo nie było z miłości tylko... no właśnie, nie pamiętam... tylko ten motyw mi się kołacze...
:mysli: Pamięta ktoś może?

Post przez gmosia » 5 kwietnia 2013, o 16:09

taki znany motyw... nie mam pojęcia co to, ale pewnie czytałam... :zalamka:
Obrazek Obrazek

Post przez sandra_wiw » 14 kwietnia 2013, o 21:51

mnie się kojarzy Metamorfoza Dalton Margot

Post przez gmosia » 14 kwietnia 2013, o 23:08

hej! nawet o tym nie pomyślałam, a przecież pasuje, i to bardzo :zalamka: jeden z moich ulubionych hq :P
Obrazek Obrazek

Post przez sandra_wiw » 15 kwietnia 2013, o 22:44

a mnie cały czas po głowie chodziło, aż w końcu mnie oświeciło :D

Ulubiona autorka/autor: w zależności od nastroju

Post przez gosiurka » 16 kwietnia 2013, o 13:16

od razu o tym pomyślałam , oglądałam niedawno film, niby na podstawie tej książki ,ale tak wiele zmienili, że nie byłam tego pewna mimo informacji na początku filmu :disgust:
Pewnego razu doszłam do wniosku, że czas sobie znaleźć faceta... , ale kupiłam martini i mi przeszło(ZabawneKartki)
Przejdź na mroczną stronę..... mamy czekoladę.

Post przez maddalena » 16 kwietnia 2013, o 13:45

gosiurka napisał(a):od razu o tym pomyślałam , oglądałam niedawno film, niby na podstawie tej książki ,ale tak wiele zmienili, że nie byłam tego pewna mimo informacji na początku filmu :disgust:

Zdradzisz tytuł filmu ?
Oto miłość. Dwoje ludzi spotyka się przypadkiem, a okazuje się, że czekali na siebie całe życie. O'Cangaceiro

Post przez gosiurka » 16 kwietnia 2013, o 19:18

wiedziałam ,że ktoś zapyta :disgust: bo nie pamiętałam tytułu ,ale poszukałam Inna kobieta a opis jest taki
Kiedy Lisa Temple budzi się w szpitalu, nie pamięta niczego co się wydarzyło.Nie wie kim jest i jak się nazywa.Kiedy wraca do domu z mężem Paul'em musi wszystko sobie przypomnieć i odbudować swoje nieszczęśliwe małżeństwo.

na zwierzaku jest
Pewnego razu doszłam do wniosku, że czas sobie znaleźć faceta... , ale kupiłam martini i mi przeszło(ZabawneKartki)

Post przez gmosia » 16 kwietnia 2013, o 20:54

widziałam :) nawet mi się podobało :P
Obrazek Obrazek

Post przez gosiurka » 16 kwietnia 2013, o 22:06

Mi za bardzo książka się podobała, Gdyby napisali że książka ich zainspirowała byłoby ok , ale nie na podstawie Tej książki :disgust:

Post przez Wiedźma Ple Ple » 16 kwietnia 2013, o 22:47

maddalena napisał(a):
gosiurka napisał(a):od razu o tym pomyślałam , oglądałam niedawno film, niby na podstawie tej książki ,ale tak wiele zmienili, że nie byłam tego pewna mimo informacji na początku filmu :disgust:

Zdradzisz tytuł filmu ?

nie oglądaj!!! :wryyy:

Post przez maddalena » 17 kwietnia 2013, o 14:15

Dlaczego???

Dziękuję Gosiurko :padam:
Oto miłość. Dwoje ludzi spotyka się przypadkiem, a okazuje się, że czekali na siebie całe życie. O'Cangaceiro

Post przez gmosia » 17 kwietnia 2013, o 18:20

zmasakrowali taki fajny kawałek literatury :P ale i tak oglądałam z przyjemnością, mimo że książka lepsza :]
Obrazek Obrazek

Post przez Bombelek » 18 kwietnia 2013, o 20:37

To nie to :smutny: Jest stanowczo za długie, a ta kobieta nie miała traumy w dzieciństwie... Nie było też żadnych nastolatek... I ta kobieta się przebudziła i był przy niej od razu mąż, który praktycznie natychmiast zabrał ją do domu... Tu jest za dużo, zbyt długich scen, chociaż początkowo wydawało mi się bardzo podobne...

Post przez gmosia » 18 kwietnia 2013, o 20:48

to myślimy dalej... :P
Obrazek Obrazek

Ulubiona autorka/autor: DP, SEP, Elizabeth Lowell, Maya Banks, Kat Martin

Post przez meg1920 » 11 lipca 2013, o 21:11

Jest to książka Dalton Margot - Metamorfoza

Post przez gmosia » 12 lipca 2013, o 00:31

Bombelek stwierdziła, że to jednak nie to... :mysli:
Obrazek Obrazek

Post przez Bombelek » 13 lipca 2013, o 14:25

Nie, to nie to, chociaż brzmi podobnie...

Ulubiona autorka/autor: Diana Palmer :)

Post przez Levanda » 13 lipca 2013, o 23:12

Po zastanowieniu stwierdzam, że to czytałam, ale mam lukę teraz w pamięci.

A tam było coś o dziecku, które zmarło?
http://dlaschroniska.pl/ - pomóżcie zwierzaczkom!

Ulubiona autorka/autor: Kristen Ashley/Mariana Zapata

Post przez Duzzz » 13 lipca 2013, o 23:25

Czytając Bombelkowe 'streszczenie' nie wiem czemu, ale z głowy wyjść mi nie może imię Eva... Kojarzy mi się to z jakimś HQ, ale nie mogę skojarzyć którym :zalamka:

“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”
― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Post przez Bombelek » 13 lipca 2013, o 23:27

Lev, nie, nie, nic o dziecku...
Duzzz, może i ona miała na imię Eva? Nie pamietam :smutny:
Tak sobie jeszcze przypomniałam, że oni byli razem bardzo krótko... Parę dni czy tygodni i chyba mieszkali w mieszkaniu, a nie w domu. I zdaję się nigdy nie byli razem w łóżku, a ona chyba była dziewicą? A on był pewien, że go zdradzała

Post przez Duzzz » 13 lipca 2013, o 23:35

To pewnie nie to o czym myślę, bo jak pamiętam to tam było coś, że ona przed wypadkiem była zła... Coś zrobiła.. A on potem nie chciał uwierzyć w jej przemianę... Ona też taka 'zła' była z zemsty czy coś takiego :zalamka:

His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Post przez Bombelek » 13 lipca 2013, o 23:39

Bo wydaje mi się, że on myślał, że ona jest zła, a ona się chciała na nim odegrać czy coś takiego, przy czym on ją posądzał o wszystko co najgorsze, co wcale nie było prawdą, ale ona nie robiła nic, żeby temu zaprzeczyć, aż w końcu uciekła. Znaleźli ją w zaułku i zdaję się, że nie miała ze sobą dokumentów?

Nie wiem, czy to co napisałam, jest zrozumiałe :yeahrite:

Post przez Duzzz » 14 lipca 2013, o 00:54

Poszperałam i znalazłam kilka... Pewnie nie ma tu dobrej książki, ale może jednak..

Na wyspie marzeń
Eve traci pamięć w wyniku wypadku samochodowego. Jego świadkami są śledzący ją pracownicy greckiego miliardera Talosa Xenakisa. Nie wierzy on w amnezję kobiety, która o mało nie pozbawiła go fortuny, wykradając z sejfu tajne dokumenty. Gdy dowiaduje się, że Eve jest z nim w ciąży, obmyśla podstępny plan. Odbiera ją ze szpitala, udaje jej narzeczonego i zabiera na piękną wyspę, by Eve powoli wracała tam do zdrowia. Ma nadzieję dowiedzieć się, dlaczego postąpiła z nim tak podle...

Może to? Stworzeni dla siebie
Zaraz po maturze pobrali się w tajemnicy przed rodzicami. Ma drugi dzień po ślubie Nick wyjechał, zostawiając Grace lapidarny liścik: "To był błąd. Jesteśmy za młodzi. Załatwię rozwód". Minęło dziesięć lat. Grace po wypadku samochodowym uległa amnezji. W szpitalu obok jej łóżka stał przystojny mężczyzna, który twierdził, że jest jej mężem i ma na imię Nick. Bardzo jej się podobał i niecierpliwie czekała, aż wyzdrowieje. Nick bardzo czule się nią opiekował i pragnął tylko jednego - aby Grace już nigdy nie odzyskała pamięci... Dręczyły go potworne wyrzuty sumienia....

Sobowtór narzeczonej
Nie udawaj amnezji, oszustko!
Multimilioner Kurt McNally zerwał zaręczyny ze stawną gwiazdą filmową, Elisabeth, okazała się bowiem niewierną narzeczoną. A pewna skromna sekretarka, Bornie, od lat była wielbicielką tej aktorki ponieważ wszyscy twierdzili, że jest do niej bliźniaczo podobna. I nagle Bonnie ulega ciężkiemu wypadkowi, całkowicie traci pamięć - nie wie, jak się nazywa i kim jest. Lekarze w szpitalu jednak natychmiast rozpoznali w niej ową stawną gwiazdę i poprosili Kurta, aby pomógł im w terapii swojej byłej narzeczonej. Kurt zgodził się i biedna Bonnie od tej chwili zaczęła odbywać ciężką pokutę za grzechy Elisabeth.

Albo to? Powrót do Sewilli
Melanie Milburne - "Powrót do Sewilli"

Emelia budzi się ze śpiączki w londyńskim szpitalu po wypadku samochodowym. Nic nie pamięta. Pielęgniarka nazywa ją panią Mélendez. To nazwisko brzmi obco. Okazuje się, że jest żoną hiszpańskiego przemysłowca. Okoliczności wypadku i zachowanie Javiera wskazują, że zapomniana przeszłość kryje liczne tajemnice. Mąż traktuje ją na dystans, łączy ich jednak namiętne, zmysłowe pożądanie. Powrót do posiadłości w Hiszpanii początkowo niczego nie zmienia, lecz wkrótce lawina wypadków powoduje, że Emelia zaczyna rozumieć, co stanowi sens jej życia.

A może to Palmerka :hyhy:

Post przez Bombelek » 14 lipca 2013, o 15:35

Stworzeni dla siebie brzmiałoby z opisu podobnie, gdyby nie to, że minęło 10 lat... ale jeszcze poszukam tej książki i sprawdzę

Sprawdziłam, to nie to :smutny:

Następna strona

Powrót do Punkt Tytułów Zagubionych