Zastępca naszego Carsona Hayesa -
Zack. Widać, że Diana widzi w nim potencjalnego bohatera którejś z powieści. Dowiadujemy się, że jest przystojny, wysoki, dobrze zbudowany i unika kobiet, po nieudanym związku.
Carson - niezwykle tajemniczy, bardzo obiecujący. Jest wysoki, ma włosy do pasa. Czyżby kolejny Indianin?
Jest byłym najemnikiem, świetnie wyszkolonym i bezwzględnym. Zabija bez mrugnięcia okiem, choć morduje jedynie baaaardzo czarne charaktery. Tutaj pojawia się jako pracownik Eba Scotta. W takcie porachunków narkotykowych bossów ginie jego przyjaciel/podopieczny. Postanawia wymierzyć sprawiedliwość i współpracuje tutaj z Rorukiem.
Rorurke - pojawia się w kilku powieściach, choć niewiele zostało wydanych u nas. Jest najemnikiem. Ma jedno oko - może to Wam coś pomoże
Równie bezwzględny, co Carson. Uważam, że on także świetnie rokuje jako potencjalny bohater. Trochę więcej dowiedziałam się o nim z powieści
Couragous, która skupie się na Wilsonie Grangu (również najemnik). Jego potencjalną ukochaną jest tajemnicza Clarisse - burzliwa przeszłość, czarny charakter w stylu Tippy.
Lassiter - i tu mała niespodzianka! To syna bohaterów z powieści
Mój cudowny szef. Trochę mnie to zaskoczyło, bo ta powieść wyszła około roku 1992, a bohater jest około 30, może starszy. Widać czas u Diany płynie po swojemu