eee no nie przesadzajmy aż tak źle nie jest
Ok to może w końcu przyszła pora na moje wspomnienia
Przygotowanie do wesela:
W sierpniu zeszłego roku zaręczyliśmy się z moim Pawłem po ponad 4-rech latach znajomości.
Sale rozpoczęliśmy szukać gdzieś w połowie września. Chcieliśmy, aby znajdowała się gdzieś na uboczu, z dala od "motłoku" miasta. No i znaleźliśmy. Oczywiście nie od razu. Była 2-ga sala jaką odwiedziliśmy, i tak właściwie zupełnie przypadkiem nam się o niej przypomniało - jadąc zupełnie w inne miejsce. Ale jak tylko weszliśmy do tego zajazdu od razu wiedzieliśmy, że to jest to miejsce. Pozostawała kwestia tylko czy będzie wolny termin. Poprosiliśmy właściciela tego zajazdu, a on zaczął opowiadać. Im więcej mówił tym więcej zastanawialiśmy się jaką cenę krzyknie. Czekaliśmy na tą chwile z niecierpliwością. I kiedy już nadeszła ta chwila i myśleliśmy, że powie niewiadomo ile, zaskoczył nas mówiąc 120 zł od osoby z poprawinami. Skoro zajazd to i miejsca noclegowe. Łącznie 25 miejsc noclegowych. W tym pokój dla nowożeńców - gratis
. A tak 10 zł od osoby.
Kwestie sali omówione. Następnie zespół. Też nam się udało cenowo. Mój teść lubi chodzić na tzw. jak on to mówi potupajki. A sam ma ciut znajomości - bo gra w orkiestrze na trąbce. Zespół na dwa dni weseliska kosztował nas 1200 zł + jedzenie dla grajków (2).
Kamerzysta. Na początku chcieliśmy kamerzystę z fotografem takie 2in1.Nie chcieliśmy nigdzie jechać, bo i po co mieliśmy piękny plener. Ale później zrezygnowaliśmy z usług fotograficznych i został tylko kamerzysta. - 900 zł + 150 za wersje robocze filmu z całego wesela bez obrobienia. A jeżeli chciałoby się razem z fotografowaniem to 1400 zł razem z albumem. Myśmy zrezygnowali bo Pawła brat prowadzi od 2 lat firmę z powodzeniem, w której m.in. robi katalogi dla różnych firm, suma sumarum robi świetne zdjęcia. Dodatkowo wiedzieliśmy, że będzie Kasia moja kuzynka, która sama robi fotki na weselach, czy komuniach.
Alkohol udało nam się kupić w hurtowni - "łódkę" 0,5l w cenie 17 złx120 butelek. Napoje, wody, soki, owoce, wina do obiadu - również w hurtowni - łącznie z alkoholem około 3000,00.
Zaproszenia i inne dodatki np. do przystrojenia samochodu - 300,00 zł
2 garnitury pana młodego wraz z dodatkami ok 1500,00 zł
Moja suknie z dodatkami ok 500,00zł (materiał ok 200,00 + robocizna 150,00) Suknie sama sobie obmyśliłam i tylko tłumaczyłam jak ma być. Wyszła przepięknie - cała z koronki w kolorze ekri ze złotą nitką.
O samochód zatroszczył się nasz świadek (było niestandardowo - czarne audi)
Przystrojeniem sali zajmował się zajazd.
Łącznie nas wyszło około 17 000,00zł
A co do samego wesela - to było cudnie. Jak bym mogła cofnąć czas do dnia wesela to bym to zrobiła. Niezapomniane przeżycie. Goście rewelacyjni, jedzenie smaczne, orkiestra na medal - wszystko było super. Wszystkim się podobało. A jak przyjemnie jest słuchać, że dawno się tak goście nie wybawili. Po prostu piękne wspomnienia. Od ponad tygodnia dysponujemy nagraniem z weseliska - oglądałam je chyba już z 5 razy, bo teraz robimy objazd po rodzince i rozdajemy nagrania i fotki z wesela najbliższym. Mamy ponad 1000 udanych zdjęć. Być może odważę się i zamieszczę zdjęcia.
Aaa zapomniałam - wesele odbyło się na Górze Św. Anny
. Jeżeli ktoś byłby zainteresowany większą ilością informacji to po prostu pytać <lol>