Liberty napisał(a):Ktoś czytał powieść duetu Evanovich&Goldberg (The Heist)?
Ja jeszcze nie i na razie nie planuję.
Już od dawna nie chodzę na stronę pani Evanovich, facebook mnie zupełnie nie interesuje i dlatego nawet nie wiem, w jakiej formie odbywała sie współpraca z Goldbergiem. A dokładnie, chciałabym wiedzieć, kto to faktycznie napisał.
Poprzednie współprace wyglądały tak, że Evanovich sprawowała pieczę, doradzała i właściwie pełniła rolę promotora, a druga pani pisała i tekst wysyłała do poprawek do Evanovich.
Np. przy serii Full widać bardzo dokładnie, przy którym tomie bardziej pilnowała, żeby książki pozostały choć odrobinę w jej stylu, a przy którym odpuściła.
Z Goldbergiem coś mi gdzieś mignęło, że współpraca wyglądała inaczej i że faktycznie książkę pisała także pani Evanovich. Albo mi tak mignęło, albo coś mi się tylko teraz wydaje, bo pewna nie jestem.
Liberty napisał(a): Ciekawa jestem jak wyszło coś co nie jest Plumką. Od dawna chyba Evanovich nie napisała niczego innego
Możliwe, że napisała, tylko to musi odleżakować swoje w wydawnictwie. Jak się za dużo nazbiera, to przesuwają terminy, żeby nie robiły sobie konkurencji i żeby każda miała szansę dobrze się sprzedać.
Z "Wicked Series" powinien już dawno być tom trzeci, a na ten rok jeszcze go nie zapowiedziano. I pewnie będzie dopiero w przyszłym, bo w listopadzie ma być "Plum 20"
Moją największą miłością już chyba na zawsze pozostanie seria o Barnaby. Wczoraj skończyłam słuchać "Metro Girl", a już mnie ciągnie do powtórki z "Motor Mouth".