Teraz jest 24 listopada 2024, o 16:37

O pielęgnacji i stylizacji włosów

Zdrowie, pielęgnacja, edukacja, zakupy, podróże

Ulubiona autorka/autor: jeszcze nie wiem

Post przez Zephire » 9 maja 2013, o 23:47

http://image.ceneo.pl/data/products/826 ... 200-ml.jpg

To polecam. NIe pamiętam, ile za to dałam, ale nie było jakieś super drogie. 15 zł czy jakoś tak.

Ulubiona autorka/autor: Iwona Banach

Post przez Lucy » 10 maja 2013, o 00:59

Dzięki :padam: porozglądam się za tym . Słyszałam ,że i to dobre http://perfecthair.pl/Katalog/Pielegnac ... .html?pa=2 Przy moich wcześniejszych próbach ,szkoda mi marnować taką kasę. Może ten Twój będzie ok. :P
Każdy powód jest dobry, żeby zjeść pączka. Poza tym pączek nie idzie w tyłek, tylko od razu do serduszka i otula je warstwą ochronną.

Post przez Zephire » 10 maja 2013, o 01:18

Mi pasował w kazdym razie ;-) Całkiem dobrze sprawdzają sie też odżywki w sprayu z Glis Kur. Polecam też jedwab w płynie - Marion ma na przykład (seria nazywa się Natura Silk). Buteleczka 50 ml kosztuje około 10 zł (czyli tyle samo co mniejsza z Bio Silk).
http://www.alejahandlowa.pl/obr/6936216 ... 2184_d.jpg

Polecam też dostępne w Rossmannie odżywki w spreyu Isana (mam kaszmir - świetnie się sprawdza) i odżywki do spłukiwania John Frieda (niestety drogawe).

Ulubiona autorka/autor: nie sposób wymienić wszystkich ;)

Post przez Kasiag » 10 maja 2013, o 19:15

A ja mam generalnie dość swoich włosów.
Marzy mi się jakaś fajna, lekka fryzurka, ale totalnie brak mi inspiracji :roll:
Całe życie jest jak oglądanie migawki, pomyślał. Tylko zawsze wygląda tak, jakby człowiek przyszedł o dziesięć minut spóźniony i nikt nie chce mu opowiedzieć, o co chodzi, więc musi sam się wszystkiego domyślać. I nigdy, ale to nigdy nie zdarza się okazja, żeby zostać na drugi pokaz.
Ruchome obrazki Terry Pratchett

Post przez Lucy » 10 maja 2013, o 19:24

Zephire napisał(a):Mi pasował w kazdym razie ;-) Całkiem dobrze sprawdzają sie też odżywki w sprayu z Glis Kur. Polecam też jedwab w płynie - Marion ma na przykład (seria nazywa się Natura Silk). Buteleczka 50 ml kosztuje około 10 zł (czyli tyle samo co mniejsza z Bio Silk).
http://www.alejahandlowa.pl/obr/6936216 ... 2184_d.jpg

Polecam też dostępne w Rossmannie odżywki w spreyu Isana (mam kaszmir - świetnie się sprawdza) i odżywki do spłukiwania John Frieda (niestety drogawe).

Poeksperymentuje i zobaczę :hyhy:

Kasiag jak długie masz włosy ?

A tu jeżeli chodzi o inspiracje :hyhy:
http://img.styl.fm/resize/watermark/ite ... 4/d712.jpg
http://www.idealnefryzury.pl/wp-content ... rotkie.jpg
http://www.fryzurykrotkiewlosy.eu/Image ... kie-20.jpg
Każdy powód jest dobry, żeby zjeść pączka. Poza tym pączek nie idzie w tyłek, tylko od razu do serduszka i otula je warstwą ochronną.

Ulubiona autorka/autor: N.R./JD.Robb/Krentz/Quick/Castle/L.Kleypas/Ch.Dodd

Post przez Lilia ❀ » 10 maja 2013, o 20:19

ta trzecia fajna :)
“Man. God. Roarke. An interesting and flattering lineup.”
“Safe men are for marrying. Dangerous men are for pleasure.”

Post przez Zephire » 10 maja 2013, o 21:13

Ja mam włosy takiej długości, jak na tym drugim, ale dużo, dużo ciemniejsze.
A ciekawa jestem, czy pasowałoby mi tak a'la Selena.
Wiecie:

Obrazek

Post przez aralk » 10 maja 2013, o 21:49

Kasiag napisał(a):A ja mam generalnie dość swoich włosów.
Marzy mi się jakaś fajna, lekka fryzurka, ale totalnie brak mi inspiracji :roll:

nie masz fryzjera, który mógłby ci coś zaproponować?

Post przez Kasiag » 11 maja 2013, o 12:30

No właśnie nie mam nikogo takiego zaufanego. Zawsze tylko podcinam, ewentualnie cieniuje, a marzy mi się jakaś bardziej radykalna zmiana. Boję się iść tak w ciemno i 'niech się dzieje co chce'. Chociaż to tylko włosy - kiedyś odrosną :hyhy:
Ale wolałabym mieć jakiś pomysł, sugestię, zanim gdzieś pójdę :]

Włosy mam mniej więcej takiej długości, jak ta pani na zdjęciu od Zephire; kolor zresztą też podobny. Ale koloru zmieniać nie chcę.
Moim problemem jest głównie to, że mam dość grube włosy, a dość drobną twarz i taki nadmiar nie jest dla mnie zbyt korzystny; więc zazwyczaj idę na łatwiznę i wiążę je w kucyk. Ale ile można :] Sama się zaczynam sobą nudzić :]

Z tych propozycji od Lucy ta druga mi się podoba :)
Całe życie jest jak oglądanie migawki, pomyślał. Tylko zawsze wygląda tak, jakby człowiek przyszedł o dziesięć minut spóźniony i nikt nie chce mu opowiedzieć, o co chodzi, więc musi sam się wszystkiego domyślać. I nigdy, ale to nigdy nie zdarza się okazja, żeby zostać na drugi pokaz.

Post przez Lucy » 11 maja 2013, o 13:00

Post przez Lilia ❀ » 11 maja 2013, o 13:02

ha! grube włosy to ja mam, i to jakie! ale z tych fryzur nici, bo mam kręcone, ogromną ilość i ciągle się puszą.
byłam u fryzjera: pani załamała ręce, bo niewiele (nic) nie da się z nimi zrobić. wycieniować jedynie, by się tak nie puszyły.
prostować się nie da, bo: a) strasznie dużo czasu by to zajęło, b) efekt utrzymałby się kilka godzin lub do mycia głowy.

Post przez aralk » 11 maja 2013, o 13:11

oj, Lilio, moja koleżanka ma takie, z tego co opowiada można by nie jedną książkę napisać ;)

Kasiag, a masz proste włosy? łatwo sie układają?

Ulubiona autorka/autor: Janet Evanovich

Post przez Janka » 11 maja 2013, o 13:53

Moje wielkie marzenie, to grube włosy.

Lilio, a próbowałaś kiedyś zrobić trwałą prostującą? Trzyma się miesiącami, tylko odrosty niestety są nadal kręcone.
Obrazek

Post przez Lilia ❀ » 11 maja 2013, o 13:55

nie. zacznijmy od tego, że to nie ma sensu, bo nie noszę rozpuszczonych włosów. nie znoszę ich uczucia na szyi. przy wciąż związanych włosach nie potrzeba wymyślnych fryzur. dlatego też spokojnie mogę się obejść od malowania ich, balejaży, pasemek itp, bo i tak nic nie będzie widać. fryzjerzy na mnie nie zarobią :P

Ulubiona autorka/autor: Janet Evanovich

Post przez Janka » 11 maja 2013, o 14:00

Tak jest najlepiej.

Na mnie fryzjerzy zarabiają strasznie mało, prawie wcale. W tamtym roku jedno strzyżenie, a reszta to albo mój F., albo moja przyjaciółka. (Do grzywki nie daję się nikomu dotknąć od wielu lat. Zawsze siama.)
Obrazek

Post przez Kasiag » 11 maja 2013, o 16:13

aralk napisał(a): Kasiag, a masz proste włosy? łatwo sie układają?

Niby proste, ale mają dość dziwną tendencję do skręcania się, kiedy są krótsze, co mnie doprowadza do szału :zalamka:
Dlatego ciężko mi się na cokolwiek zdecydować.
Te propozycje od Lucy są świetne:
Obrazek
http://www.idealnefryzury.pl/wp-content ... rotkie.jpg

jednak mam pewne obawy, że u mnie to tak fajnie nie będzie wyglądało :roll:
Ale w końcu chyba będę musiała zaryzykować :mysli:

Post przez aralk » 11 maja 2013, o 17:07

pewnie tak będzie najlepiej :)

Mnie znowu dobija układanie włosów. Jak pomyślę, że codziennie rano miałabym to robić, to chyba wolałabym obciąć się na łyso. Już dwa razy w tygodniu to dla nie dużo :]
A fryzura jest super, dużo wiatru w niej :)

Post przez Kasiag » 11 maja 2013, o 17:21

Z tym układaniem to też tak mam, a obawiam się, że przy takich włosach to konieczność :]
A jaką ty masz fryzurkę?

Post przez aralk » 11 maja 2013, o 18:20

Wygodną tak bym powiedziała :)

Jadziu, jaką mam fryzurę :mysli:

Za ramiona, prostą, układaną 2 x w tygodniu przez góra 10 minut. Latem spinam wszystko wysoko klamrą, na kucyk jestem trochę za posunięta w latach ;)

Post przez Kasiag » 11 maja 2013, o 19:31

aralk napisał(a):na kucyk jestem trochę za posunięta w latach ;)

No proszę cię, to na to są jakieś granice wiekowe? :]
Jak tak, to mnie chyba mobilizuje tym bardziej do zmiany fryzury, bo też mi raczej nie ubywa :hyhy:

Ulubiona autorka/autor: Joanna Chmielewska/Ilona Andrews

Post przez ewa.p » 11 maja 2013, o 19:49

Aralk,nie przesadzaj,w podobnym wieku jesteśmy,a ja i kucyk i warkocz i co mi do głowy przyjdzie.Fryzura od wieku nie zależy,gdyby tak było to pewnie nosiłabym trwałą :mur: jak większość moich sąsiadek :rotfl:
________________***________________

Gotowałam się w środku i musiałam sięgnąć po wszystkie rezerwy opanowania,by utrzymać nerwy na wodzy.Uda mi się.Po prostu muszę być obojętna.Zen.Żadnego walenia po twarzy.Walenie po twarzy nie jest zen.

Post przez aralk » 11 maja 2013, o 20:13

ech, może źle napisałam :zalamka:
w domu, okolicach okołodomowych chodzę nawet w kucykach i warkoczykach :evillaugh: chodziło mi o pracę, tam albo rozpuszczone, albo klamra, a ostatnio kok lub klamra, bo po cięciach muszę mieć odsłoniętą szyję :]

Ulubiona autorka/autor: Kristen Ashley/Mariana Zapata

Post przez Duzzz » 11 maja 2013, o 22:08

Moje włosy mają ze mną ciężko, bo na noc ich nawet nie rozpuszczam... Denerwują mnie i kolą i ciągle się bym drapała... Zatem jakiś kok, warkocz najlepszy... W dzień ostatnio, a raczej już od dłuższego czasu też nie noszę rozpuszczonych tylko kucyk albo warkocz... U mnie nie spisze się większa ilość warkoczy, mam okrągłą twarz i najlepszy jest jeden i na bok :D
Marzyłyby mi się za to fale, takie kręcone na większe wałki ^_^

Kasiag ścinaj, przecież odrosną ;) Bardzo fajne propozycje dostałaś od Lucy :D Koniecznie też pochwal się na co się zdecydujesz :)

“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”
― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.”
― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Post przez aralk » 11 maja 2013, o 22:16

Kasiag, Duzzz ma rację, tnij :) I pochwal się :)

Ulubiona autorka/autor: Diana Palmer :)

Post przez Levanda » 18 maja 2013, o 19:52

Kochane, niedawno dyskutowałyśmy tu o łupieżu i polecałyście mi różne szampony. W końcu udałam się do apteki i kupiłam szampon Pirolam o pojemności 60 ml. W aptece była promocja i zapłaciłam 19,90 zł. W tej aptece akurat cena normalnie sięga 30 zł. Jak sprawdziłam w necie, to ceny mocno się wahają.

Użycie proste - nakładamy na mokre włosy, a powstałą pianę pozostawiamy na około 5 minut.

Różnica taka, że :wtfn: :drool: Byłam w szoku! Po pierwszym użyciu zauważyłam niesamowitą różnicę. Łupież zniknął po 3 użyciach! :surprise: Nie wiem, czy to moje włosy są tak podatne, czy ten produkt tak dobry. Teraz mam zamiar kupić kolejne opakowanie i stosować szampon profilaktycznie, raz w tygodniu, jak zaleca producent.
http://dlaschroniska.pl/ - pomóżcie zwierzaczkom!

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kącik Porad Wszelakich