Teraz jest 26 listopada 2024, o 07:44

Wizaż: pielęgnacja i makijaż

Zdrowie, pielęgnacja, edukacja, zakupy, podróże

Ulubiona autorka/autor: l.carlyle, a.quick, m. brook, j r. ward, SEP, Eco

Post przez Desdemona » 9 maja 2013, o 15:31

kupiłam dziś taki oto specyfik...podobno świetny na nawilżanie cery jak inne rzeczy...znajoma stosowała go na bliznę, miała dość dużą na czole i muszę przyznać że chyba podziałało, bo myślałam że makijażem zadziałała a tu to i śliczną cerę ma po tym...tak wiec zakupiła...postosuje i zobaczymy.... :mysli:

tak to opisują...
Bio Oil, to wyjątkowy, delikatny preparat, który przeznaczony jest do specjalistycznej pielęgnacji skóry. Wyjątkowy skład olejku, wpływa korzystnie na skórę niwelując blizny, rozstępy oraz nieestetyczne przebarwienia. W składzie Bio-Oil znajduje się między innymi PurCellin Oil, który doskonale się wchłania oraz witaminy A, E wraz z cennymi dla kondycji skóry olejkami - nagietkowym, lawendowym, rozmarynowym i rumiankowy. Preparat polecany jest także dla dojrzałej i starzejącej się skóry oraz dla cery suchej i odwodnionej. Bio-Oil jest hipoalergiczny i nie zawiera konserwantów.

Zastosowanie:
Bio Oil, to preparat wskazany do stosowania w przypadku występowania blizn, rozstępów oraz skóry o nierównym kolorycie jak i do cery suchej i normalnej w celu poprawienia kondycji skóry poprzez jej intensywne nawilżenie
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Niektórzy ludzie pojawiają się w naszym życiu, by dać Nam lekcję,
a niektórzy po tą lekcję właśnie przyjdą do Nas...

ObrazekJestem niewiastą, która fantazjuje o byciu przypadkowo zamkniętą na noc w bibliotece...

http://dlaschroniska.pl/ ...pomaganie zwierzakom jest fajne...

Ulubiona autorka/autor: Ilona Andrews

Post przez •Sol• » 9 maja 2013, o 15:41

Des, a ile takie cudo kosztuje?
Na mój pysk może by pomogło... :mysli:
'Never flinch. Never fear. And never, ever forget'.

'Nevernight' - Jay Kristoff

Post przez aralk » 9 maja 2013, o 15:45

Duzzz, w rzeczywistości są intensywniejsze ;)
Obrazek ObrazekObrazek

Post przez Desdemona » 9 maja 2013, o 15:50

wiedzmaSol napisał(a):Des, a ile takie cudo kosztuje?
Na mój pysk może by pomogło... :mysli:

tu kupiłam...
http://allegro.pl/bio-oil-szybka-redukc ... 46977.html

...bo często u tego sprzedawcy kupuje...a w aptece pytałam to 30 ml 49zł...a w internetowej nawet z przesyłką taniej wychodzi...kupiłam 30ml...ale jak będzie to fajne to lepiej wychodzi 200ml...opłaca się bardziej :smile:

ObrazekJestem niewiastą, która fantazjuje o byciu przypadkowo zamkniętą na noc w bibliotece...

Post przez •Sol• » 9 maja 2013, o 15:57

ale najpierw trzeba spróbować, no pewnie ;) dziękuję, pomyślę nad tym. Kostropatość wyleczyłam mydełkiem z nanosrebrem na cześć którego peany pisałam już nieraz, teraz trzeba jakoś pozbyć się blizn i przebarwień.
Jeszcze prośbę mam, napiszesz za jakiś czas jak się sprawuje? ;)

Post przez aralk » 9 maja 2013, o 15:58

Sol, a co na twoją twarz dermatolog?

Post przez •Sol• » 9 maja 2013, o 16:01

dostałam kiedyś maść punktową, która dała wielkie nic. Potem odkryłam mydełko i tylko w czasach okołookresowych dostaję lekkiego wysypu krostek, ale to w sumie nic dziwnego. Jak pozbędę się śladów to już będzie w ogóle bosko, niby one same powoli bledną, ale nie mam takiej cud jednolitej cery, dlatego jeszcze rozglądam się za dobrym smarowidłem.

Post przez Desdemona » 9 maja 2013, o 16:02

Sol...dam znać :smile: ...zaczynam od dziś na twarzyczkę działać tym...wiec sądzę że jakieś dwa - trzy tygodnie powinny już coś tam zdziałać...mam bardzo przesuszoną skórę i chciałam ją trochę nawilżyć a przy okazji też małe co nie co zlikwidować.... :smile:

Post przez aralk » 9 maja 2013, o 16:05

wiedzmaSol napisał(a):dostałam kiedyś maść punktową, która dała wielkie nic. Potem odkryłam mydełko i tylko w czasach okołookresowych dostaję lekkiego wysypu krostek, ale to w sumie nic dziwnego. Jak pozbędę się śladów to już będzie w ogóle bosko, niby one same powoli bledną, ale nie mam takiej cud jednolitej cery, dlatego jeszcze rozglądam się za dobrym smarowidłem.

A byłaś u kosmetyczki? Piling chemiczny? Przyznam, że kosztuje to od metra, boli jak diabli, ale efekt mnie powalił na kolana. U Młodego znaczy się. Po wygojeniu twarz ma jak pupka niemowlaka. A krostek żadnych od 3 miesięcy.

Post przez •Sol• » 9 maja 2013, o 16:10

nawilżające właściwości i u mnie są pożądane ;) dziwna ta moja skóra bo się przetłuszcza, a wystarczy że jeden dzień nie posmaruję kremem nawilżającym a już mi skóra na obliczu jakby schodziła taka sucha.
Także czekam na Twoją relację, może dokonam zakupu.
A do likwidacji polecam mydełko z nanosrebrem ;) Dziewczyny niektóre, tu z forum, wiem że też są zadowolone z jego działania, wiadomo że to zależy od skóry, ale generalnie warto spróbować.

Aralku, u kosmetyczki nie byłam na zabiegach chemicznych że tak powiem, ale miałam leczenie jakimś światłem. Też drogie, ale trzeba regularnie chodzić bo przy zaniechaniu jest powrót do stanu przed.
Peeling mówisz... Muszę się też zorientować, może w wakacje? Teraz to nie, bo ludziom się trzeba pokazać a jak mówisz o gojeniu to już widzę że po tym się ślicznie wygląda ;)
Dziękuję, poczytam o tym ;)

Post przez aralk » 9 maja 2013, o 16:24

Sol, teraz nie da rady. To zabieg który przeprowadzany jest w zimowe miesiące, bo po nim skóra jest nadwrażliwa i na słońca i na ciepło, ale warto pomyśleć. Bo rozumiem, że chwytasz się jakiejś doraźnej pomocy, ale może warto załatwić problem raz na zawsze. O ile oczywiście da się :)

Post przez •Sol• » 9 maja 2013, o 16:29

to tym bardziej mam czas na namyślenie, nastrojenie się ;)
W takim razie bliżej zimy się zacznę interesować czy to na moją gębę coś pomoże, ile to kosztuje, kto robi itd ;) Dziękuję ;)

Ulubiona autorka/autor: Diana Palmer :)

Post przez Levanda » 12 maja 2013, o 11:59

PAZNOKCIE

Cóż... musiałam założyć żele :mur: Odżywka Eveline 8 1 okazała się zabójcza dla moich paznokci. Nie tylko paznokcie mi się rozdwajały (a głównie na ten problem stosowałam tę odżywkę), ale wręcz rozwarstwiały się i odpadały. Zauważyłam pęknięcie, ryskę na pazurku, chciałam ją jakoś spiłować, zabezpieczyć. W końcu podważyłam i straciłam wielką część paznokcia. Aż mnie bolało. :disgust: Jak sytuacja się powtórzyła z następnymi dwoma pazurkami, poszłam zrobić żele. Mam teraz utwardzone swoje paznokcie i odbudowana żelem te, które "odpadły".
Czekam aż odrosną i wtedy zrezygnuję ze sztucznych, ale już się głowię nad odżywką nową.

RZĘSY

Widzę poprawę :) Małą, ale jednak. Wydaje mi się, że moje rzęski są gęstsze lub ciemniejsze. Tak, jakbym miała ich więcej. Przed użyciem tej naszej odżywki, miałam wytarte rzęsy przez kiepski płyn do demakijażu oczu. Dalej widać, że mam w jednym miejscu krótkie włoski, ale nie rzuca się to w oczy.
http://dlaschroniska.pl/ - pomóżcie zwierzaczkom!

Post przez aralk » 12 maja 2013, o 12:27

Lev, a nie lepiej było dac paznokciom po protu odpocząć, bez nakładania czegokolwiek :mysli:

Post przez •Sol• » 12 maja 2013, o 12:33

dokładnie tak samo pomyślałam. Przecież żele też męczą.
Lev, zacznij łykać jakąś skrzypovitę, nie da to natychmiastowego efektu ale powoli wzmocnisz paznokcie. A na rzęsy nie lepiej zwykły olejek rycynowy? Mniej chemii ;)

Post przez Levanda » 12 maja 2013, o 17:51

aralk napisał(a):Lev, a nie lepiej było dac paznokciom po protu odpocząć, bez nakładania czegokolwiek :mysli:

Próbowałam. Nic z tego.
wiedzmaSol napisał(a):Lev, zacznij łykać jakąś skrzypovitę, nie da to natychmiastowego efektu ale powoli wzmocnisz paznokcie. A na rzęsy nie lepiej zwykły olejek rycynowy? Mniej chemii ;)

Łykam, a olejek nie działa. Używałam. Odżywka spisuje się lepiej.

Ulubiona autorka/autor: Kristen Ashley/Mariana Zapata

Post przez Duzzz » 12 maja 2013, o 19:25

Może sobie kupię ten Bio Oil... Zorientuję się w swojej aptece czy coś takiego mają, a jak nie to czy mogą sprowadzić :hyhy:

Aralku kolorki cudne, ta zieleń mnie zauroczyła ^_^

Lev z odżywką Eveline trzeba ostrożnie, bo można przesadzić... Ja też bym radziła bardziej tabletki niż żele, bo przecież one tez osłabiają płytkę...

“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”
― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Post przez Levanda » 12 maja 2013, o 19:39

Wiem, że uszkadzają. To nie moja pierwsza przygoda z żelami. Problem w tym, że moje paznokcie były w takim stanie, że miałam dość. Było coraz gorzej i po prostu wstydziłam się :wstyd:

Post przez aralk » 13 maja 2013, o 17:21

Le, obyś tylko później nie musiała wstydzić się bardziej :] Zresztą co tam wstyd, chodzi o paznokcie.

Post przez Levanda » 13 maja 2013, o 20:25

Nie sądzę żeby miało być gorzej. Jak już pisałam, nosiłam żele, i to około 1,5 roku. Paznokcie zniosły to nieźle. Nosiłam swoje, takie średniej długości, aż do tej odżywki :mur:

Post przez Duzzz » 13 maja 2013, o 23:05

Dziś przyszły zamówione z Avon kosmetyki :cheer: W tym dwie maseczki do twarzy :cheer:

His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Post przez •Sol• » 14 maja 2013, o 10:01

Lev, ale paznokcie potrzebują trochę czasu żeby się zregenerować, natychmiast poprawy nie zauważysz.

Duz, jakie maseczki? Ostatnio mnie wszelkie maseczki interesują.
A! Jeśli macie jakieś przepisy na maseczki domowej roboty to może coś polecicie? ;)

Post przez Duzzz » 14 maja 2013, o 10:14

Sol teraz kupiłam takie, ale z serii Planet Spa z Avon miałam już wszystkie :evillaugh:

Obrazek
Obrazek

Post przez •Sol• » 14 maja 2013, o 10:18

a które byś poleciła?

Post przez Lorelei » 14 maja 2013, o 10:24

A co do paznokci to moje są super po tej odżywce ;)

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kącik Porad Wszelakich