joakar4 napisał(a):Dziękuję Duzz
Moja truskawka wisi na słońcu
joakar4 napisał(a):Duzz, piękny ogród. Strasznie dużo drzewek owocowych. Mój tata w tym roku dużo wyciął, bo potem nam się owoce marnują i tylko pełno tego pod drzewami leży.
Też jestem za oranżerią, my mamy i w zimę bardzo się przydaje. Moja mama w lato wynosi większość kwitów na podwórko, ale w zimę mamy tam dżunglę
joakar4 napisał(a):Dobrze doczytałam, że nie dostaliście pozwolenia na wycięcie drzewa? Bardzo to dziwne skoro jest suche. Wg ustawy drzewo obumarłe nie rokujące szans na przeżycie kwalifikuje się do wycięcia bez opłaty. Chyba, że znajdzie się jakiś chronione porosty, ale to wyłącznie dobra wola pracownika urzędu, u nas się tego 'raczej nie zauważa' Drzewa owocowe nie wymagają zezwolenia - oprócz orzecha włoskiego.
Dorotka napisał(a):Dla mnie tulipany są najpiękniejsze. Najbardziej lubię czerwone i żółte, chociaż fioletowe i różowe też mogą być.
joakar4 napisał(a):Z bocianami właśnie jest problem, bo z tego co kojarzę to musi je usunąć specjalna firma. Ja właśnie pracuję w ochronie środowiska i u nas w pani Wójt nie robi żadnych problemów z wycięciem drzewa. Jeśli nie ma poważnych wskazań do wycięcia, to dajemy nasadzenia.
Co urząd to inne podejście.
joakar4 napisał(a):Nakupiłyśmy z mamą i teraz czekamy co wyrośnie, na razie mało się zgadza z opakowaniem
Dorotka napisał(a):Rany, jak ja wam zazdroszczę tych waszych ogródków, kwiatów, drzewek i krzewów. Gdybym miała ogródek, to nie robiłam bym nic innego tylko od rana do wieczora pieliłabym i sadziła. I miałabym warzywniak - koniecznie. I drzewka owocowe też koniecznie. I dużą rabatę z kwiatami. Ach, pomarzyć piękna rzecz.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości