wiedzmaSol napisał(a): Obecnie walczy z oczkiem, podobno już ma ono kształt ostateczny, ale jakoś nie wierzę.
wiedzmaSol napisał(a):Moim rodzicom się ewidentnie nudzi, ojciec po operacji, mama też nie jest już w pełni sił, a roboty sobie wymyślają takie że szok. Jak nie kamienie noszą to deski
wiedzmaSol napisał(a):Nie martw się, strzyżone teraz w modzie, a z facetami tak to jest, za jakiś czas się będzie zachwycał.
wiedzmaSol napisał(a):Ano te zezwolenia... U nas jest taka akacja przed bramą która zasłania nam ogród. Mama ją leczyła różnymi specyfikami i nie zdechła, a jak napisała podanie o wycięcie to się urząd nie zgodził. Sąsiedzi za to mają piękny świerk błękitny prawie stuletni, widać go z kilkunastu kilometrów, chcą wyciąć i dostali pozwolenie. Mnie ściska z żalu.
wiedzmaSol napisał(a):W zeszłym roku śliwek była masa, jabłek jeszcze większa masa. Czereśni to samo, ale u nas wiśni nie ma, sąsiedzi mają ranczo z sadem to skrzynkami nam dawali i sami zarobili na nich tyle że cały dom za to odmalowali wewnątrz. Wiśnie oczywiście
Także może masz pechowe miejsce na drzewko?
wiedzmaSol napisał(a):nie solą tylko Randapem czy jak to się tam pisze. Zastrzyki lecznicze dostawała a i tak wyżyła
wiedzmaSol napisał(a):owocowe drzewa trzeba przycinać w lutym, tak nasze były. A to drzewo z lampionami to była śliwka ale uschła. Wyciąć całkiem nie chcieliśmy no i robi za wieszak
wiedzmaSol napisał(a):winogrona są dwa, jedno przed oczkiem drugie przy krzesełkach. Jedno czarne drugie białe, dopiero mają pąki, jeszcze wyglądają nieciekawie.
wiedzmaSol napisał(a):Za hiacyntami jedna róża pnąca i jedna zwykła staruszka. A to żółte to forsycja potem robi się zielone, można formować w kształty, ciąć i wstawiać do wazonu właśnie
wiedzmaSol napisał(a):ogród jest młody, żywopłoty i większość roślinek są dwu-trzy letnie, także efekt dopiero będzie. A jak zakwitną powojniki i miliny to dopiero będzie szał
dziękuję, powiem mamie że się podoba
a w chaosie się połapałam
no i ludzie co przychodzą do nas to sobie robią wycieczki po ogródku.
wiedzmaSol napisał(a):Duz, jeśli chodzi o iglakową kulę ze zdjęcia 4 od dołu to jest też szczepione, dwa rodzaje iglaka, kupione. Także nie wiem czy wystrzyżesz tak
aralk napisał(a):choć mi emocjonalnie jest bliżej do ogrodu Duzzz
wiedzmaSol napisał(a):Ogród Duzz też ma swój urok. Jest zupełnie inny, będzie cudny jeśli go Duz zostawi jakim jest, ale jeśli coś tam powymyśla to też dobrze. Nasz ogródek jest mały, Duz ma przewagę terenową, może robić trochę tak, trochę tak. Zazdroszczę sadu najbardziej, u nas to trzy drzewka owocowe na krzyż, a sad to dobra rzecz
wiedzmaSol napisał(a):A to żółte to forsycja potem robi się zielone, można formować w kształty, ciąć i wstawiać do wazonu właśnie
wiedzmaSol napisał(a):powiem o tej soli, może faktycznie coś to da, bo to drzewo jest w połowie suche a i tak nie dali pozwolenia.
wiedzmaSol napisał(a):Nasze winogrona mają po parędziesiąt lat i z owocami bywa różnie, także się nie przejmuj na razie że Twoje nie mają. Mają czas
wiedzmaSol napisał(a):To się jeszcze jakoś nazywa ta róża, nie pełna tylko półpełna, czy jakoś tak. Ale pnąca. Nasze zwykłe w zeszłym roku tak wymroziło że mama obcinała połowę z krzaka bo suche było. A te róże te stare są bardzo. Teraz jeszcze pojawiła się róża zwisająca, tak na styl wierzby płaczącej, śliczne to jest, tylko u nas miejsca nie ma
wiedzmaSol napisał(a):mamie powiedziałam, ucieszyła się bardzo. Ma fioła na punkcie ogrodu więc wszelkie pochwały to są jak miód
wiedzmaSol napisał(a):A tego iglaczka kupiliśmy albo w Kamilewie w szkółce: http://www.wazynscy.pl/ albo za Łodzią u Tracza: http://www.tracz.pl/ Rozglądaj się, może znajdziesz, przecież wyprodukowali więcej nie tylko tego naszego jednego
wiedzmaSol napisał(a):Duz, Twój ma rację, powoli wszystko zrobicie. Najpierw polecam plany rysować, projekty i resztę, na spokojnie z gazetami czy książkami. Moja mama od czterech lat projektuje i urządza. A altanka dobra rzecz, lepsza drewniana niż taka z płótna
Desdemona napisał(a):piękne ogrody dziewczyny macie....Duzzz podziwiam...ogromy i śliczny ogród do utrzymania, zazdroszczę sadu, coś pięknego... Sol....pięknie u Ciebie...
duzzza22 napisał(a):Zrobię Jeszcze troszkę trzeba poczekać, bo już sporo jest, ale lepiej to wygląda jak jest całe oblepione
duzzza22 napisał(a):Coś ja dużo tych roślinek od rodziny zbieram
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości