Lilia napisał(a):serio? czy żartujesz?
Agrest napisał(a):W tych Niemczech to pewnie wszyscy Manna do poduszki czytują
Z kolei wydawcy edukacyjni obawiają się państwowej monopolizacji rynku podręczników szkolnych i upadku branży w związku z planowanym przez MEN w 2015 r. wprowadzeniem darmowych e-podręczników.
Agrest napisał(a):A mnie uderza, jak często biada się w tego artykułach nad niskim czytelnictwem, jednocześnie wzdychając, że jak już Polacy czytają, to nie to, co należy. I tu także mamy taki wtręt: lektury, niestety z literatury popularnej. W tych Niemczech to pewnie wszyscy Manna do poduszki czytują
Agaton napisał(a):"Co prawda kobiety czytają więcej, ale, biorąc pod uwagę wybierane przez nie lektury, lepiej by było, gdyby nie czytały wcale".
Liberty napisał(a):Twardoch dodał jeszcze jedną fajną myśl - z kulturą można obcować w różny sposób, niekoniecznie czytając.
Liberty napisał(a):Ja rozumiem. Ale to dlatego, że wśród przyjaciół i w rodzinie mam sporo osób, które są tak energiczne, że nie dla nich siedzenie w miejscu to jakiś koszmar; oni też nie rozumieją jak można czytać przez 6 godzin zamiast gdzieś pójść, poćwiczyć, pograć,spotkać się z innymi ludźmi, zaplanować wycieczkę itp.
Twardoch dodał jeszcze jedną fajną myśl - z kulturą można obcować w różny sposób, niekoniecznie czytając.
Fringilla napisał(a):Z kolei wydawcy edukacyjni obawiają się państwowej monopolizacji rynku podręczników szkolnych i upadku branży w związku z planowanym przez MEN w 2015 r. wprowadzeniem darmowych e-podręczników.
faktycznie - bójmy się może przy okazji rozwiążmy publiczne szkolnictwo - wszak przynosi straty i działa wbrew zasadom rynku, co jest nienaturalne
Powrót do Wiadomości i publicystyka
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości