Dzięki Kleypas zaczęłam czytać po angielsku
. Już wcześnie próbowałam , bo większość książek , które chciałabym przeczytać nie doczekało jeszcze polskiego przekładu , ale kończyło się zwykle tylko na próbach
. Po pierwszych stronach rzucałam książką , bo wkurzało mnie ciągłe zaglądanie do słownika. Wiem , że wystarczy zrozumieć kontekst , ale ja już tak mam , że każde słówko muszę mieć przetłumaczone , co niestety odbiera mi całą radość czytania
. Ostatnio weszłam sobie na stronę Kleypas i jak zobaczyłam te wszystkie książki , na których tłumaczenie musiałabym jeszcze sporo poczekać , postanowiłam spróbowac jeszcze raz
. Padło na
Somewhere I`ll Find You i muszę stwierdzić , że mimo , że nie był to najlepszy romans napisany przez Kleypas to mnie zaczarował
. Już po pierwszym zadanie nie mogłam się oderwać i zupełnie nie przeszkadzało mi zaglądanie do słownika . Poza tym Kleypas pisze w miarę prostym językiem ( idealnie dla mnie) , że nie musiałam robic tego tak często
. Ksiązka tak mnie pochłonęła, że skończyłam ją wciągu dwóch dni
( tak jakbym czytała po polsku) . Jestem z siebie bardzo dumna i stwierdzam , że nie będę czekać na tłumaczenia , będę czytać w oryginale
. Teraz na tapecie ( właściwie Kindlu)
Dreaming of you - cudne