Dorotka napisał(a):Rok temu przyjaciółka podarowała mi doniczkową roślinę - Epiperium się chyba nazywa. U wszystkich rośnie jak na drożdżach, a u mnie przez ten czas urosła zaledwie kilka centymetrów. Bluszcz, który podobno rośnie w każdych warunkach też mi padł. Ja nawet kaktusa potrafię zasuszyć.
Dorotka napisał(a):Niestety, Duzz, kwiatki doniczkowe mnie nie lubią. M. śmieje się, że nic nie muszę robić, one wiedną już na sam mój widok. Chociaż naprawdę staram się o nie dbać. Szkopuł w tym, że chyba staram się aż za bardzo i one nie są w stanie tego przeżyć. A pogotowie reanimujące moje biedne kwaitki mam u mamy, nawet nie potrafię zliczyć ile już moich kwiatków moja mama odratowała. I dlatego przestałam już je kupować i znosić do domu, bo to nie ma sensu. Za to kwiaty na balkonie zawsze mam bardzo dorodne.
A właśnie, po bratki na giełdę kwiatową muszę się w sobotę przejechać.
aralk napisał(a):Mnie też nie lubią, moje storczyki zaczęły schnąć, najmniejsze kwiatki chorują
joakar4 napisał(a):Duzz, to jest fikus. wpisz sobie w google fikus bonsai i porównaj. Moja mam kupiła sobie takiego kiedyś w biedronce (w doniczce z Buddą) Ostatnio zgubił mnóstwo liści
aralk napisał(a):duzzz, właśnie nie stoją na słońcu. Na komodzie w środku pokoju
Jak zamorduję i te kwiatki, to mnie oskubią na żywca
Dorotka napisał(a):Duzzz - po miniaturowe bratki, bo takie lubię najbardziej, jeżdżę na giełdę kwiatową w Alei Krakowskiej na Okęciu. Ale tam są trzy, albo nawet cztery różne punkty z kwiatami i roślinami. Ten, w którym kupuję najczęściej jest mniej więcej naprzeciw salonu Toyoty. Inne rośliny balkonowe i ogrodowe też tam można dostać.
Chcę jeszcze kupić jakieś ładne drzewko, które posadzę w miejscu, gdzie został pochowany mój Maxio.
Dorotka napisał(a):Z kolorowych to chyba tylko pelargonie, bo to bardzo wytrzymałe rośliny. Nie wiem co prawda czy nadają się na rośliny pokojowe, ale w sumie czemu nie?
Lorelei napisał(a):To ja zaproponuję sztuczne kwiatki Podlewać nie trzeba, nie uschną itd.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość