Levanda napisał(a):Wow. Szkoda jeść Rozumiem, że na niektórych są te folijki specjalne. A ta reszta? Wyskrobane i drapane?
bandit napisał(a):Dziewczyny, jako, że kiedyś tam robiłem naleśniki. Teraz pora na gofry. Jakiś taki sprawdzony przepis potrzebuję .
AnnMM napisał(a):bandit napisał(a):Dziewczyny, jako, że kiedyś tam robiłem naleśniki. Teraz pora na gofry. Jakiś taki sprawdzony przepis potrzebuję .
Mam przepis nie mam gofrownicy
300 gram mąki pszennej
2 jajka
1 łyżeczka sody
1 łyżeczka proszku do pieczenia
100 gram masła
2 łyżki cukru pudru
400 ml maślanki
1. Masło roztopić i pozostawić do ostygnięcia. Suche składniki połączyć. Jajka roztrzepać z maślanką i dodać masło. Ciągle mieszając stopniowo dodawać suche składniki. Całą masę odstawić na około 15 minut.
2. Gofrownicę rozgrzać, posmarować odrobiną oliwy. Wylać ciasto. Zamknąć klapę, ale nie na klips (w ten sposób gofry wyrosną i będą puszyste
Smacznego!
joakar4 napisał(a):Duzz, ale czego się obawiać. To nie am nic wspólnego z krabem
joakar4 napisał(a):ehh muszę opuścić ten temat, bo głodna jestem a tu jeszcze godzina pracy przede mną
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość