Teraz jest 24 listopada 2024, o 23:30

Jak mieszkamy?

Dom i okolice: nasi domownicy, kulinarne opowieści, dekorowanie, ciuchy, szycie i dzierganie, domowe ogrody

Ulubiona autorka/autor: Nalini Singh

Post przez Nocny Anioł » 14 marca 2013, o 13:24

bardzo zacnie :padam: :padam: widzę znajome tytuły
Obrazek
Nie jestem statystycznym Polakiem, lubię czytać książki

Ulubiona autorka/autor: Kristen Ashley/Mariana Zapata

Post przez Duzzz » 14 marca 2013, o 13:29

wiedzmaSol napisał(a):tak Twoja stoi jak widzisz, źle jej nie jest ;) czeka na swoją kolej i moje natchnienie.

powiem Ci że to nie jest moja cała SEP ale mniej niż połowa :P

Niestety zdaję sobie sprawę, że jeszcze masz więcej jej :P Ja dopiero się będę przymierzać by powiększyć swoje zbiory o nią :P Kiedyś miałam więcej, ale poszły w niepowołane ręce i nie wróciły :cry:

Niech sobie stoi :) U mnie nie ma na razie miejsca więc się nie spiesz :lol:

“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”
― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Ulubiona autorka/autor: Ilona Andrews

Post przez •Sol• » 14 marca 2013, o 13:40

Aniołku, pamiętam jeszcze trochę Twoje półki i tak faktycznie sporo nam się powtarzało ;)

Duz, z SEP to jest masakra. Ciężko już jest cokolwiek zdobyć, jak upolujesz takie oczywistości jak np Uwodziciela czy Nie będę damą. Wymyślne zachcianki teraz wiszą za 9 zł na allegro i radzę korzystać ;)
Najgorzej jak ktoś nie oddaje. Też mi sporo książek w ten sposób przepadło, powoli je odkupuję.

Widzę że nowy sposób na miejsce na półkach się zrobił modny na forum :P któraś z Dziewczyn już tę metodę stosowała :P pożyczyć a lukę zapełnić nowymi :P
'Never flinch. Never fear. And never, ever forget'.

'Nevernight' - Jay Kristoff

Post przez Duzzz » 14 marca 2013, o 14:06

wiedzmaSol napisał(a):Duz, z SEP to jest masakra. Ciężko już jest cokolwiek zdobyć, jak upolujesz takie oczywistości jak np Uwodziciela czy Nie będę damą. Wymyślne zachcianki teraz wiszą za 9 zł na allegro i radzę korzystać ;)
Najgorzej jak ktoś nie oddaje. Też mi sporo książek w ten sposób przepadło, powoli je odkupuję.

Nie mam tu Allegro :wryyy: Wredoty zablokowali wchodzenie :wryyy: W domu zerknę sobie tylko, że dopiero późno wieczorem :mur: Najgorsze jest to jak wiesz u kogo masz, a ta osoba się wymiguje, a nie powie szczerze, że gdzieś zgubiła albo np. pies zeżarł. Jednak i książki mam u takich osób, u których nawet nie zamierzam prosić o zwrot :] Niech sobie mają. Dlatego też uzupełniam swoje braki jak i Ty :wink:

wiedzmaSol napisał(a):Widzę że nowy sposób na miejsce na półkach się zrobił modny na forum :P któraś z Dziewczyn już tę metodę stosowała :P pożyczyć a lukę zapełnić nowymi :P

To chyba sprawka Aralka. :wink: Jednak to jest całkiem dobry sposób, a jak mam wynosić kolejne pudła to wolę porozsyłać lub po pożyczać. Ostatnio siostra w cug czytelniczy wpadła więc ją obładowuję :rotfl:

His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Post przez •Sol• » 14 marca 2013, o 14:55

oby tylko Ci nikt tego nie sprzątnął.

Moja mama ma taką koleżankę od której książki musi wyszarpywać. Niby jej nie pożycza, ale ona czasem przychodzi i tak marudzi że się nie da odmówić.
Nie lubiłam też pożyczać takiej dziewczynie, sąsiadce mojej kumpeli najlepszej, ona zawsze właśnie moją kumpelę brała pod włos jak jej coś pożyczałam i też brała. Zawsze niszczyła książki a raz mi nie oddała i nie możemy już tej książki wyrwać ze szponów.

Musisz dobudować pięterko albo pokoik na biblioteczkę :P

Post przez Nocny Anioł » 14 marca 2013, o 14:58

oj do mnie już parę nie wróciło, albo w kawałkach :wryyy:
Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Margit Sandemo

Post przez LiaMort » 14 marca 2013, o 20:24

Sol fajny kolor ścian..xD eh. :hyhy: kolekcja też niezła..xD :) też miałam taką zieloną Chemię o. :P
RM 

"But at the same time we still know the shit happens everytime, so I think c'est la vie, that's life. "

Post przez Duzzz » 14 marca 2013, o 20:39

wiedzmaSol napisał(a):oby tylko Ci nikt tego nie sprzątnął.

Kupiłam! :cheer: Chociaż jest jeden biedny pogryziony róg, ale cóż lepsza taka niż wcale :P

wiedzmaSol napisał(a):Moja mama ma taką koleżankę od której książki musi wyszarpywać. Niby jej nie pożycza, ale ona czasem przychodzi i tak marudzi że się nie da odmówić.
Nie lubiłam też pożyczać takiej dziewczynie, sąsiadce mojej kumpeli najlepszej, ona zawsze właśnie moją kumpelę brała pod włos jak jej coś pożyczałam i też brała. Zawsze niszczyła książki a raz mi nie oddała i nie możemy już tej książki wyrwać ze szponów.

Musisz dobudować pięterko albo pokoik na biblioteczkę :P

Ehh... Niektórzy ludzie są okropni :] Ja się u niektórych nie dopominam, bo wolę już nie mieć z nimi kontaktu :hyhy: U mnie to takie babsztyle, że pożal się Boże, a jak mi raz zaczęła jedna świry robić do mojego to myślałam, że jej łeb ukręcę :hyhy: Więc nawet i jego nie wysyłam po odbiór, wolę już kupić drugie :hahaha:

Post przez •Sol• » 14 marca 2013, o 20:53

Aniołku, bo to jest zawsze ryzyko jak pożyczasz. Zwłaszcza gdy to jest koleżanka koleżanki kumpla kolegi.

Lia, dzięki ;) ściany są do przetapetowania bo ja niebieskiego nie lubię :P ale nie mogę się za to zabrać, tak samo jak za zdjęcie linoleum z podłogi i cyklinowanie i wyrównanie parkietu który jest pod nim.
Chemię też rozszerzoną? :hyhy:

Duz, rozumiem, ale książek i tak szkoda :P wiem jak to bywa, właśnie nie można nie pożyczyć bo truje taka, a potem odebrać się nie da.

Post przez LiaMort » 14 marca 2013, o 20:57

nie..xD tylko podstawową.. ;) wystarczała mi matma i fiza rozszerzona..xD :P
RM 

"But at the same time we still know the shit happens everytime, so I think c'est la vie, that's life. "

Post przez •Sol• » 14 marca 2013, o 21:02

matma i fiza są wystarczające :P matmę miałam na szczęście podstawową i jeszcze matury nie musiałam zdawać, ale fizykę miałam taką pół na pół, dla przyrodników. Masakra :P

Post przez LiaMort » 14 marca 2013, o 21:13

chciałam iść na mat-chem ale w gdańsku nie było takiego profilu..xD :P eh. fizy nie trawie z wzajemnością. chodziło mi tylko o matmę. :) ja pisałam i podstawę i rozszerzenie. :P
hm..xD a w temacie.. chce sobie kupić jakąś półeczkę o..xD ;) zaczęłam kupować książki a nie mam na nie miejsca eh. :zalamka:
RM 

Post przez •Sol• » 14 marca 2013, o 21:20

w mojej dziurze też takich bajerów nie ma :P tylko zwykły bio-chem z poszerzeniem zakresu materiału z fizyki. Moje uczucia do tego przedmiotu są takie same jak Twoje :P

Półeczkę? Moje są z Ikei, tanie były, kolorów jest sporo i w dwóch rozmiarach występują ;)

Post przez Nocny Anioł » 15 marca 2013, o 07:21

wiedzmaSol napisał(a):Aniołku, bo to jest zawsze ryzyko jak pożyczasz. Zwłaszcza gdy to jest koleżanka koleżanki kumpla kolegi.

Lia, dzięki ;) ściany są do przetapetowania bo ja niebieskiego nie lubię :P ale nie mogę się za to zabrać, tak samo jak za zdjęcie linoleum z podłogi i cyklinowanie i wyrównanie parkietu który jest pod nim.
Chemię też rozszerzoną? :hyhy:

Duz, rozumiem, ale książek i tak szkoda :P wiem jak to bywa, właśnie nie można nie pożyczyć bo truje taka, a potem odebrać się nie da.

Prawda, nie lubię jak ludzie tak robią, pożyczysz jednej osobie, a potem biblioteka :mur:
Obrazek

Post przez Lorelei » 15 marca 2013, o 11:17

Dlatego nawet jak ktoś mi truje to nie pożyczam :P Niech sobie truje, a jak chce książkę to niech do biblioteki idzie ;) Tzn. pożyczam, ale tylko trzem osobom, które książki mi zawsze zwracają i to w takim stanie jakim dostały :P A reszta niech się wypcha.

Post przez Dorotka » 15 marca 2013, o 19:39

To wam się chwali, dziewczyny, że dbacie o swoje ksiażki, ale dość już o tym w tym temacie. :disgust: O półkach na książki proszę bardzo, ale o samych książkach to nie tu. :czeka:
No i znowu wyszłam przez was na zrzędliwą zołzę. :wink:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Ulubiona autorka/autor: l.carlyle, a.quick, m. brook, j r. ward, SEP, Eco

Post przez Desdemona » 22 marca 2013, o 20:32

....skończyłam dziś odnawianie stołu i krzeseł do mojego kącika a la jadalnia....nareszcie.... :hyhy: mogę normalnie serwować jedzonko.... :cheer:
Niektórzy ludzie pojawiają się w naszym życiu, by dać Nam lekcję,
a niektórzy po tą lekcję właśnie przyjdą do Nas...

ObrazekJestem niewiastą, która fantazjuje o byciu przypadkowo zamkniętą na noc w bibliotece...

http://dlaschroniska.pl/ ...pomaganie zwierzakom jest fajne...

Ulubiona autorka/autor: Janet Evanovich

Post przez Janka » 22 marca 2013, o 23:28

wiedzmaSol napisał(a):Obrazek

Spędziłam kilka lat na zastanawianiu się, dlaczego "Z miłości" SEP już po kilku miesiącach od wydania dostało nową okładkę i wreszcie rozwiązała się zagadka.
Obrazek

Post przez Nocny Anioł » 23 marca 2013, o 10:48

coś im format nie wyszedł
Obrazek

Post przez kasiek » 23 marca 2013, o 16:52

Kupiłam obrus, bo zniszczyłam stół... dobra jestem.
Bo powaga zabija powoli

A imię me PLASTELINA.

Miłość bez pieniędzy, wrota do nędzy

Ulubiona autorka/autor: N.R./JD.Robb/Krentz/Quick/Castle/L.Kleypas/Ch.Dodd

Post przez Lilia ❀ » 23 marca 2013, o 17:06

co zrobiłaś, ze zniszczyłaś stół?
“Man. God. Roarke. An interesting and flattering lineup.”
“Safe men are for marrying. Dangerous men are for pleasure.”

Post przez kasiek » 23 marca 2013, o 18:05

gruntownie wyczyściłam, uprzednio zalawszy go takim czymś oleistym... :wryyy:
Bo powaga zabija powoli

A imię me PLASTELINA.

Miłość bez pieniędzy, wrota do nędzy

Post przez Desdemona » 24 marca 2013, o 11:07

....kupiłam dziś...czerwony czajnik...będzie kolorowo....mam nadzieję że będzie trwały....bo ostatni mi padł po 3 miesiącach... :smile:

ObrazekJestem niewiastą, która fantazjuje o byciu przypadkowo zamkniętą na noc w bibliotece...

Post przez Nocny Anioł » 24 marca 2013, o 11:26

świetny, tylko pewnie kosztował
Obrazek

Post przez Desdemona » 24 marca 2013, o 11:32

...dzięki....mam ostatnio fazę na czerwone AGD....zawsze jak kupowałam to pech...3 miesiące i po czajniku a z gwarancją zawsze coś było nie tak....zawsze niby moja wina... a ten wydaje się całkiem porządny...kupiłam w sklepie internetowym...zapłaciłam 199zł....na promocji i gratis mam kuriera....a tak już 3 razy kupiłam czajniki za 50zł i do kosza poszło...
...zobaczymy czy ten interes będzie dla mnie opłacalny.... :mysli:

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pani Domu to Ja