przez Duzzz » 14 lutego 2013, o 15:36
U mnie nie oddają i ślad po nich ginie, to znaczy Ci ludzie nie pojawiają się już w bibliotece...
Nie ma kar za nieoddanie w terminie
Jest 'niby' miesiąc na oddanie, ale i tak nie ma z tego kar wyciągniętych. Ostatnio trafiłam na kobietkę, która przyszła z dzieckiem i jedną książkę jej pies zeżarł a kolejną nie wiedziała gdzie ma... Kazano jej odkupić tą, którą zeżarł pies, a drugą odnieść jeśli się znajdzie, a jak nie to pewnie też odkupić.... Boże ja rozumie jedna książka, ale żeby po jednej nauczce nie wiedzieć co się dzieje z resztą wypożyczonych książek
Zawsze koło wakacji jest u mnie gdzieś na tydzień może dwa, zamykana biblioteka, ale ostatnio już tego nie robili, pomieszczenie małe jak na bibliotekę, ale budynek chyba z 2001 roku zatem u mnie zmartwień w związku z remontami na razie nie będzie ufff... Chociaż bibliotekarki dwoją się i troją, żeby poupychać drukarki, komputery, Audiobooki, książki, kącik dla maluchów, a mają już bardzo małą powierzchnię do zagospodarowania za dużo książek
“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise
“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise
“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise