Teraz jest 24 listopada 2024, o 13:18

O pielęgnacji i stylizacji włosów

Zdrowie, pielęgnacja, edukacja, zakupy, podróże

Ulubiona autorka/autor: Kristen Ashley/Mariana Zapata

Post przez Duzzz » 21 lutego 2013, o 17:37

Bardzo dziękuje, będę poszukiwać podobnego :padam:

“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”
― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Post przez aralk » 21 lutego 2013, o 19:20

i zdaj relację, czy zdaje egzamin ;)

Post przez Lorelei » 21 lutego 2013, o 19:32

No właśnie :hyhy: Chociaż patrząc na zdjęcie to masz delikatniejsze włosy niż moje, więc u Ciebie może da radę :hyhy:

Post przez Duzzz » 21 lutego 2013, o 19:37

Moje są z reguły miękkie, gładkie. :D Zobaczymy, jutro albo w sobotę będę już miała grzebień jak znajdę :hyhy: Jak coś zdam relacje jak się spisuje :D

His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Post przez aralk » 21 lutego 2013, o 19:37

U mnie nigdy nie zadziałał, ale ja mam głupie, puszone i sterczące włosy :]

Ulubiona autorka/autor: Dżuli Stefa Dżulja MeryDżoł Gejlen Maja Kristin...

Post przez tajemna » 22 lutego 2013, o 21:31

Obrazek
"uderz w Garwood a Tajemna się odezwie"
Sol

"Cierpię na wrodzoną wadę dysfunkcji systemu motywacji."
Wilczyca Karolina Kaim

Post przez Duzzz » 22 lutego 2013, o 21:43

Z naftą nie próbowałam, ale olejek rycynowy i sok z cytryny z żółtkiem tak :] Jednak preferuję inną wersję, olejek rycynowy i sok z cytryny. Jest lepszy dla włosów przetłuszczających się :wink:

aralk napisał(a):U mnie nigdy nie zadziałał, ale ja mam głupie, puszone i sterczące włosy :]

Może to właśnie zależy od rodzaju włosów. :mysli: Jeszcze nie kupiłam, dziś w ogóle grzebieni nie widziałam, ale byłam tylko w Biedronce więc normalka :hyhy: Jutro zajadę do Rossmanna ^_^

Post przez aralk » 22 lutego 2013, o 23:18

Duzzz, jest ich od groma. Z większym i mniejszym rozstawem zębów. Mnie dodatkowo wkurzało, że rozczesywanie tymi grzebieniami bolało. Im bardziej twardy, mniej elastyczny, tym bardziej :]

Ulubiona autorka/autor: Janet Evanovich

Post przez Janka » 23 lutego 2013, o 01:09

One mają być właśnie całkiem twarde i ani trochę nie elastyczne. Chodzi o to, żeby włosy rozczesać. Miękki będzie się wyginał i nie spełni swego zadania.
Natomiast boleć może tylko wtedy, jeśli ktoś będzie wbijał go sobie w głowę jak grabie. A to całkowicie odradzam.
Najlepiej po prostu czesać nim włosy, a nie co innego.
Obrazek

Post przez maddalena » 28 lutego 2013, o 13:09

tajemna napisał(a):Obrazek

Robiłam tą drugą wersje :mur:
Co prawda krótko.... zmyć to z włosów, o matko i córko... myłam głowę, nawet do 10 razy, zaznaczę, że do któregoś tam... płukania dodawałam ocet.
Oto miłość. Dwoje ludzi spotyka się przypadkiem, a okazuje się, że czekali na siebie całe życie. O'Cangaceiro

Post przez aralk » 28 lutego 2013, o 14:42

kiedyś sie pokusiłam, to zapach chodził za mną przez tydzień, paskudztwo...
może i skuteczne, ale nie dla mnie :]

Ulubiona autorka/autor: Joanna Chmielewska/Ilona Andrews

Post przez ewa.p » 28 lutego 2013, o 18:38

raz wypróbowałam wersję z żółtkami i powiedziałam sobie-nigdy więcej.Zmywanie tego paskudztwa z włosów to masakra
________________***________________

Gotowałam się w środku i musiałam sięgnąć po wszystkie rezerwy opanowania,by utrzymać nerwy na wodzy.Uda mi się.Po prostu muszę być obojętna.Zen.Żadnego walenia po twarzy.Walenie po twarzy nie jest zen.

Post przez aralk » 28 lutego 2013, o 19:02

Ja przez długi czas miałam wrażenie, że nadal to siedziało mi na glowie :]

Ulubiona autorka/autor: Joanna Chmielewska/Ilona Andrews

Post przez ewa.p » 28 lutego 2013, o 19:07

ja też,niestety
________________***________________

Gotowałam się w środku i musiałam sięgnąć po wszystkie rezerwy opanowania,by utrzymać nerwy na wodzy.Uda mi się.Po prostu muszę być obojętna.Zen.Żadnego walenia po twarzy.Walenie po twarzy nie jest zen.

Post przez Duzzz » 28 lutego 2013, o 19:08

Nafty nie używałam i nie zamierzam, ale olejek i sok z cytryny czy też jeszcze do tego żółtko i mleko całkiem niezłe efekty dają i jestem skora używać dalej, ale trzeba odpowiednią konsystencję i ilość wziąć. I podgrzać :)

PS. Kupiłam grzebień, ale jeszcze nie mogę się zmusić by nim czesać :P

Post przez Janka » 28 lutego 2013, o 23:43

Też tak miałam na początku. Swój grzebień kupiłam w zestawie pięciu różnych grzebieni, bo szukałam całkiem zwykłego, a pojedyńczo nie znalazłam.
I on sobie tak leżał i czekał. A po baaardzo długim czasie go wreszcie spróbowałam i byłam od razu tak zachwycona, że poleciałam kupić jeszcze dwa takie same zestawy. Pozostałe grzebienie z wszystkich tych kompletów rozdałam, a te duże rzadkozębne mam do dziś.
Obrazek

Post przez aralk » 1 marca 2013, o 10:01

duzzza22 napisał(a):Kupiłam grzebień, ale jeszcze nie mogę się zmusić by nim czesać :P

Wyglada groźnie :hyhy:
Straszy zębiskami :hyhy:

Post przez maddalena » 1 marca 2013, o 11:51

Na wiosnę będę miała loki... może już się zaopatrzę w taki grzebień :mysli: ... ostatnim razem gdy miałam loki, tak kupowałam grzebień, że do dzisiaj go nie mam.
Oto miłość. Dwoje ludzi spotyka się przypadkiem, a okazuje się, że czekali na siebie całe życie. O'Cangaceiro

Ulubiona autorka/autor: Dżuli Stefa Dżulja MeryDżoł Gejlen Maja Kristin...

Post przez tajemna » 8 marca 2013, o 22:19

Natknęłam się na fb:

Obrazek
"uderz w Garwood a Tajemna się odezwie"
Sol

"Cierpię na wrodzoną wadę dysfunkcji systemu motywacji."
Wilczyca Karolina Kaim

Post przez Janka » 8 marca 2013, o 22:22

A ja mówię, że mam strasznie długie, gdy się zbliżają do dolnej granicy łopatek. To jak w takim razie bym musiała nazwać takie?
Obrazek

Ulubiona autorka/autor: jeszcze nie wiem

Post przez Zephire » 9 marca 2013, o 00:02

Ulubiona autorka/autor: w zależności od nastroju

Post przez gosiurka » 9 marca 2013, o 23:08

Takie zdjęcia a mi jutro będą głowę golić(kawałek do zabiegu) Włosy mam długie więc chyba uda mi się zakryć, kawałek łysinki, a ciekawe czy ta dziewczyna podcinała końcówki hmmm
Pewnego razu doszłam do wniosku, że czas sobie znaleźć faceta... , ale kupiłam martini i mi przeszło(ZabawneKartki)
Przejdź na mroczną stronę..... mamy czekoladę.

Ulubiona autorka/autor: Ilona Andrews

Post przez •Sol• » 10 marca 2013, o 15:15

Gosiurko, nawet kawałek to strata. Współczuję, na pewno nie jest to łatwe.

oj jakbym chciała mieć jeszcze dłuższe włosy niż mam. Nie aż takie jak na zdjęciach ale długie.
Teraz chyba będę musiała ściąć bo mu wypadają na potęgę. Zaczęłam kurację, skrzyp łykam i robię sobie maseczkę raz w tygodniu z olejku rycynowego, soku z cytryny i żółtka. Ta ostatnia to cud maseczka tylko trzeba trochę poczekać na rezultat.
'Never flinch. Never fear. And never, ever forget'.

'Nevernight' - Jay Kristoff

Ulubiona autorka/autor: McNaught/Howard/Brown/Andrews/Robb

Post przez faris » 10 marca 2013, o 15:58

Sol, na wypadanie włosów to ampułki Radical (drogie są, ale skuteczne- za jedną kurację ok. 40zł, mi się raz udało i w Tesco wyhaczyłam za 20zł bo była promocja), albo wcierka Joanna Rzepa - za 1 buteleczkę 7zł, akurat Rzepka może nie ogranicza wypadania włosów ale pobudza do wzrostu nowe, ja zużyłam kilka butelek i mam bardzo gęste włosy teraz. Znacznie bardziej skuteczne niż jakieś witaminy do łykania ;)

Ulubiona autorka/autor: Ilona Andrews

Post przez •Sol• » 10 marca 2013, o 16:01

o dzięki za radę. Nie będę niczego z aktualnej kuracji usuwać, ale nad tą rzepą się zastanowię. Co ile się to stosuje? Jedna buteleczka jest na raz?
'Never flinch. Never fear. And never, ever forget'.

'Nevernight' - Jay Kristoff

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kącik Porad Wszelakich