aralk napisał(a):ja mam jeszcze problem z przypaloną patelnia ceramiczną
ewa.p napisał(a):fugi najlepiej szczoteczką do zębów,ja robiłam to sodą,ale fugi mam jasno popielate i brązowe.
Lorelei napisał(a):U nas nic się nie wydrapało Najlepiej brud schodzi, a przy tym płynie nie trzeba się dużo namachać, a najlepiej to spsikać wszystkie fugi i zostawić na chwilę, potem przejechać szczoteczką i po kłopocie. Nie wiem jak z sodą czy innymi specyfikami, bo nie próbowałam
syntemeks napisał(a):no dobrze, zeszło, namoczyłam w papce z wody z sodą, samonamoczenie nie wystarczy, trochę tarłam gąbką ale częścią miękką, bałam się tą twardszą... nie wygląda jakby ten teflon się uszkodził, w sumie gwarancji nie ma ale alternatywą było wyrzucenie garów do kosza, więc pozostaję w nadziei, że nie będę karmić rodziny jakimś rakotwórczym świństwem
Janka napisał(a):ewa.p napisał(a):fugi najlepiej szczoteczką do zębów,ja robiłam to sodą,ale fugi mam jasno popielate i brązowe.Lorelei napisał(a):U nas nic się nie wydrapało Najlepiej brud schodzi, a przy tym płynie nie trzeba się dużo namachać, a najlepiej to spsikać wszystkie fugi i zostawić na chwilę, potem przejechać szczoteczką i po kłopocie. Nie wiem jak z sodą czy innymi specyfikami, bo nie próbowałam
OK, też zrobię szczoteczką.
Zobaczę w drogeriach, czy są jakieś specjalne płyny, a jak nie, to wezmę sodę.
Dziękuję bardzo za radę.
Janka napisał(a): I powiedziałam fugom, żeby się na jutro rano przyszykowały, bo Janka zamierza być pożyteczna w domu.
Janka napisał(a):Miałam nadzieję, że nikt nie poleci mleczka. (Bo potem trzeba je jeszcze zmyć, a ja lubię sobie wszystko upraszczać.)
Mleczkiem myłam fugi przy poprzednich kafelkach, tylko bez szczoteczki. Pięknie było, tylko dużo roboty. Trudno, poświęcę się.
Już kupiłam szczoteczki. Na próbę miękką, średnią i twardą. I powiedziałam fugom, żeby się na jutro rano przyszykowały, bo Janka zamierza być pożyteczna w domu.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość