Lilia napisał(a):ocr - program do rozczytywania tekstów ze skanów, zdjęć. wszystkie booki są najpierw skanowane, a później przepuszczanie przez ocr (najlepszy Abbyy), który odczytuje tekst ze skana lub zdjęcia i zapisuje go w wybranym formacie, najczęściej pdf.
Nocny Anioł napisał(a)::mysli: kurcze, ile informacji, myslałam ze to prostsze będzie, a pytanko jak kupię to nie będę mieć problemów
Agrest napisał(a):Nocny Anioł napisał(a)::mysli: kurcze, ile informacji, myslałam ze to prostsze będzie, a pytanko jak kupię to nie będę mieć problemów
Nie, tylko pamiętaj, że na kindle kupuje się format mobi.
wiedzmaSol napisał(a):Aniołku, przecież wszystkiego się trzeba nauczyć. Dojdziesz do wprawy, też na początku głupiałam, czytałam pdfy męcząc się bo literki maluśkie.
Agrest napisał(a):W niektórych sklepach jest tzw. multiformat tzn kupujesz ogólnie dostęp do książki i dopiero potem ściągasz sobie taki format, jaki tobie pasuje. Niestety w empiku każdy format to osobna pozycja w sklepie.
Lilia napisał(a):najwidoczniej znajdujesz dobre booki, z którymi calibre sobie radzi, nie ma problemów z odczytaniem druku z pdf/rtf i przekonwertowaniem ich na mobi.Spoiler:
Lilia napisał(a):bo u ceny ebooków to wołają o pomstę do nieba.
Aniołku, gdybyś czytała po angielsku miałabyś ich mnóstwo za darmo z Amazona, zwłaszcza paranormali.
na Amazonie ebooki są na ogół albo tanie albo za darmo. Tylko że niestety wszystko po angielsku.
Lilia napisał(a):ale darmówki to rekompensują. u nas na to nie można liczyć.
Powrót do Czytamy i rozmawiamy
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość