Lilia napisał(a):Czytałam kilka recenzji książek erotycznych, które ostatnio wydawane są u nas (Sylvia Day, Megan Hart, Vina Jackson) i wychodzi z nich jedna konkluzja: trylogia o Greyu jest z nich najlepsza. Wszystkie recenzentki jak jeden mąż przyznają, że pod względem stylistycznym i językowym ubogo, wciąż te powtórzenia, ale przynajmniej jest fabuła!, bohaterowie są opisani, można ich sobie wyobrazić, poznajemy ich uczucia, motywy postępowania, a nie tylko wszędobylski seks wszędzie gdzie popadnie.
Wczoraj czytałam recenzje książki pani Day: on bogacz, ona u niego pracuje. szybciutko dochodzi do seksu i jako takiego związku, ale fabuła podobno polega na tym, że ona mu nie ufa i bez przerwy od niego odchodzi. On coś powie, ona odchodzi, on przeprasza, ona wraca, seks. On coś robi nie po jej myśli, ona odchodzi, on przeprasza, ona wybacza, seks. I tak przez całą książkę raczej trzy, bo to trylogia.
Recenzja książki Viny Jackson: podobno wielka nuda poprzecinana stronami seksu i wulgarnego języka, a to trylogia. (sprawdzę, choć jeden tom).
Niedawno czytałam Megan Hart: nie podobało mi się, cały ten trójkąt, bohaterka zwłaszcza, a końcówka to był gwóźdź do trumny tej książki.
czytałam pierwszy tom Greya: wkurzała mnie Ana z tym rumienieniem się i przygryzaniem wargi (o czym autorka przypominała nam dwa razy na stronę), ale podobało mi się i z chęcią sięgnę niedługo po tom drugi i trzeci. Seks seksem, ale bardzo ciekawi mnie historia Christiana, jego rodziny i jak ułoży mu się z Aną.
Mimo wszystko muszę się zgodzić z autorkami tych recenzji, że Grey jest lepszy od tych wszystkich naprędce wydawanych erotyków. Widać nie dla wszystkich, ale są gusta...
Anastasio - To dla Ciebie
Wiem, co chcesz usłyszeć
Ta muzyka mówi to za mnie
Christian
AHW future plans
I’ve been receiving a lot of questions about the future, particularly regarding the AHW series, and I think it’s past time I did a blog post talking about what the plans are for the series.
First off, a promise: the story DOES continue!! I expect that’s implied by the doozy-of-a-cliffhanger ending, but I wanted to go on the record about that anyway. The story does/will continue, but in what format I’m still not 100% sure. A lot of it has to do with what format the series is released as (serial or novel), and whether I will self-publish the continuation or if I publish through St. Martin’s Press. I can’t say much right now because that whole part is still in talks, but SMP is definitely interested in acquiring a sequel, and I still very much want to work with them. It all comes down to me now to get them something to publish.
duzzza22 napisał(a):
Sol nie wiem jak mam to równać z Grey'em, bo go nie czytałam, ale pewnie jest łagodniejsze od niego, to tylko moje przypuszczenia, może któraś z dziewcząt będzie mogła coś więcej powiedzieć
Powrót do Aleja Czerwonych Latarni
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości