Teraz jest 25 listopada 2024, o 14:37

Ciucholandia

Dom i okolice: nasi domownicy, kulinarne opowieści, dekorowanie, ciuchy, szycie i dzierganie, domowe ogrody

Post przez Dorotka » 26 stycznia 2013, o 19:20

Ja też większość ubrań mam w kolorze czarnym, szczególnie bieliznę - prawie wszystkie biustonosze mam czarne, tylko jeden srebrny i trzy czerwone. Tak samo majtki - różne fasony i materiały, ale kolor właściwie zawsze ten sam - czarny, bo tylko jedne mam białe, cztery czerwone i jedne w różowe paseczki. Chyba więc mam jobla na punkcie czerni. :mysli:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Post przez Agrest » 26 stycznia 2013, o 19:28

A ja w ogóle czerni nie noszę. No, jakieś buty, torebka, czy bielizna, ale z samych ciuchów w tej chwili nic. Coś w szafie zapewne jeszcze wisi, ale na pewno od dawna nie było zakładane.
"I read a story to-night. It ended unhappily. I was wretched until I had invented a happy ending for it. I shall always end my stories happily. I don't care whether it's 'true to life' or not. It's true to life as it should be and that's a better truth than the other."

Emily Byrd Starr

Ulubiona autorka/autor: Janet Evanovich

Post przez Janka » 26 stycznia 2013, o 19:38

Ja czarnego też najchętniej wcale bym nie używała.
Mam jeden płaszczyk czarny, kilka par butów, torebki wieczorowe i ze 3 suknie sylwestrowe lub koktajlowe.
No i niestety kilka par czarnych spodni, Ale to dlatego, że kupuję, jak na długość pasują, a kolor jest drugorzędny. Wolałabym szare i dżinsowe niebieskie lub granatowe.

Przez to, że normalnie nie mam w szafie czarnych bluzek, T-shirtów, sweterków itd, to musiałam iść na zakupy w momencie, gdy ktoś bardzo mi bliski leżał umierający. To były najgorsze zakupy świata.
Obrazek

Post przez aralk » 26 stycznia 2013, o 21:05

Dorotka napisał(a):Ja też większość ubrań mam w kolorze czarnym, szczególnie bieliznę - prawie wszystkie biustonosze mam czarne, tylko jeden srebrny i trzy czerwone. Tak samo majtki - różne fasony i materiały, ale kolor właściwie zawsze ten sam - czarny, bo tylko jedne mam białe, cztery czerwone i jedne w różowe paseczki. Chyba więc mam jobla na punkcie czerni. :mysli:

Z bielizną też tak mam ;) Dopiero od jakiegoś czasu, zaczęłam eksperymentować. Najpierw poszły wstawki, a teraz to hulaj dusza. Do tego stopnia, że przed wakacjami w zeszłym roku musiałam na szybko kupować biustonosz czarny, a jako, że Ślubny była na wyjeździe zagoniłam Młodego do sklepu i biedak musiał oceniać który jest dobry, a który niekoniecznie. AAAAAA bo ja nie umiem sama biustonosza wybierać, a ekspedientkom nie wierze ;)

Ulubiona autorka/autor: Kristen Ashley/Mariana Zapata

Post przez Duzzz » 26 stycznia 2013, o 21:48

aralk napisał(a):Też tak kiedyś mówiłam, ale z czasem mi przeszło ;)

Duzzz, byłaś blondynką??? ZDJĘCIE!!!!!!!!

Aralku wydaje mi się, że było :mysli: Dawałam chyba w ciemnych i jasnych w Oko w oko :) Nawet post znalazłam, zdjecie nr 3 chociaż i tak tu dobrze nie widać, że to blond :hyhy: Poszukam może znajdę jakieś, ale nie obiecuję, bo grono.net ostatnio usunęli, a tam była większość zdjęć :]

Zresztą byłam hmm taka miedziany rudy z blond pasemkami i jeszcze prawie czarna :hyhy: Eksperymentowałam również z długościami, chociaż ani razu na 'chłopaka' się nie ścięłam, ale robiłam z bardzo długich myk na takie ledwo za uszy :wink:

Z bielizną ja też szaleję. Mam chyba wszystkie kolory, ale niestety musi być koronka albo chociaż jakaś wstawka.. Za to z biustonoszami już tak nie mam...

Nocny Anioł napisał(a):Nie , ja po prostu jestem za szeroka w barach, wyglądam jak bym telewizory pod pachami nosiła :evillaugh:

Moja siostra chyba ma podobnie... Jej bardzo odstają 'skrzydełka'... :wink:

“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”
― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.”
― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Post przez aralk » 26 stycznia 2013, o 22:11

Duzzz, no dobrze to pamiętałam, ale tam pobłysk, trochę prześwietlenia i nie do końca ta blondynka mi się jawiła ;)
Choć fakt, jakbym miała wymieniać kiedy ci najlepiej, tego bym nie podała ^_^

Ulubiona autorka/autor: chyba jednak Krentz/Quick/Castle...

Post przez Jadzia » 27 stycznia 2013, o 16:07

duzzza22 napisał(a):
Nocny Anioł napisał(a):Nie , ja po prostu jestem za szeroka w barach, wyglądam jak bym telewizory pod pachami nosiła :evillaugh:

Moja siostra chyba ma podobnie... Jej bardzo odstają 'skrzydełka'... :wink:

No i co z tego? Ja mam szerokie ramiona, nawet bardzo, a czarnych ubrań sobie prawie nie kupuję. Czasami jakaś bluzka czy coś innego, ale raczej z braku laku niż z wyboru. Jak już koniecznie się chce tuszować, to więcej tutaj do gadania ma krój, dekolt, rękawy itd niż sam kolor - to jest sprawa drugorzędna.
Czytam romanse - mój blog z recenzjami. Recenzjami romansów, oczywiście.

Smoki były idealnym środkiem antykoncepcyjnym, ponieważ raz skonsumowana dziewica już nigdy nie była płodna.

ObrazekObrazek
by Agrest

Ulubiona autorka/autor: Nalini Singh

Post przez Nocny Anioł » 27 stycznia 2013, o 16:11

Ale jak się w czymś źle wygląda, to chyba lepiej tego nie nosić.
Obrazek
Nie jestem statystycznym Polakiem, lubię czytać książki

Post przez Jadzia » 27 stycznia 2013, o 16:19

Ja tylko nie bardzo mogę zrozumieć, jak można źle wyglądać w KAŻDYM kolorze innym niż czarny... Źle się czuć, ok, wtedy jasne, że się nosi czegoś, w czym się źle czuje, ale bezsensowne wydaje mi się tłumaczenie, że czarny i tylko czarny, bo szerokie ramiona. Bez obrazy, ale to bzdura ;) już bardziej by do mnie trafiło tłumaczenie - chodzę w czarnym bo lubię czarny, dobrze się w nim czuję i się sobie podobam. Bo tak jak mówię, ramiona można tuszować w każdym kolorze tak samo jak każdą inną część ciała - biodra lub ich brak, talię lub jej brak, wszystko po kolei. Ja sama osobiście tego nie robię, mam ramiona jakie mam i chodzę w tym, co mi się podoba, jakbym się miała przejmować jak moje ramiona w tym wyglądają, to bym musiała chyba ze wszystkich topów i sukienek na ramiączkach zrezygnować, dekoltów w serek i wielu innych rzeczy. A tego nie chcę ;)

Smoki były idealnym środkiem antykoncepcyjnym, ponieważ raz skonsumowana dziewica już nigdy nie była płodna.

ObrazekObrazek
by Agrest

Post przez Nocny Anioł » 27 stycznia 2013, o 16:41

ale ja mówiłam o białym kolorze, nie o każdym.
są kryteria dla każdej figury, i warto się ich trzymać, co by jak bombka nie wyglądać, albo paker :mysli: ja wiem że w jasnym mi źle, muszę mieć ramiączka,
Obrazek

Post przez Jadzia » 27 stycznia 2013, o 16:45

Ach, bo najpierw tam był biały, potem że żywe, a w międzyczasie, że wszystkie ubrania masz czarne...

ObrazekObrazek
by Agrest

Post przez Nocny Anioł » 27 stycznia 2013, o 18:14

To się dogadałyśmy :* ale jest temat, jest rozmowa
Obrazek

Post przez aralk » 27 stycznia 2013, o 19:40

Aniolku, spróbuj może kiedyś choćby w sklepie założyć inny kolor i zapytać druga osobę, choćby tę z którą tam będziesz, jak wyglądasz. A po zwykłym odruchowym - dziwnie i inaczej, zapytaj jak jeszcze :)

Ulubiona autorka/autor: Amanda Quick

Post przez joakar4 » 28 stycznia 2013, o 08:36

Moje wczorajsze zakupy (zdjęcia znalazłam w necie)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Post przez Nocny Anioł » 28 stycznia 2013, o 09:26

aralk napisał(a):Aniolku, spróbuj może kiedyś choćby w sklepie założyć inny kolor i zapytać druga osobę, choćby tę z którą tam będziesz, jak wyglądasz. A po zwykłym odruchowym - dziwnie i inaczej, zapytaj jak jeszcze :)

Ubrałam na urlopie biała koszulkę, pytam jak, a chłop oj kochanie sztangi ci wychodzą :evillaugh:
Joakar gdzie to kupiłaś?
Obrazek

Post przez joakar4 » 28 stycznia 2013, o 09:38

W reserved (ale w dziale w wyprzedażą), a torebka jest z Croppa.

Post przez Nocny Anioł » 28 stycznia 2013, o 09:42

o zegarek mi chodzi
Obrazek

Post przez Agrest » 28 stycznia 2013, o 09:45

Nocny Anioł napisał(a):
aralk napisał(a):Aniolku, spróbuj może kiedyś choćby w sklepie założyć inny kolor i zapytać druga osobę, choćby tę z którą tam będziesz, jak wyglądasz. A po zwykłym odruchowym - dziwnie i inaczej, zapytaj jak jeszcze :)

Ubrałam na urlopie biała koszulkę, pytam jak, a chłop oj kochanie sztangi ci wychodzą :evillaugh:

Poza białym jest jeszcze kilka kolorów ;)
"I read a story to-night. It ended unhappily. I was wretched until I had invented a happy ending for it. I shall always end my stories happily. I don't care whether it's 'true to life' or not. It's true to life as it should be and that's a better truth than the other."

Emily Byrd Starr

Post przez Nocny Anioł » 28 stycznia 2013, o 09:48

Ja wiem, ja wiem dobrze mi w bordowym, i fioletowym :mysli:
Obrazek

Post przez joakar4 » 28 stycznia 2013, o 10:22

Aniele, wszystkie wisiorki w tym zegarek są z Reserved

Post przez aralk » 28 stycznia 2013, o 10:26

joakar, super :) bardzo ładne, chyba dzisiaj zboczę w drodze powrotnej do domu :)

Post przez joakar4 » 28 stycznia 2013, o 10:27

i cena fajna, bo najdroższy był po 12 zł

Post przez aralk » 28 stycznia 2013, o 10:28

a to bezwzględnie w takim wypadku :)

Post przez Nocny Anioł » 28 stycznia 2013, o 10:46

ale kusi kobita
Obrazek

Ulubiona autorka/autor: w zależności od nastroju

Post przez gosiurka » 28 stycznia 2013, o 12:54

Moje nowe buciki
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Pewnego razu doszłam do wniosku, że czas sobie znaleźć faceta... , ale kupiłam martini i mi przeszło(ZabawneKartki)
Przejdź na mroczną stronę..... mamy czekoladę.

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pani Domu to Ja