Teraz jest 25 listopada 2024, o 16:56

Wizaż: pielęgnacja i makijaż

Zdrowie, pielęgnacja, edukacja, zakupy, podróże

Post przez Agrest » 21 stycznia 2013, o 21:15

"I read a story to-night. It ended unhappily. I was wretched until I had invented a happy ending for it. I shall always end my stories happily. I don't care whether it's 'true to life' or not. It's true to life as it should be and that's a better truth than the other."

Emily Byrd Starr

Post przez aralk » 21 stycznia 2013, o 21:18

To ja jednak wolę gładkie ;)

Ulubiona autorka/autor: Janet Evanovich

Post przez Janka » 21 stycznia 2013, o 21:32

Agrest napisał(a):http://the18thdistrict.blogspot.com/2012/12/1st-advent-sunday-anny-art-of-pearls.html

Różowe w powiększeniu rzeczywiście całkiem jak kawior.

Gdybym się wybierała na jakieś bale karnawałowe, to mogłabym zaryzykować z szaro-białym i np. zrobić tylko na jednym paznokciu lewej ręki.
Ale w tym roku nie ma dla mnie karnawału, to nawet nie muszę się zastanawiać.
Obrazek

Post przez maddalena » 22 stycznia 2013, o 10:30

Jadzia napisał(a):
maddalena napisał(a):Bardzo ładne kolory, uwielbiam perłowe. Popatrzę w L. ale znając życie będzie ciężko dostać.

Według ich strony mają stoisko w Olimpie i Leclercu na Turystycznej. Mi osobiście ani jedno ani drugie nie po drodze :roll:

Zapomniałam o Olimpie :zalamka: dzięki za przypomnienie. :sweet_kiss:

Fajny jest ten lakier od Janki.
Oto miłość. Dwoje ludzi spotyka się przypadkiem, a okazuje się, że czekali na siebie całe życie. O'Cangaceiro

Ulubiona autorka/autor: Kristen Ashley/Mariana Zapata

Post przez Duzzz » 22 stycznia 2013, o 16:15

U mnie by się on chyba nie sprawdził, bo on chyba jednak tak do końca gładki nie jest... Ja za bardzo zaczepiam i zdzieram to co mi odstaje :P

“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”
― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.”
― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Post przez Janka » 22 stycznia 2013, o 17:43

Na zdjęciach plotkarskich widziałam (chyba u Dody) paznokcie z przyczepionymi kolcami. Takich nie miałabym ochoty nawet wypróbować. Bym się nimi zabiła i każdego, kto by blisko podszedł.
Natomiast te mini-perełki nadal mnie korcą. Najbardziej ciekawi mnie, czy trzeba nasypać je tak gęsto, jak na obrazkach. Podobałoby mi się, gdyby były rzadko. Ale myślę, że chyba trzebaby układać je w równych odstepach, bo nasypać "na rzadko" chyba się nie da.

Miałam kiedyś klapki z takim efektem, jak perłowy kawior i raz T-shirt z takimi obrazkami. To wyglądało tak, że wprasowanka pokryta była malusieńkimi przezroczystymi perłowymi koralikami, przez co obrazki się fantastycznie mieniły, gdy światło na to padło.
Mam jeszcze jedne klapki całe z koralików, ale te są niestety matowe.
Obrazek

Ulubiona autorka/autor: w zależności od nastroju

Post przez gosiurka » 22 stycznia 2013, o 18:53

W tych perełkach na paznokcie jak będzie więcej wydaje mi się że lepiej mogą trzymać (bo w kupie raźniej :shifty: ),ale znowu przy żadszym mniej będzie widać jak coś odpadnie , zrób jak ci się podoba i napisz o efektach mi również się podoba jak jest pełno na paznokciach ^_^
Pewnego razu doszłam do wniosku, że czas sobie znaleźć faceta... , ale kupiłam martini i mi przeszło(ZabawneKartki)
Przejdź na mroczną stronę..... mamy czekoladę.

Post przez Agrest » 22 stycznia 2013, o 19:14

duzzza22 napisał(a):bo on chyba jednak tak do końca gładki nie jest...

Mnie się wydaje, że on jest gładki tylko na zdjęciach reklamowych.
"I read a story to-night. It ended unhappily. I was wretched until I had invented a happy ending for it. I shall always end my stories happily. I don't care whether it's 'true to life' or not. It's true to life as it should be and that's a better truth than the other."

Emily Byrd Starr

Post przez Janka » 22 stycznia 2013, o 19:51

A mnie się wydaje, że nawet na zdjęciach nie jest gładki. Sądzę nawet, że właśnie o to chodzi, żeby nie był. Mają być wyraźne perełki, w któych może się światło odbijać. Jakby był gładki, to nie będzie tego efektu błyszczenia.
Na opakowaniu jest zdjęcie paznokcia i tam perełki nie leżą tak gęsto, jak w linku od Agresta. Są wyraźne przerwy i nie ma szansy, żeby przy takim wykonaniu wyszło gładkie.

Pooglądałam sobie go dzisiaj w sklepie jeszcze raz i już na sto procent odrzuciłam pomysł kupienia. To na pewno nie dla mnie. Efekt byłby super, ale na pewno nie będę w stanie tego wykonać.

(Jeśli spotkam gdzieś podobny zestaw, ale do zdobienia przedmiotów, to sobie kupię i się zabawię na jakichś świecznikach czy wazonikach.)
Obrazek

Post przez Agrest » 22 stycznia 2013, o 19:58

Nie widziałam opakowania na żywo, więc kieruję się tylko takimi zdjęciami:

Obrazek

I jak dla mnie ten odblask na paznokciach sprawia wrażenie gładkiej powierzchni.

Emily Byrd Starr

Post przez Janka » 22 stycznia 2013, o 20:15

Masz rację, Agreście. Jak się teraz przyglądam krawędziom paznokci, to sprawiają wrażenie równych.
W takim razie już sama nie wiem. Może rzeczywiście ten trzeci lakier, przezroczysty, nakłada się taką grubą warstwą, żeby całkowicie wypełnić przestrzenie pomiędzy kuleczkami?
Tylko wtedy to nie ma dla mnie takiego sensu. Paznokcie bedą bardzo grube, a efekt zdobniczy niewielki.
Obrazek

Post przez Agrest » 22 stycznia 2013, o 20:23

Może rzeczywiście ten trzeci lakier, przezroczysty, nakłada się taką grubą warstwą, żeby całkowicie wypełnić przestrzenie pomiędzy kuleczkami?

Podejrzewam, że się albo nie da, albo jest to bardzo trudne (żeby tak ładnie wyszło). Zdjęcie, cóż, fotoszop. Na zwykłych zdjęciach, które wyskakują na nazwę tego lakieru, takiego efektu nie ma nawet w przybliżeniu.

Albo takie porównanie reklamy czarnego i realnego efektu: http://www.livelifegorgeous.nl/2012/11/ ... of-pearls/
No, pewnie można to zrobić trochę bardziej sprawnie, ale mimo to...

Emily Byrd Starr

Post przez Janka » 22 stycznia 2013, o 20:33

O rany, to wygląda wstrętnie.
Jak dobrze, że nie kupiłam, bo u mnie byłoby jeszcze dużo gorzej.
Obrazek

Post przez aralk » 22 stycznia 2013, o 20:41

mówiłam, że obrzydlistwo :evillaugh:

Post przez Janka » 22 stycznia 2013, o 20:43

A na obrazku (tym na pudełku) takie śliczne!
Takie słodkie muchomorki.
Obrazek

Post przez maddalena » 23 stycznia 2013, o 08:44

Po pierwszym poście Janki, nawet mi się podobał ale Agrest wyprowadziła mnie na prostą.
Strasznie to wygląda, nieestetycznie!
Oto miłość. Dwoje ludzi spotyka się przypadkiem, a okazuje się, że czekali na siebie całe życie. O'Cangaceiro

Ulubiona autorka/autor: Diana Palmer :)

Post przez Levanda » 23 stycznia 2013, o 18:45

Efekt ciekawy, ale na dłuższych paznokciach będzie lepiej wyglądać.
http://dlaschroniska.pl/ - pomóżcie zwierzaczkom!

Post przez aralk » 23 stycznia 2013, o 19:48

byłam dzisiaj w golden rose i kupiłam sobie 3 maleństwa:
Obrazek Obrazekten po prawej
Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Diana Palmer :)

Post przez Levanda » 23 stycznia 2013, o 19:49

Bardzo energetyczne kolory :wink:
http://dlaschroniska.pl/ - pomóżcie zwierzaczkom!

Post przez aralk » 23 stycznia 2013, o 19:51

Właśnie takich mi teraz potrzeba :)

Post przez Alias » 23 stycznia 2013, o 20:04

Trzeba trochę koloru w te pochmurne dni ;)
“I always knew I would fall in love with you, but you were never supposed to love me back"

Ulubiona autorka/autor: Margit Sandemo

Post przez LiaMort » 23 stycznia 2013, o 22:13

o niebieski. :P
RM 

"But at the same time we still know the shit happens everytime, so I think c'est la vie, that's life. "

Post przez maddalena » 25 stycznia 2013, o 10:50

Zielony jest całkiem ładny

Post przez aralk » 25 stycznia 2013, o 12:34

Jest śliczny, a mam jeszcze sweterek prawie w takim samym kolorze :)

Post przez Alias » 25 stycznia 2013, o 19:06

Ja dzisiaj też kupiłam sobie lakier, tak coś pomiędzy brudnym różem a beżem. Już nawet sobie pomalowałam ;)
“I always knew I would fall in love with you, but you were never supposed to love me back"

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kącik Porad Wszelakich