Teraz jest 24 listopada 2024, o 10:52

O pielęgnacji i stylizacji włosów

Zdrowie, pielęgnacja, edukacja, zakupy, podróże

Ulubiona autorka/autor: Ilona Andrews

Post przez •Sol• » 6 stycznia 2013, o 13:23

Tajemna, też mam okrągłą twarz, a miałam ścięte nawet po męsku. Także się nie bój ;) Dziewczyny mają rację, włosy odrosną. Na maturę miałam prawie męską fryzurkę a teraz mam włosy do połowy pleców.
I wzmocnione to prawda.

Ale najpierw fryzjera znajdź dobrego. Gdybyś mieszkała niedaleko mnie to bym Ci poleciła moją genialną fryzjerkę która jest mistrzem. A tak musisz zrobić wywiad u siebie ;)
'Never flinch. Never fear. And never, ever forget'.

'Nevernight' - Jay Kristoff

Ulubiona autorka/autor: Janet Evanovich

Post przez Janka » 6 stycznia 2013, o 18:00

tajemna napisał(a):Co do fryzjerki to mam koleżankę, więc pewnie ona mnie obetnie i pewnie jeszcze doradzi, czy coś zmienić w wybranej przeze mnie fryzurze, czy zostawić tak, jak mi się ubzdura ;)

Skoro koleżanka ma Cię obcinać, to możesz jej trochę pomarudzić i próbować różne fryzury do skutku.

Przeglądałam ostatnio stare zdjęcia. Nawet sobie nie wyobrażacie, jak bardzo bym chciała umieć cofać czas.
Nigdy w życiu nie zrobię już trwałej. To był największy błąd mojego życia.
Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Barbara Kwarc

Post przez bandit » 6 stycznia 2013, o 18:13

Ujawnij się, zobaczymy, czy to faktycznie błąd.

Post przez Janka » 6 stycznia 2013, o 18:30

Zaufaj mi, to był błąd.
Miałam gniazdo jakby piorun strzelił w miotłę. A potem ktoś poprawiłby jeszcze granatem i miną przeciwpiechotną.
Koszmar.
Obrazek

Post przez Wiedźma Ple Ple » 6 stycznia 2013, o 20:23

A ja miałam durnie odstający lok. Jak obcięłam była dziura.

Post przez aralk » 6 stycznia 2013, o 20:32

i mogłaś narzekać na dziurę, a nie odstający lok ;)
sama się kiedyś tak załatwiłam :zalamka:

Ulubiona autorka/autor: w zależności od nastroju

Post przez gosiurka » 6 stycznia 2013, o 21:59

Miałam szopę po cieniowaniu moich włosów, falowały się mocno przy pełnej buzi nie muszę mówić jaki efekt. Dostałam prostownicę firmy krzak po 2 tygodniach miałam popalone włosy, a efekt słaby. Wydałam kasę 400zł na prostowanie keratynowe i wierzcie mi warto było minęło już prawie 2 miesiące fryzura trzyma tylko końcówki muszę poprawiać ,ale fryzjerka mnie ostrzegała,że tak będzie bo za bardzo mi się kręcą. Poprawiam prostownicą z Rowenty,która jest cudowna poprawki zajmują mi 1 min chyba ,że chcę dokładnie się przyłożyć 2 min, a włosy nie zniszczone :lovju:
Pewnego razu doszłam do wniosku, że czas sobie znaleźć faceta... , ale kupiłam martini i mi przeszło(ZabawneKartki)
Przejdź na mroczną stronę..... mamy czekoladę.

Post przez aralk » 6 stycznia 2013, o 22:00

czemu mając kręcone włosy prostujesz je?????

Ulubiona autorka/autor: chyba jednak Krentz/Quick/Castle...

Post przez Jadzia » 6 stycznia 2013, o 22:05

Nie słyszałaś, aralk? Zasada jest prosta - kręcone prostować, proste kręcić :evillaugh:

I moja siostra ma pełną buzię, a z kręconymi wygląda dużo lepiej niż z prostymi ;)
Czytam romanse - mój blog z recenzjami. Recenzjami romansów, oczywiście.

Smoki były idealnym środkiem antykoncepcyjnym, ponieważ raz skonsumowana dziewica już nigdy nie była płodna.

ObrazekObrazek
by Agrest

Ulubiona autorka/autor: w zależności od nastroju

Post przez gosiurka » 6 stycznia 2013, o 22:08

:mur: bo muszę mieć krótki by się kręciły, jak mam do ramion to falują i to każdy w inną stronę i miałam połączenie to co ma Janka i Wiedźma na głowie była naprawdę szopa :shifty: Jak wrócę do mojego fryzjera nie będę musiała powtarzać prostowania ,bo to było po złym cieniowaniu, a Tomaszek mój fryzjer obcina mi tak, że same się układają ,a tylko końcówki się kręcą ,i ślicznie układają tak jak lubię , niestety jak chciało się oszczędzić to trzeba płacić :facepalm:
Pewnego razu doszłam do wniosku, że czas sobie znaleźć faceta... , ale kupiłam martini i mi przeszło(ZabawneKartki)
Przejdź na mroczną stronę..... mamy czekoladę.

Post przez aralk » 6 stycznia 2013, o 22:20

Jadzia napisał(a):Nie słyszałaś, aralk? Zasada jest prosta - kręcone prostować, proste kręcić :evillaugh:

Ano słyszałam, ale cały czas żyję w przekonaniu, że trafi się pokolenie, które się wyłamie z tej głupoty ;)(

Ulubiona autorka/autor: Kristen Ashley/Mariana Zapata

Post przez Duzzz » 9 stycznia 2013, o 20:47

Ostatnio stwierdziłam, że jestem zadowolona ze swoich włosów i nawet nie zamierzam kręcić, chociaż kiedyś mi się chciało :evillaugh: Stwierdzam, że moje proste 'druty' są stanowczo dla mnie idealne :evillaugh:

“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”
― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Post przez aralk » 9 stycznia 2013, o 20:52

Duzzz, włosy proste jak drut są idealna. Kręcone są fantastyczne. najgorsze to co jest pośrednie :]

Post przez Lorelei » 9 stycznia 2013, o 20:58

Ja mam proste jak drut :hyhy: Ale są proste pewnie ze względu na długość (a długaśne już są, się pochwalę) :hyhy: I nigdy nie chciałam mieć kręconych, raz za czasu sobie zrobiłam, ale za dużo zachodu, no i brzydko wyglądam :hahaha:

Post przez Duzzz » 9 stycznia 2013, o 21:04

aralk napisał(a):Duzzz, włosy proste jak drut są idealna. Kręcone są fantastyczne. najgorsze to co jest pośrednie :]

Takie druty, że się kręcić nie chcą, a jak im się już to przydarzy to chwila i proste :hyhy: Ale są lśniące, mięciutkie i ładnie pachną :wind:
Moja siostra jest za to 'baran' :evillaugh: Ma kręcone włosy i ich nie znosi. :bezradny:

Co do pośredniości to mi się kiedyś marzyły takie, by miały większe loki, ach...

Lore a zapuszczasz czy tak po prostu wyszło?

His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Post przez Lorelei » 9 stycznia 2013, o 21:08

A zapuszczam :hyhy: Jeszcze trochę i do tyłka będą :evillaugh: To Duzz, masz takie włosy jak ja :hyhy: Cokolwiek na nich zrobię, to za chwilę guzik z tego jest :hahaha:

Post przez Janka » 9 stycznia 2013, o 21:14

Ja też mam takie. Tylko lakier może coś pomóc.
duzzza22 napisał(a):Ostatnio stwierdziłam, że jestem zadowolona ze swoich włosów i nawet nie zamierzam kręcić, chociaż kiedyś mi się chciało :evillaugh: Stwierdzam, że moje proste 'druty' są stanowczo dla mnie idealne :evillaugh:

Też tak mam.
Mam tak wycieniowane końcówki, żeby lekko same się pod spód podwijały i nic nie muszę robić przy suszeniu.

Próbowałam się pocieszać tym, że włosy proste rosną, gdy się ma idealnie okrągłe pory skóry. A kręcone mają osoby o spłaszczonych lub zniekształconych porach. Czyli zepsutych.
Jednak okazało się to za słabe pocieszenie, żeby nie płakać, że moje włosy nie są same z siebie kręcone.
Obrazek

Post przez Lorelei » 9 stycznia 2013, o 21:19

Janko, u mnie lakier nawet nie pomaga :evillaugh: Kiedyś na występ dziewczyny mi włosy tapirowały i zużyły cały lakier na mnie jedną... za 10 minut nic z tapira nie zostało :hyhy:

Post przez Janka » 9 stycznia 2013, o 21:26

No to masz rzeczywiście gorzej, bo jak się mnie mocno spryska, to wprawdzie mam hełm, ale go mam tak długo, aż lakieru nie wyczeszę lub nie wytarzam o poduszkę.

Moje włosy wiosną się zbuntowały i przestały być puszyste. To znaczy same z siebie nigdy nie są, ale przestały ładnie reagować na szampon i odżywkę do cienkich włosów, którą używałam.
Zmieniłam kosmetyki na komplet zielonego Garniera, tego co działa pod wpływem gorącego powietrza przy suszeniu suszarką. I jest nawet lepiej niż po poprzednich szamponach.
Dodatkowo znalazłam w sklepach puder do czarowania puszystości i uważam, że dla mnie jest genialny. Mam efekt prawie tapiru bez tapirowania i trzyma się baaardzo długo.
Ostatnio edytowano 13 stycznia 2013, o 22:57 przez Janka, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Post przez Duzzz » 9 stycznia 2013, o 21:30

Lorelei napisał(a):A zapuszczam :hyhy: Jeszcze trochę i do tyłka będą :evillaugh: To Duzz, masz takie włosy jak ja :hyhy: Cokolwiek na nich zrobię, to za chwilę guzik z tego jest :hahaha:

Fajnie :D Ja też swoje zostawiłam w spokój niech sobie rosną...
Lorelei napisał(a):Janko, u mnie lakier nawet nie pomaga :evillaugh: Kiedyś na występ dziewczyny mi włosy tapirowały i zużyły cały lakier na mnie jedną... za 10 minut nic z tapira nie zostało :hyhy:

To Lore możemy sobie przybić pionę :rotfl: Pamiętam kiedyś, że miałam popołudniu wizytę u fryzjera, tam mnie w małe wałkie pooplatała pod suszarę wzięła i zostawiła, rano jechałam na upięcie fryzu, więc spałam w tym wszystkim(wałkach i jakiś drucikach) Fryzura przetrwała 2, 3 godziny później było prosto :evillaugh: Jak trochę włosy 'spaliłam' farbami i rozjaśniaczami to coś tam dłużej trzymało, ale teraz znowu mam to samo-prosto. :rotfl:
Janka napisał(a):Mam tak wycieniowane końcówki, żeby lekko same się pod spód podwijały i nic nie muszę robić przy suszeniu.

A ja się cieniowania 'boję' od jakiegoś czasu, bo ostatnio robię kuce i warkocze, a jak mi zawsze cieniują to doopa potem z wiązaniem :zalamka:

Tapirować nie tapiruję włosów. O pudrze to pierwsze słyszę :shock:

Post przez Janka » 9 stycznia 2013, o 21:44

duzzza22 napisał(a):A ja się cieniowania 'boję' od jakiegoś czasu, bo ostatnio robię kuce i warkocze, a jak mi zawsze cieniują to doopa potem z wiązaniem :zalamka:

Mam teraz krótkie włosy, dlatego mogę cieniować. O żadnych kucykach u mnie w ogóle nie ma mowy.
duzzza22 napisał(a):Tapirować nie tapiruję włosów.

Ja też nie, nigdy, ale efekt mi się podoba.
duzzza22 napisał(a):O pudrze to pierwsze słyszę :shock:

Np. taki:
http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=47098
Obrazek

Post przez maddalena » 11 stycznia 2013, o 10:21

Janka napisał(a):Nigdy w życiu nie zrobię już trwałej. To był największy błąd mojego życia.

Uwielbiam kręcone i trwałą.
Parę lat temu robiłam ale nie mocny skręt tylko lekki, teraz planuje zrobić sprężynki! Poczekam jak zrobi się cieplej bo chodzę w kapelusikach i będą zbyt przyklapnięte a znając moje włosy to góra 2 miesiące i będzie po lokach. Niestety po umyciu przez ok 2lata będą się falowały ale gdy je uczeszę to będzie efekt szopowaty. W efekcie końcowym nie będę miała ani loków ani prostych ale co tam, raz się żyje! ważne że przez 2 miesiące będę miała loczki.

Tajemna, mam tak jak Ty, długie i zniszczone włosy (byłam kiedyś u fryzjerki i od tamtej pory są do niczego) Ścinaj, ja robię trwałą poniekąd po to żebym mogła ściąć
Wiedźma Ple Ple napisał(a):Pożegnałam polską, siwą mysz chną. Obrazek
Wyszedł ładny, intensywny kolor, na naturalnym ciemnym blondzie kolor świeżo łuskanego kasztana, na rozjaśnianych pasemkach rudy.
Włosy lśnią, kolor się powoli, równomiernie spiera ale nie traci na blasku.

Co do henny, to moja mama używa tylko ich ale w tubce.
Maluje włosy na śliczny rudawy kolor(bursztyn) Na początku efekt nie był zbyt widoczny ale po kilku/nastu stosowaniach ma śliczny kolor.
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Oto miłość. Dwoje ludzi spotyka się przypadkiem, a okazuje się, że czekali na siebie całe życie. O'Cangaceiro

Ulubiona autorka/autor: Dżuli Stefa Dżulja MeryDżoł Gejlen Maja Kristin...

Post przez tajemna » 12 stycznia 2013, o 16:25

Jak moja fryzura mi nie spasuje, to sobie skombinuję perukę, na przykład taką :P

Obrazek
:D
"uderz w Garwood a Tajemna się odezwie"
Sol

"Cierpię na wrodzoną wadę dysfunkcji systemu motywacji."
Wilczyca Karolina Kaim

Post przez aralk » 12 stycznia 2013, o 17:04

to musiało ciągnąć ;)

Post przez Duzzz » 12 stycznia 2013, o 18:19

Janka napisał(a):
duzzza22 napisał(a):O pudrze to pierwsze słyszę :shock:

Np. taki:
http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=47098

Dziękuję :padam: I dziękuję za uświadomienie, że coś takiego w ogóle istnieje :padam:

Ja bym się nie pokusiła o taką 'perukę' :evillaugh:

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kącik Porad Wszelakich