Teraz jest 24 listopada 2024, o 10:41

O pielęgnacji i stylizacji włosów

Zdrowie, pielęgnacja, edukacja, zakupy, podróże

Ulubiona autorka/autor: Jayne Ann Krentz

Post przez Berenika » 31 grudnia 2012, o 18:29

To może chociaż twoje włosy nie są?
Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Stephanie Laurens, Kerrelyn Sparks

Post przez Adrastea » 31 grudnia 2012, o 18:36

muszę aparat znaleźć :lol:
Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Jayne Ann Krentz

Post przez Berenika » 31 grudnia 2012, o 19:32

Szukaj, szukaj :)
Obrazek

Post przez aralk » 31 grudnia 2012, o 19:36

i ja chętnie zobaczę :)

Ulubiona autorka/autor: w zależności od nastroju

Post przez gosiurka » 3 stycznia 2013, o 00:07

Przez długie lata farbowałam się na ciemny brąz,czekolada . Fryzjer odradził mi te kolory bo mam za jasną karnację, jasny brąz najlepiej mam wybrać ,ciężko mi było się przestawić, tyle lat ciemne włosy, nawet odrosty mi ściemniały, a jestem szatynką mam mysi kolor włosów. Kupiłam farbę Loreal P10 rozjaśniającą brąz o 2 tony, i nagle mam ciemny blond :shock: no cóż teraz każdy odcień jasnego brązu mi złapie, widziałam taki śliczny miodowo - bursztynowy. :smile:
Pewnego razu doszłam do wniosku, że czas sobie znaleźć faceta... , ale kupiłam martini i mi przeszło(ZabawneKartki)
Przejdź na mroczną stronę..... mamy czekoladę.

Post przez Katarzyna888 » 4 stycznia 2013, o 15:38

to ja kiedys mialam zafarbowalam na czarno, ale tylko dwa razy i poszlam akurat do styliski, to mi powiedziala ze w tym koloze wygladam jak ,,usluzna gejsza'' ^_^ i w ogole mi nie pasuje, ale znowu w ciemnym brazie- moj naturalny mniej wiecej, wygladam dobrze.
''Life was not perfect.
Except when it was.''Mary Balogh 'At last comes love'

Ulubiona autorka/autor: Dżuli Stefa Dżulja MeryDżoł Gejlen Maja Kristin...

Post przez tajemna » 5 stycznia 2013, o 00:37

A ja się poważnie zastanawiam nad ścięciem włosów, dziewczyny. Tak na krótko albo prawie krótko.
Całe życie miałam długie włosy. I nie wiem jaki będzie efekt, boję się.
Mam okrągłą twarz, niestety, klucha ze mnie.
Moje włosy są nieukładalne, proste, sztywne, ciężkie, kiedyś było ich bardzo dużo, teraz już nie. Mam łuszczycę (szczególnie skóry głowy) i jak choroba się nasila, to niestety dużo wypada. :cry:

Chciałabym jakiejś odmiany...
Zupełnie nie potrafię czesać i układać włosów, więc musi to być coś, z czym dam sobie radę.
Macie jakieś pomysły?
"uderz w Garwood a Tajemna się odezwie"
Sol

"Cierpię na wrodzoną wadę dysfunkcji systemu motywacji."
Wilczyca Karolina Kaim

Post przez Wiedźma Ple Ple » 5 stycznia 2013, o 00:40

zostawić, robić maskę z rycynowego i żółtek, łykać gelacet albo coś, nie szaleć ...

Ulubiona autorka/autor: Janet Evanovich

Post przez Janka » 5 stycznia 2013, o 00:41

Tajemna, a może spróbowałabyś tak do ramion lub do łopatek?
Taka odmiana może Cię zadowoli, a nie będzie zbyt radykalnie.
Obrazek

Post przez tajemna » 5 stycznia 2013, o 00:47

Wiedźma Ple Ple napisał(a):zostawić, robić maskę z rycynowego i żółtek, łykać gelacet albo coś, nie szaleć ...
Jak zostawić?! Nie zostawić! Jestem jednak kobietą - mimo wszystko :P i chcę odmiany.
34 lata włosów długich naprawdę wystarczy. Ponadto moje włosy bardzo szybko rosną, więc i tak nie pożegnam się z nimi na zawsze, bo urosną i znając siebie dam im na to dużo czasu, zanim znowu zmienię fryzurę. W końcu jedną i tę samą miałam przez mnóstwo lat. :] Raz... kiedyś... skróciłam je do ramion, po półtorej roku znowu były do pasa.
Na dodatek końce są niefajne, naprawdę nie są moją chlubą, a kiedyś były, i to dużą. Wiszą smętnie związane w kitkę.
Takie radykalne cięcie chyba dobrze im zrobi, tak myślę.

/edit:

Janko tylko że jak tak oglądam w necie fryzury proponowane dla okrągłej twarzy to nie mogę znaleźć nic ciekawego w takim półdługim wydaniu. Właśnie na radykalną zmianę długości mam ochotę. Co nie zmienia faktu, że się boję. :roll:

Ta mi się podoba:

Obrazek
Ostatnio edytowano 5 stycznia 2013, o 00:51 przez tajemna, łącznie edytowano 2 razy
Sol

Wilczyca Karolina Kaim

Post przez Wiedźma Ple Ple » 5 stycznia 2013, o 00:49

to tnij, a nuż będzie pięknie ... przy czym ja się w zasadzie tylko męczyłam ... twarde cholerstwo wcale nie chciało ładnie przylegać do głowy ..

Post przez tajemna » 5 stycznia 2013, o 00:51

Wiesz mi właśnie przylegają aż za bardzo. Chciałabym coś lekkiego, większą objętość, a włosy mam ciężkie, więc jeśli będą krótsze to i lżejsze...
Jestem tchórzem :P
Sol

Wilczyca Karolina Kaim

Post przez Janka » 5 stycznia 2013, o 00:52

To na zdjęciu sama teraz akurat mam.
Obrazek

Post przez Wiedźma Ple Ple » 5 stycznia 2013, o 00:53

nikomu nie dogodzi ech

Post przez Janka » 5 stycznia 2013, o 01:29

Zmieniałam fryzurę ze 150 razy. Miszczyni zmieniania jestem.
A w każdej i tak wyglądam jednakowo. Jeszcze mi się nigdy nie zdarzyło, żeby ktoś mnie nie poznał.

Nie znam się na fryzurach, nie wiem, jakie włosy komu będą pasowały. Mogę jedynie powiedzieć, że sama mam cienkie włosy, ale za to liczne. Łatwo je ułożyć, ale trudno się naprosić, żeby fryzura się natychmiast nie rozwaliła. Dlatego stosuję tony lakieru. W zasadzie w każdej fryzurze wyglądam do przyjęcia, ale grzywka odmładza mnie o 15 lat.

Jedna moja koleżanka ma takie jak Ty, Tajemna. Grube, mocne, przepiękne i ekstremalnie szybko rosnące. Ma przy tym dużą głowę i szeroką twarz. Najczęściej miała długie włosy (jak ją poznałam, to miała do kolan), ale zdarzało jej się czasem ściąć na krótko. W bardzo krótkich jej dobrze, w takich do ramion lub dłuższych jej bardzo dobrze, natomiast w takich do brody jej bardzo źle. Jej włosy są bardzo puszyste, końce się podwijają i ta fryzura za mocno poszerza jej twarz. Jak kask Vadera to w sumie wyglądało. Szybko zapuszczała z powrotem poza tę nieszcześliwą linię.
Obrazek

Post przez tajemna » 5 stycznia 2013, o 01:53

Ja miałam grube i mocne, teraz po latach z tą cholerną chorobą nie są już takie fajne, są zniszczone i wypadają :( Ale pozostały niepodatne na układanie czy kręcenie i ciężkie.

Masz odwagę z tym zmienianiem fryzur. Ja też będę odważna! Zetnę i koniec.
Przecież gorzej i tak nie będzie. A jakby co to i tak odrosną.
Tylko jaką wybrać?! Olaboga! :D
Sol

Wilczyca Karolina Kaim

Ulubiona autorka/autor: Kristen Ashley/Mariana Zapata

Post przez Duzzz » 5 stycznia 2013, o 02:04

Tajemna ja też mam okrągłą twarz i eksperymentowałam z długościami 'ekstremalnie' :evillaugh:
Mogę powiedzieć Ci, że najlepszy dla mnie był Bob, który ma z przodu dłuższe pejsy a z tyłu jest krótszy. Myślę, że od razu odczujesz różnicę w lekkości. Nie masz co płakać jak nie będzie pasować. Włos odrośnie, a jak chcesz odmiany to się nie zastanawiaj tylko bierz i tnij.

“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”
― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.”
― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Post przez Katarzyna888 » 5 stycznia 2013, o 13:21

Albo obetnij tak zeby w razie czego mozna bylo zwiazac, albo chociaz spiac spinka. Pocienioj troche boki, na tyle zrob ,,boba'', spodnia warstwe wlosow mozesz sciac do ramion, a te na wierzku do brody i pocieniowane stopniowo do czubka glowy. Wtedy i sie unosza i troche tego zostaje i w razie czego mozna zwiazac. Z tego co pamietam z twojego zdjecia, to masz grzywke, wiec grzywke zachowaj. Wtedy nawet za bardzo nie trzeba ukladac.
''Life was not perfect.
Except when it was.''Mary Balogh 'At last comes love'

Post przez aralk » 5 stycznia 2013, o 14:20

tajemna, zetnij :) Włosy to rzecz nabyta, odrosną :) a nawet jak je zetniesz to odpoczną choćby cebulki od ciężaru, zresztą same powinny się podnieść :)
Ja tez mam okrągłą twarz i fakt, prawda taka, że w bardzo krótkich kiepsko się wygląda :] ale po każdym ścięciu się wzmacniają :)

Post przez tajemna » 5 stycznia 2013, o 15:26

Na bardzo krótkie w takim razie się nie zdecyduję. :) Obetnę, to już postanowione, raz kozie śmierć! :)
Bob, coś jak na tym zdjęciu, które wkleiłam może nie będzie zły. Poszukam jeszcze w necie podobnych.
Sol

Wilczyca Karolina Kaim

Ulubiona autorka/autor: chyba jednak Krentz/Quick/Castle...

Post przez Jadzia » 5 stycznia 2013, o 15:33

tajemna, a może popytaj po znajomych, czy nie znają fajnej fryzjerki, która potrafiłaby dobrze doradzić coś specjalnie dla ciebie. Żeby zaliczyć egzamin fryzjerski to one mają takie zadanie, żeby do danej twarzy, osobowości itd. dobrać fryzurę odpowiednią, więc teoretycznie każda powinna to umieć, ale w praktyce różnie to bywa, więc dobrze pójść do kogoś poleconego :)

I ja doskonale rozumiem potrzebę zmian, bo sama pierwszy raz do fryzjerki poszłam w wieku prawie 19 lat :P
Czytam romanse - mój blog z recenzjami. Recenzjami romansów, oczywiście.

Smoki były idealnym środkiem antykoncepcyjnym, ponieważ raz skonsumowana dziewica już nigdy nie była płodna.

ObrazekObrazek
by Agrest

Post przez aralk » 5 stycznia 2013, o 16:44

ja zdecydowanie częściej mam długie czy bardzo długie niż krótkie ;) i to niestety z wygody :)

Ulubiona autorka/autor: w zależności od nastroju

Post przez gosiurka » 5 stycznia 2013, o 22:40

Tajemna ,a może znasz dobrego fryzjera, gdzie on dobrałby ci fryzurę,(internet i w okolicy popatrz z opiniami), pamiętam jak ja poszłam z rekomendacji koleżanek do takiego i też powiedziałam ,że chcę ściąć na krótko - a on nie w moim salonie ,ale za to znalazł inną lekką fryzurkę która sama się układa (z tyłu podcioł mi włosy w trójkąt ,a z przodu pazurki, a grzywka ze skosu)jeżeli masz ciężkie i sztywne włosy to może jeszcze pocieniować .Wyjaśnił mi ,że z okrągłą twarzą i figurą krótkie włosy podkreślają figurę
Pewnego razu doszłam do wniosku, że czas sobie znaleźć faceta... , ale kupiłam martini i mi przeszło(ZabawneKartki)
Przejdź na mroczną stronę..... mamy czekoladę.

Post przez aralk » 5 stycznia 2013, o 23:28

Możesz tez sprawdzić z jakimś programem komputerowym dobierającym fryzury. Zawsze to będzie "na niby" ;)

Post przez tajemna » 6 stycznia 2013, o 11:24

Poszperam, o tym programie już też myślałam, zobaczę jak to będzie w praktyce :)
Co do fryzjerki to mam koleżankę, więc pewnie ona mnie obetnie i pewnie jeszcze doradzi, czy coś zmienić w wybranej przeze mnie fryzurze, czy zostawić tak, jak mi się ubzdura ;)
Sol

Wilczyca Karolina Kaim

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kącik Porad Wszelakich