Teraz jest 25 listopada 2024, o 12:41

Wizaż: pielęgnacja i makijaż

Zdrowie, pielęgnacja, edukacja, zakupy, podróże

Ulubiona autorka/autor: Kristen Ashley/Mariana Zapata

Post przez Duzzz » 29 grudnia 2012, o 01:29

Może więc coś w tym jest. A może to po prostu zależne jest od tego jak bardzo dana płytka jest natłuszczona, itd.
3 w 1 które ja mam ma w sobie utwardzacz i bazę a składnika 3 nie pamiętam. Wydaje mi się, że on dość szybko schnie, a raczej dwie warstwy lakieru i warstwa utwardzacza, bo tak zazwyczaj nakładam jak go używam.

“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”
― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Ulubiona autorka/autor: Janet Evanovich

Post przez Janka » 29 grudnia 2012, o 01:55

To trzecie to może przyśpieszacz schnięcia?
Obrazek

Post przez Duzzz » 29 grudnia 2012, o 02:04

Znalazłam, że to odżywka wzmacniająca, utwardzacz lakieru i podkład. Pudełka już nie mam więc w necie wyszukałam.

Coś takiego mam.
http://extraprodukt.pl/kosmetyki/zaawansowany-utwardzacz-do-paznokci-3w1-artstyle-nail-expert-soraya/

His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Post przez Janka » 29 grudnia 2012, o 02:09

Muszę coś w tym stylu koniecznie kupić i wypróbować.
Na codzień, jak sobie pomyślę, że lakier znowu będę mieć tylko dzień lub dwa, to całkiem odechciewa mi się malować.
Ciągle dokupuję nowe kolory i tylko dorzucam do kupki, zamiast używać.

(Tylko nóżki mam zawsze zrobione, bo tam na dłużej starcza.)
Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Diana Palmer :)

Post przez Levanda » 29 grudnia 2012, o 11:58

Ja zawsze kładę odżywkę na paznokcie i dopiero na tej warstwie maluje. Wiadomo, paznokieć nie zżółkinie ;) Utwardzacza nigdy nie miała, ale chyba warto.

Miałam teraz na paznokciach lakier I love fruties Lasting Finish Rimmel. Dostałam go w paczce kosmetyków ShinyBox. Trafił mi się kolor, jak na załączonym zdjęciu. Przy malowaniu lakier autentycznie pachnie! :hyhy: W przypadku tego kolorku - bananami :) Trzyma się nieźle, bo około 4 dni. Niestety długo schnie i trudno go równo nałożyć.
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
http://dlaschroniska.pl/ - pomóżcie zwierzaczkom!

Post przez Duzzz » 29 grudnia 2012, o 15:32

Janka napisał(a):Muszę coś w tym stylu koniecznie kupić i wypróbować.
Na codzień, jak sobie pomyślę, że lakier znowu będę mieć tylko dzień lub dwa, to całkiem odechciewa mi się malować.
Ciągle dokupuję nowe kolory i tylko dorzucam do kupki, zamiast używać.

(Tylko nóżki mam zawsze zrobione, bo tam na dłużej starcza.)

Ja ostatnio nie malowałam kolorami, bo próbowałam odżywkę Eveline i jest bardzo fajna, znacznie twardsze i mocniejsze mi się zrobiły.

U stóp za to mam od kilku tygodni bezbarwny albo mleczny lakier, jakoś czasu nie mam na malunek kolorowy :bezradny:

Zazdroszczę Ci tych kupek, ja przed świętami wywaliłam znaczną ilość lakierów. Zostało mi już tylko koło 30 :smutny: Odżywek mam chyba z 6, 7 i też przesiew zrobiłam :zalamka:

A ile szminek żem wyrzuciła. Nie używam, terminy się pokończyły i poszły do wora. :] Tylko pieniędzy mi szkoda :yeahrite:

Lev świetny jest ten kolor. Zapachowego jeszcze lakieru nie miałam. Raczej same cuchnące. :hyhy: Chciałabym taki żółty, bo mój był za bardzo żółty i go zrobiłam jako zielony jakiś czas temu :rotfl:
Ale mówisz, że tak kiepsko się nakłada i ciężko schnie?

PS. Utwardzacz jest naprawdę świetny, mogę polecić ten co mam. Ja już mam drugą buteleczkę i jestem zadowolona. No i u mnie cena 3 złotych jest obiecująca :hyhy:

Post przez Janka » 29 grudnia 2012, o 16:31

Kupek nie warto zazdrościć, bo muszę tam podobny przesiew zrobić. Jak wywalę starsze niż dwuletnie, to też mi najwyżej 30 zostanie.

W innych kosmetykach robię takie przesiewy regularnie.
A jak mam tusz do rzęs, który bardzo mało używałam, to przy wyrzucaniu zostawiam sobie samą szczoteczkę. Tusze mam najlepszych firm, szczoteczki są wysokiej jakości i wyglądają jak nowe. Myję je porządnie i potem używam przy malowaniu rzęs do zbierania nadwyżki tuszu i rozczesywania. Super efekt wychodzi z takiego poprawiania czystą szczoteczką.
Obrazek

Post przez Levanda » 29 grudnia 2012, o 16:38

Ja aktualnie używam tuszu Eveline zakupionego w Bidronce i jestem bardzo zadowolona :) Rzęski są ładnie rozczesane i podkreślone. Super :)

Post przez aralk » 29 grudnia 2012, o 23:58

faktycznie ładny kolor, jak nie przepadam za żółtym tak ten jest ładny :)
utwardzaczy używam, bo jedynie dzięki nim lakier mam na paznokciach dwa dni, a nie 10 godzin :] ale dłużej niż 2 dni to żaden nie wytrzymał :/

Post przez Levanda » 30 grudnia 2012, o 13:00

To taki waniliowy żółty, ładny :)

A dziś wróciłam do mojego starego lakieru Yoko. Taki przygaszony fiolet. Ma ponad rok i dalej wszystko z nim ok :)

Post przez Katarzyna888 » 30 grudnia 2012, o 13:07

Ja jak pomaluje paznokcie, to zawsze sobie przypomne o sprzataniu, z zaangarzowaniem druciaka i zwykle jest po lakierze ^_^
''Life was not perfect.
Except when it was.''Mary Balogh 'At last comes love'

Ulubiona autorka/autor: Ilona Andrews

Post przez •Sol• » 30 grudnia 2012, o 13:32

Duz, a gdzie Ty tę odżywkę kupujesz?
Na allegro patrzyłam to nie ma, a kusi mnie spróbowanie czy i u mnie przedłuży trwałość lakieru.
'Never flinch. Never fear. And never, ever forget'.

'Nevernight' - Jay Kristoff

Post przez Duzzz » 30 grudnia 2012, o 13:46

Levanda napisał(a):To taki waniliowy żółty, ładny :)

Taki delikatny żółty, bo ja miałam, ale taki jak hmm cytryna. Więc z nim to nie miałam co zrobić, bo i malować nim nie chciałam, bo mi się nie podobał. Muszę sobie popatrzeć za tym albo chociaż podobnym kolorze ^_^

wiedzmaSol napisał(a):Duz, a gdzie Ty tę odżywkę kupujesz?
Na allegro patrzyłam to nie ma, a kusi mnie spróbowanie czy i u mnie przedłuży trwałość lakieru.

Soraya jest z Radzymina, a Radzymin jest jakieś 15 km ode mnie. Na bazarku, który jest w środy i soboty w Radzyminie jest stoisko gdzie mają Sorayę i tam są lakiery, odżywki i inne kosmetyki, które mają jakąś wadę fabryczną, a tak naprawdę niczym w składzie produktu się nie różnią tylko chodzi o opakowanie, napisy itd. Zatem ja jak tam jestem to zawsze coś sobie wezmę. Jednak sądzę, że w Rossmannie też są, bo mają produkty Soraya tylko musisz szukać jej w pudełku :wink: Rozejrzyj się po drogeriach powinni spokojnie mieć :wink:

Post przez Janka » 30 grudnia 2012, o 18:53

Cudny ten kolor bananowy.

Miałam na Wielkanoc dwa lata temu podobny (trochę gorszy, bo nie pachniał).
Świetnie wyglądał na nogach do japonek.

Obrazek

Z tej samej serii mam też miętowy.

Obrazek
Obrazek

Ulubiona autorka/autor: ...szukam

Post przez Letty » 30 grudnia 2012, o 19:42

Bananowy super...

Ja stosuję odżywkę Eveline 8w1-po prostu,bomba!przy systematycznym stosowaniu,paznokcie mocne i długie....pechowo przed świętami,przychaczyłam i musiałam skrócić ale kupiłam parę nowych kolorów i będę malowała...

Post przez Levanda » 30 grudnia 2012, o 20:52

Ten bananowy jest fany, zabawny, ale nie kojarzy mi się z elegancją, ale z zabawą. Wole czerwienie, fiolety i granaty.

A co do makijażu - mam chwilową fazę na zielone oczy, choć nigdy nie lubiłam zielonych cieni. Udało mi się znaleźć delikatne, szarawe zielenie :wink:

Post przez aralk » 31 grudnia 2012, o 01:52

Zielen sprawia ze wygladam jakbym z grobu wstala. A oczy mam mocno zielone wiec w sumie nie wiem czemu :-]

Post przez Levanda » 31 grudnia 2012, o 09:42

Ja mam brązowe, więc może o kontrast chodzi? :mysli:

Post przez Wiedźma Ple Ple » 31 grudnia 2012, o 13:45

aralk napisał(a):Zielen sprawia ze wygladam jakbym z grobu wstala. A oczy mam mocno zielone wiec w sumie nie wiem czemu :-]

:evillaugh:

Ulubiona autorka/autor: N.R./JD.Robb/Krentz/Quick/Castle/L.Kleypas/Ch.Dodd

Post przez Lilia ❀ » 31 grudnia 2012, o 13:53

Kolor cieni do powiek wybiera się kontrastowo do tęczówki oka.
“Man. God. Roarke. An interesting and flattering lineup.”
“Safe men are for marrying. Dangerous men are for pleasure.”

Post przez aralk » 31 grudnia 2012, o 14:20

Wiedźma Ple Ple napisał(a):
aralk napisał(a):Zielen sprawia ze wygladam jakbym z grobu wstala. A oczy mam mocno zielone wiec w sumie nie wiem czemu :-]

:evillaugh:

No i że niby takie to zabawne? Porozmawiaj z tymi co mnie w tej odsłonie wiedzieli, do dzisiaj nie mogą się odnaleźć :D

Post przez Wiedźma Ple Ple » 31 grudnia 2012, o 15:55

Lilia napisał(a):Kolor cieni do powiek wybiera się kontrastowo do tęczówki oka.

czyli teoretycznie w brązie ... ale wyglądam w nim jak Pepa :(

Post przez Agrest » 31 grudnia 2012, o 16:05

Peppa jest w porządku! Oglądam po francusku.
"I read a story to-night. It ended unhappily. I was wretched until I had invented a happy ending for it. I shall always end my stories happily. I don't care whether it's 'true to life' or not. It's true to life as it should be and that's a better truth than the other."

Emily Byrd Starr

Post przez aralk » 31 grudnia 2012, o 16:19

Wiedźma Ple Ple napisał(a):
Lilia napisał(a):Kolor cieni do powiek wybiera się kontrastowo do tęczówki oka.

czyli teoretycznie w brązie ... ale wyglądam w nim jak Pepa :(

Chyba zapomniałam i stąd ta zieleń ;)
fiolet, róż jest kontrastem do zieleni :mysli: bo w tym akurat wbrew zdrowemu rozsądkowi mi dobrze :zalamka:

Post przez Agrest » 31 grudnia 2012, o 16:24

Sama mam zielone i jak najbardziej róże czy fiolety to klasycznie pasujące połączenie ;)
"I read a story to-night. It ended unhappily. I was wretched until I had invented a happy ending for it. I shall always end my stories happily. I don't care whether it's 'true to life' or not. It's true to life as it should be and that's a better truth than the other."

Emily Byrd Starr

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kącik Porad Wszelakich