Kawka napisał(a):Okropnie to wygląda. Po co dawać kupę kasy za coś co można mieć naturalnie? Ja pracuję w polu, używam detergentów, mam z natury łamliwe paznokcie, a mimo to jestem w stanie przez większość roku utrzymać długie i zadbane paznokcie, bez pomocy kosmetyczki.
Kawka napisał(a):Okropnie to wygląda. Po co dawać kupę kasy za coś co można mieć naturalnie? Ja pracuję w polu, używam detergentów, mam z natury łamliwe paznokcie, a mimo to jestem w stanie przez większość roku utrzymać długie i zadbane paznokcie, bez pomocy kosmetyczki.
Janka napisał(a):Udało jej się dość szybko. Dobre lekarstwo dostała od lekarki.
Mało brakowało, a zrobiłaby tipsy drugi raz i to w tym samym miejscu, gdzie wcześniej. Już nawet termin miała, ale strasznie ją męczyłam, żeby sobie to darowała i w końcu zrezygnowała.
Janka napisał(a):Dziś kupiłam sobie nowe lakierki. Kremowy perłowy i koralowy perłowy. Latem używałam różne odcienie niebieskich, a jesienią przestały mi pasować. Najpierw kupiłam bardzo perłowy choinkowy (ciemna zieleń) i ciemny srebrny, a dziś dwa jasne.
Janka napisał(a):No właśnie - utwardzacz!
A mnie się nigdy nie chce tego używać. Obecnie nawet nie posiadam.
Nie miałam nigdy cierpliwości czekać, aż wyschną wszystkie warstwy, dlatego zarzuciłam.
A bez utwardzacza trzyma mi się dwa dni (na krótkich i na długich, u mnie bez znaczenia).
Powrót do Kącik Porad Wszelakich
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość