Teraz jest 23 listopada 2024, o 08:52

Prezenty na różne okazje

Zdrowie, pielęgnacja, edukacja, zakupy, podróże

Ulubiona autorka/autor: Margit Sandemo

Post przez LiaMort » 12 grudnia 2012, o 19:28

my z mamą kupujemy tacie fotel bujany..xD a mama chce złoty pierścionek ..xD jeszcze nie wiem jak to wyjdzie w praniu... bo czasu na zakupy brak.
RM 

"But at the same time we still know the shit happens everytime, so I think c'est la vie, that's life. "

Post przez aralk » 12 grudnia 2012, o 19:33

mnie jak zwykle z dzieciakami, ale i nie tylko, ratuje allegro :) nie tylko brakiem czasu, ale i cenowo, nawet po doliczeniu kosztów przesyłki :)

Post przez LiaMort » 12 grudnia 2012, o 20:23

hm... znalazłam coś na allegro o..xD
jak myślicie który najładniejszy?. :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
RM 

"But at the same time we still know the shit happens everytime, so I think c'est la vie, that's life. "

Ulubiona autorka/autor: Kristen Ashley/Mariana Zapata

Post przez Duzzz » 12 grudnia 2012, o 20:31

Mnie też bardzo Allegro pomaga :hyhy:
Cóż ja kupiłam tacie palnik do spawania, bo swój pożyczył i mu wsiąkł więc Mikołaj mu przyniesie kolejny.
Siostrze zamówiłam srebrny, metalowy kuferek na kosmetyki :P Do tego poluję jeszcze na jakieś puzderko na biżuterię, nie za duże, żeby było ani nie za małe. Zawsze jej brakuje 'schowków', więc dostanie teraz zapas :wink:
Mojemu zamówiłam saszetkę na laptopa, żeby torby o kilka rozmiarów większej nie musiał brać ^_^ Sobie przy okazji u tego samego pana myszkę domówiłam :rotfl:
Jeszcze nie wiem co mamie, Mojemu do kupić i co przede wszystkim 'teściowej'. Mój miał dumać, ale wszystko jak na razie w zawieszeniu.
Ja wpadłam na pomysł, żeby obie panie poszły sobie do salonu fryzjerskiego lub salonu odnowy biologicznej, ale nie wiem czy to jeszcze przejdzie :bezradny:

Zakładki świetne :) Ja miałam się zgłosić do Gabith, ale czasu brak, żebym się jakoś zorganizowała w wyborze :wstyd:
A pierścionek mi się podoba najbardziej ostatni. ^_^

“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”
― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Post przez aralk » 12 grudnia 2012, o 20:39

pierścionek miałby być dla mamy?

Post przez LiaMort » 12 grudnia 2012, o 20:40

tak Aralk. :)
RM 

Post przez Duzzz » 12 grudnia 2012, o 20:44

To mamie pewnie podobałby się pierwszy lub drugi :)

His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Post przez aralk » 12 grudnia 2012, o 20:45

to pewnie drugi :)

Post przez LiaMort » 12 grudnia 2012, o 20:48

też tak myślałam..xD :) i ten najbardziej mi się podoba. muszę to jeszcze z tatą obgadać. :P
RM 

Ulubiona autorka/autor: chyba jednak Krentz/Quick/Castle...

Post przez Jadzia » 12 grudnia 2012, o 23:03

Też miałam powiedzieć, że jak mamie, to chyba drugi ;)
Czytam romanse - mój blog z recenzjami. Recenzjami romansów, oczywiście.

Smoki były idealnym środkiem antykoncepcyjnym, ponieważ raz skonsumowana dziewica już nigdy nie była płodna.

ObrazekObrazek
by Agrest

Ulubiona autorka/autor: Janet Evanovich

Post przez Janka » 12 grudnia 2012, o 23:16

Tylko drugi. Pierwszy i trzeci wydają się zbyt infantylne.
Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Ilona Andrews

Post przez •Sol• » 13 grudnia 2012, o 16:30

Lia, dla Mamy najlepszy drugi ;)

u mnie prezenty będą książkowe. Tata ma zamówioną Trudi Canavan, dla Mamy mam biografię Trójki i jeszcze chcę dokupić jej jakiś gadżet z Tchibo albo Duki.
Tata jeszcze dostanie grę na xboxa i słuchawki bezprzewodowe. Gra jest składkowa z mamą bo my niebogate a te gry koszmarnie drogie są.
'Never flinch. Never fear. And never, ever forget'.

'Nevernight' - Jay Kristoff

Ulubiona autorka/autor: Proctor, Spencer, Spindler i wiele innych

Post przez Kawka » 13 grudnia 2012, o 22:34

Janka napisał(a):Tylko drugi. Pierwszy i trzeci wydają się zbyt infantylne.

Popieram. Może nie infantylne, ale jakieś takie niezbyt oryginalne. :missdoubt: Zresztą, Ty lepiej swoją mamę znasz i lepiej wiesz co jej się będzie podobać.
http://www.radiocentrum.pl

"...Gary (...) niedawno zerwał ze swoją dziewczyną z powodu niezgodności charakterów (charakter nie pozwolił jej zgodzić się na to, by Gary sypiał z jej najlepszą przyjaciółką)". Neil Gaiman "Nigdziebądź".

Ulubiona autorka/autor: Brockway/Schone/Long/Gabaldon

Post przez syntemeks » 14 grudnia 2012, o 20:35

a co kupić Teściom (których się uwielbia szczerze) na rocznicę ślubu, która też jakoś teraz wypada... dużo w kuchni robią wspólnie... przetwory i inne takie... jakiś bajerancki gadżet kuchenny, ale taki co to na serio się przyda a nie będzie kurzu zbierał jedynie? poradźcie coś.. aha i dodam, że prezent będzie składkowy, więc może być większy
"Czemuż służy literatura, jeśli nie temu, aby kazać nam żyć pełną piersią, zmusić nas do picia z kielicha codzienności większymi haustami?" Henry Miller

Post przez Duzzz » 14 grudnia 2012, o 21:54

A pakując prezenty doznałam uczucia, powiania nudą :bezradny: Także o to efekty poszukiwań ciekawych sposobów na zapakowanie prezentu ;)

Syn pomyślę nad tymi prezentami :mysli:

Post przez Dorotka » 14 grudnia 2012, o 23:29

Fajne sposoby pakowania prezentów. Ja zawsze pakuję tak, jak na pierwszym filmiku - z taką harmonijką u góry.

Post przez aralk » 15 grudnia 2012, o 00:21

A ja najzwyklej jak to możliwe. Średnio każdy dostaje po 5 prezentów, i ja pakuję je wszystkie, po kilku pierwszych brakuje mi siły na wymyślanie ;)

Ulubiona autorka/autor: w zależności od nastroju

Post przez gosiurka » 16 grudnia 2012, o 14:09

syntemeks napisał(a):a co kupić Teściom (których się uwielbia szczerze) na rocznicę ślubu, która też jakoś teraz wypada... dużo w kuchni robią wspólnie... przetwory i inne takie... jakiś bajerancki gadżet kuchenny, ale taki co to na serio się przyda a nie będzie kurzu zbierał jedynie? poradźcie coś.. aha i dodam, że prezent będzie składkowy, więc może być większy

Może naczynia Zeptera są okropnie drogie, ale bardzo dobre?
Pewnego razu doszłam do wniosku, że czas sobie znaleźć faceta... , ale kupiłam martini i mi przeszło(ZabawneKartki)
Przejdź na mroczną stronę..... mamy czekoladę.

Post przez Dorotka » 16 grudnia 2012, o 16:07

Pytanie jaką sumą dysponujesz?

Jeśli stać cię na naprawdę drogi prezent, to kup im Thermomix:
Obrazek
http://thermomix.vorwerk.com/pl/strona-glowna/

Za nieco mniej, ale i tak sporo, możesz im kupic szarkownicę typu Mandolina:
Obrazek
http://www.okazje.info.pl/szukaj/szatko ... /ceny.html

Post przez maddalena » 20 grudnia 2012, o 15:54

LiaMort napisał(a):m kupujemy tacie fotel bujany..xD

jeśli już kupujesz to możesz i dla mnie kupić, nie pogniewam się 8-)

Dorotko, kupiłam tylko bratu... książkę.. autobiografia Michaela Jackson. Dla niego najprościej wybrać prezent. Dla reszty mam ogólny zarys ale nic jeszcze nie wybrałam. Dzisiaj albo jutro kupię.
Oto miłość. Dwoje ludzi spotyka się przypadkiem, a okazuje się, że czekali na siebie całe życie. O'Cangaceiro

Post przez Dorotka » 20 grudnia 2012, o 16:48

Mam już większość prezentów:
- dla M. wybrałam fajny zapach Cavina Kleina, sześć książek, płytę i bilety na najnowszego Bonda [na drugi dzień świąt],
- mamie - mikrofon do komputera, książkę o Masonach, kalendarz, kawę i wino,
- tacie wysłałam książkę o Hitlerze
- jego żonie romansidlo,
- jednej chrześnicy wysłałam kasę,
- drugiej kupiłam dwie ksiażeczki o pieskach, dam jej też kasę,
- dzieciakom książki, gry komputerowe, ciuchy i błyskotki,
- bratu grę komputerową,
- rozjechanej żabie [czyli niedoszłej bratowej] książkę [choć zasłużyła na rózgę, wiedźma]
- ciotce i koleżankom różne błyskotki i duperele do dekoracji
- a mojemu piesiowi wielkie pęto kiełbasy.

Ulubiona autorka/autor: Amanda Quick

Post przez joakar4 » 20 grudnia 2012, o 20:12

dużo książek :smile:

Ja też już mam wszystko kupione i zapakowane :cheer:

Mamie - sweterek i nowe książki Grocholi i Rowling (to co chciała)
Tacie - bluzę polarową, sweter i taką czapkę uszatkę z futerkiem na ryby (kupowanie dla niego prezentu do horror)
Siostrze - ciepły wełniany komin, sweterek i portfel

Post przez Duzzz » 20 grudnia 2012, o 23:01

A ja się cieszę, bo dziś przyszły już ostatnie paczki i pozostaje mi już tylko wszystko popakować i porozdzielać :rotfl:

Post przez aralk » 21 grudnia 2012, o 00:05

Ja tez już dzisiaj dostałam. A co ważne okazało się, że grawerunek jest taki jak być powinien, jak sobie wymarzyłam :)

Post przez Dorotka » 21 grudnia 2012, o 00:13

A na czym ten grawerunek?

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kącik Porad Wszelakich