Teraz jest 23 listopada 2024, o 07:40

J.R. Ward

Ulubiona autorka/autor: Ilona Andrews

Post przez •Sol• » 30 października 2012, o 17:22

Duz, ale to może być ciekawe doświadczenie :P
'Never flinch. Never fear. And never, ever forget'.

'Nevernight' - Jay Kristoff

Ulubiona autorka/autor: Kristen Ashley/Mariana Zapata

Post przez Duzzz » 30 października 2012, o 17:27

Tiaa :zalamka: Kiedyś trafiłam na takowy erotyk :zalamka: Nie zdzierżę kolejnej takiej próbki :evillaugh:

“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”
― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Post przez aralk » 30 października 2012, o 17:35

az sie prosi cos polecic :evillaugh:

Post przez •Sol• » 30 października 2012, o 17:37

a ja jeszcze nic nie czytałam o tej tematyce, także dla mnie byłoby to kompletnie nowe :P

Post przez Duzzz » 30 października 2012, o 18:25

Ja czytałam kiedyś kiedyś jak miałam fazę by poczytać erotyki. No i trafił mi się taki gejowski, ale z takimi hmm sado-maso sprawami :zalamka:

Aralku co też masz na myśli?

His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Post przez aralk » 30 października 2012, o 20:11

taki jeden dział, w którym każdy ma okazję zmierzyć się z własnymi obawami :hyhy:

Post przez Duzzz » 31 października 2012, o 10:25

Mi bardziej chodziło o tytuł twojej propozycji :wink:

Post przez aralk » 31 października 2012, o 10:38

aaaaaaaaaa, ostatnio wpadłam na jakieś trzy części opowieści o trójkącie międzygatunkowym - jeśli mnie pamięć nie myli - człowiek&wampir&wilkołak...
jak pomyslę, to może sobie przypomnę :mysli:

Ulubiona autorka/autor: w zależności od nastroju

Post przez gosiurka » 31 października 2012, o 12:33

czyżby Anitka - Hamilton :hyhy:
Pewnego razu doszłam do wniosku, że czas sobie znaleźć faceta... , ale kupiłam martini i mi przeszło(ZabawneKartki)
Przejdź na mroczną stronę..... mamy czekoladę.

Post przez aralk » 31 października 2012, o 14:57

nie, raczej nie ^_^

Post przez Liberty » 28 listopada 2012, o 00:07

Przeskoczyłam kilka tomów i przeczytałam "Lover reborn" czy jakoś tak, z Thormentem. Hmm..... boszzzz czy te książki na początku tez takie nudne i pełne patosu były? :mysli: Męczyłam się okrutnie.

Ulubiona autorka/autor: Nalini Singh

Post przez Nocny Anioł » 28 listopada 2012, o 08:56

nie, to chyba pierwsza" patosowa" :mysli:
Obrazek
Nie jestem statystycznym Polakiem, lubię czytać książki

Post przez Liberty » 28 listopada 2012, o 16:34

Trochę szkoda, bo Thorment już miał swoją partnerkę i ją stracił, więc można było sporo wycisnąć z tej historii. A ta,k ja nawet nie wiem czy on naprawdę pokochał No'One :bezradny:

Post przez aralk » 28 listopada 2012, o 19:09

jak dla mnie ten motyw to wielka porażka tej serii :zalamka:

Post przez Nocny Anioł » 29 listopada 2012, o 08:31

Niestety się zgodzę
Obrazek

Post przez aralk » 29 listopada 2012, o 09:02

oj, to dobrze, bo znowu wyszłabym na tego, co mu sie nic nie podoba ;)

Post przez •Sol• » 29 listopada 2012, o 11:41

widzę że po raz kolejny poruszany jest temat czy Thor powinien mieć nową ukochaną czy nie :P
tak samo jak Wy, myślę że Wellsie była jedyna i za bardzo ją wszyscy polubili by szukać substytutu dla niej.

Ulubiona autorka/autor: nie posiadam

Post przez Agaton » 17 grudnia 2012, o 01:17

Po wielu miesiącach przeczytałam "Lover Awakened" :) Nawet niezłe, choć część romansową czytałam pobieżnie i omijałam sceny.

Zsadist jako bohater przypadł mi do gustu. Chyba na zasadzie "wszyscy kochają bohaterów po przejściach" ;) Przyznam się szczerze, ta kreacja była dla mnie swego rodzaju przygodą. Miałam ochotę na niewielki test, czyli jak opisywani są bohaterowie, kiedy są bardziej wiarygodni i czy gatunek ma znaczenie. Wnioski były zgodne z moimi oczekiwaniami/założeniami.

Groźny wampir, z traumą z przeszłości, a w środku przestraszony mężczyzna/chłopiec, który jest spragniony miłości. Obserwując jego zachowanie, nie bardzo wiedziałam co mam myśleć... Rozczulać się czy śmiać? Postawiłam na to pierwsze, jakoś tak. W końcu to romans, nie thriller.

Ward zastosowała tutaj ciekawy zabieg, który, pomimo braku oryginalności romansu jako takiego, pozwala na ciągnięcie serii i utrzymanie zainteresowania czytelników. No, mniej więcej jej to wychodzi. Mnogość punktów widzenia (one się chyba powielają). Jakby kogoś nudziła Bella, przechodzimy do Zsadista. Nie? Idziemy do Rehvenge'a. Nadal nie? To może John... Phury... Butch...
Czy ktoś zauważa tutaj pewną zależność? Tak, tak. Jedna kobieta, zastęp mężczyzn. Ej! Jako punkty widzenia, oczywiście. W końcu, po co jeden bohater (męski), skoro można mieć ich wielu 8-)

Zatem, główny bohater już był.
Bella była sympatyczna i uparta. Na końcu pokazała pazury, ale ogólnie wyszła blado.
Phury? Tragiczny bohater. Hej! Czy oni wszyscy tacy nie są?
John... Jego miałabym ochotę przytulić.
Rehvenge jest ciekawy, ale pewnie już książka o nim nie bardzo.
Butch mnie bawi, w pewien sposób.
V prawie nie było.
Panowie z #1 i #2 niemal nieobecni.
I Wellsie! To było takie... UGH. (Nawet jeśli wiedziałam, że tak się stanie...) Lubiłam ją, została zabita. To może i Tohra zabijmy do kompletu.

Plusem była więź między bliźniakami. Co z tego, że kolejne granie na emocjach ;)

Intryga była, od pewnego momentu, o doopie Maryny ^_^ Nawet jeśli postać Davida stanowiła pewien powiew świeżości.

Iii... Ponieważ spoglądam w stronę jaśniejszą, pominę elementy, które mnie irytowały... A było ich trochę.

Co do popularności, to w USA nadal trwa szał. Nawet jeśli kolejne części nie spotykają się z takim entuzjazmem, jak te wcześniejsze.
Oczywiście nadal nie bardzo rozumiem w jakim celu autorka zapędziła się w tej historii (serii, jako całości) w stronę Blaya i Qhuinna. Ale nie mnie oceniać.
Ile razy w życiu człowiek musi się powstrzymywać.

Występek i cnota są takimi samymi produktami jak cukier i kwas siarkowy - Hipolit Taine

Life is tough, but it's tougher when you're stupid - John Wayne

"You're so freaking romantic. I don't know how I keep my pants on." - Abigail Roux, "Fish & Chips"

Ulubiona autorka/autor: Shelly Laurenston, Anne Stuart

Post przez Fringilla » 17 grudnia 2012, o 01:33

hm, się jakis czas temu wyłączyłam - o co chodzi z "historii w stronę Blaya i Qhuinna".
Problem w tym, że mamy zły zwyczaj, kultywowany przez pedantów i snobów intelektualnych, utożsamiania szczęścia z głupotą. Według nas tylko cierpienie przenosi w sferę doznań intelektualnych, tylko zło jest interesujące
— Ursula K. Le Guin

Post przez Liberty » 21 grudnia 2012, o 21:06

Podobno Ward ma zamiar napisać ich historię, czyli w serii pojawi się para gejowska.

Post przez Nocny Anioł » 22 grudnia 2012, o 07:49

Już chyba nawet jest ta cześć :niepewny:
Obrazek

Post przez Agrest » 22 grudnia 2012, o 16:25

Nie, ale jest zapowiedziana na marzec:

"Lover at Last" 26.03.2013

Qhuinn, son of no one, is used to being on his own. Disavowed from his bloodline, shunned by the aristocracy, he has finally found an identity as one of the most brutal fighters in the war against the Lessening Society. But his life is not complete. Even as the prospect of having a family of his own seems to be within reach, he is empty on the inside, his heart given to another....

Blay, after years of unrequited love, has moved on from his feelings for Qhuinn. And it’s about time: The male has found his perfect match in a Chosen female, and they are going to have a young—just as Qhuinn has always wanted for himself. It’s hard to see the new couple together, but building your life around a pipe dream is just a heartbreak waiting to happen. As he’s learned firsthand.

Fate seems to have taken these vampire soldiers in different directions... but as the battle over the race’s throne intensifies, and new players on the scene in Caldwell create mortal danger for the Brotherhood, Qhuinn finally learns the true definition of courage, and two hearts who are meant to be together... finally become one.

(z amazona)
"I read a story to-night. It ended unhappily. I was wretched until I had invented a happy ending for it. I shall always end my stories happily. I don't care whether it's 'true to life' or not. It's true to life as it should be and that's a better truth than the other."

Emily Byrd Starr

Post przez Nocny Anioł » 22 grudnia 2012, o 16:28

wiedziałam że coś mi dzwoni :mysli:
Obrazek

Post przez •Sol• » 24 grudnia 2012, o 10:46

no w stanach będzie, ale obawiam się że Videograf się przestraszył romansu gejowskiego i tego nie wyda...

Post przez Nocny Anioł » 24 grudnia 2012, o 12:04

obawiam się, ze już niczego nie wydadzą
Obrazek

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do W