Teraz jest 24 listopada 2024, o 17:47

Jak mieszkamy?

Dom i okolice: nasi domownicy, kulinarne opowieści, dekorowanie, ciuchy, szycie i dzierganie, domowe ogrody

Post przez Dorotka » 28 listopada 2012, o 00:54

Rzeczywiście nieco dziwaczne te półki, no ale cóż, są gusta i guściki. Gdybym jednak musiała wybierać, to chyba zdecydowałabym sie na tę do góry nogami, bo naprawdę zabawnie wygląda. Ciekawi mnie tylko jak te książki się na niej trzymają? :mysli:

Post przez aralk » 28 listopada 2012, o 09:36

Janka napisał(a):
aralk napisał(a):ten przedostatni

Aralk, chyba oglądałaś tylko pierwsze zdjęcie od góry w każdym linku.
Tam jest tego więcej, niż jedno.

Nie, dlaczego :niepewny: Oglądałam wszystkie, wypowiedziałam się o pierwszym IMHO najbardziej absurdalnym :]

Ulubiona autorka/autor: Nalini Singh

Post przez Nocny Anioł » 28 listopada 2012, o 09:41

Też nie mój klimat :bezradny:
Obrazek
Nie jestem statystycznym Polakiem, lubię czytać książki

Post przez maddalena » 28 listopada 2012, o 10:39

podpisuje się
Oto miłość. Dwoje ludzi spotyka się przypadkiem, a okazuje się, że czekali na siebie całe życie. O'Cangaceiro

Ulubiona autorka/autor: Janet Evanovich

Post przez Janka » 28 listopada 2012, o 14:44

aralk napisał(a):
Janka napisał(a):

Nie, dlaczego :niepewny: Oglądałam wszystkie, wypowiedziałam się o pierwszym IMHO najbardziej absurdalnym :]

Tak mi wyszło, z tego co napisałaś, bo przedostatni to by było takie drzewko z ostatniego zestawu. A ono nie jest ani lepsze, ani gorsze, niż większość.
Obrazek

Ulubiona autorka/autor: nie sposób wymienić wszystkich ;)

Post przez Kasiag » 28 listopada 2012, o 15:10

Całe życie jest jak oglądanie migawki, pomyślał. Tylko zawsze wygląda tak, jakby człowiek przyszedł o dziesięć minut spóźniony i nikt nie chce mu opowiedzieć, o co chodzi, więc musi sam się wszystkiego domyślać. I nigdy, ale to nigdy nie zdarza się okazja, żeby zostać na drugi pokaz.
Ruchome obrazki Terry Pratchett

Post przez Janka » 28 listopada 2012, o 15:15

Wydaje mi się, że to (przynajmniej niektóre z nich) mogą być projekty na jakiś konkurs, w którym projektanci próbowali wykazać się kreatywnością.
Mało który pomysł jest tam praktyczny, ale prawie każdy mógłby być ozdobą wnętrza.

Z mojego punktu widzenia każdy jest zbiornikiem kurzu. Omijam otwarte półeczki i regały wielkim łukiem.
Obrazek

Post przez aralk » 28 listopada 2012, o 15:52

Janka napisał(a):
aralk napisał(a):
Janka napisał(a):

Tak mi wyszło, z tego co napisałaś, bo przedostatni to by było takie drzewko z ostatniego zestawu. A ono nie jest ani lepsze, ani gorsze, niż większość.

Nie wpadłabym na to aby numerować czy liczyć wszystkie zdjęcia, przedostatni, to przedostatni link, a na jego czele książki niemal na podłodze.

Kasiag, czasami bywają nowoczesne, na które choć można popatrzyć, mają cokolwiek co jest w stanie zainteresować... tutaj, dla mnie nie za bardzo :]

Post przez Janka » 28 listopada 2012, o 16:09

aralk napisał(a):Nie wpadłabym na to aby numerować czy liczyć wszystkie zdjęcia, przedostatni, to przedostatni link, a na jego czele książki niemal na podłodze.

Znowu mam wrażenie, że jednak ich nie oglądałaś, bo one już są ponumerowane i nie trzeba na to wpadać.

Że chodziło Ci o pierwsze zdjęcie z przedostatniego linku, to się domyśliłam, ale pewności nie miałam, bo była mowa o kładzeniu książek blisko podłogi, a na przedostatnim zdjęciu jest drzewko z książkami leżącymi też od samego dołu.
Dlatego nie byłam całkiem pewna, o którą podłogę Ci chodzi, ale bardziej stawiałam na kanapę.
Obrazek

Post przez aralk » 28 listopada 2012, o 17:21

To masz jednak zle wrazenie.
Mam nadzieje zakonczymy te bezsensowna w sumie wymiane wrazen pt. wymiana wrazen o domniemanych wrazeniach innych. Szkoda czasu.

Post przez Janka » 28 listopada 2012, o 17:22

Chętnie zakończę, już było o wiele za długo.
Dziękuję, że nie chcesz z tego zrobić tasiemca.
Obrazek

Post przez Janka » 4 grudnia 2012, o 01:17

Mam pytanie: Ile bombek (oczywiście w przybliżeniu) jest potrzebnych do ustrojenia średniej wielkości choinki?

Kilka razy ubierałam choinkę na złoto i tych złotych bombek nazbierało mi się tak dużo, że na choice już by się wszystkie nie zmieściły.
Teraz zmieniam kolor, ale nie wiem, ile tego nakupować, żeby było w sam raz. Na razie mam 5 dużych, 20 małych i 12 średnich. Kupka wygląda bardzo biednie, ale z kolei nie chciałabym wziąć zbyt dużego rozpędu i znowu przedobrzyć.
Obrazek

Post przez maddalena » 10 grudnia 2012, o 11:41

Średnia czyli ile ma?
Zależy czy oprócz bombek będziesz coś jeszcze wieszała? Jeśli tak, to powinno wystarczyć.
Trudno dokładnie mi coś powiedzieć, bo nie widzę tego, jestem z tych którzy gdy zobaczą to ocenią.
Ps. Przyznam się, że mam hopla na punkcie bombek na choince i lubię gdy jest ich dużo, czyli jak dla mnie, Masz ich za mało.
wiem, jestem dobra
Oto miłość. Dwoje ludzi spotyka się przypadkiem, a okazuje się, że czekali na siebie całe życie. O'Cangaceiro

Ulubiona autorka/autor: Amanda Quick

Post przez joakar4 » 10 grudnia 2012, o 11:48

jak dla mnie masz ich za mało, ale ja lubię choinki "na bogato" :)

Ulubiona autorka/autor: Diana Palmer

Post przez almani » 10 grudnia 2012, o 13:33

Ja tez lubie gdy na choince nie ma miejsca :) więc jak dla mnie masz zdecydowanie za mało bombek :) zreszta ja lubie tez roznego rodzaju ciasteczka, cukierki i figurki pozawieszac :)
To moja zeszłoroczna :
Obrazek
Obrazek

Post przez maddalena » 10 grudnia 2012, o 14:45

Almani, ładna choinka

Ulubiona autorka/autor: Kristen Ashley/Mariana Zapata

Post przez Duzzz » 10 grudnia 2012, o 16:05

Bardzo ładna i jaka rozłożysta ^_^

“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”
― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Ulubiona autorka/autor: Diana Palmer

Post przez almani » 10 grudnia 2012, o 16:34

Mam nadzieje, ze w tym roku dostane podobną :) to coroczne polowanie na choinke jest ciut męczące ;)
Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Margit Sandemo

Post przez LiaMort » 10 grudnia 2012, o 17:35

fajna choinka...xD :)
RM 

"But at the same time we still know the shit happens everytime, so I think c'est la vie, that's life. "

Post przez Janka » 10 grudnia 2012, o 20:55

Raczej lubię bogate choinki.
Dwa lata temu, jak miałam złotą, to była bardzo obwieszona. Oprócz ogromnej liczby bombek, miałam na niej tylko światełka, lametę i grube łańcuchy, również złote.

Dziś dokupiłam więcej bombek.
Kupiłam jedno duże pudło, gdzie jest 44 małych (ok 5 cm) i 2 opakowania serduszek, w sumie 12 sztuk (7 cm). Bombki są w najróżniejszych odcieniach niebieskiego. Łańcuchy kupiłam srebrne (niebieskich nie było), ale nie aż takie grube, jak stare złote.
Więcej niczego nie dokupuję. Jak będzie za mało, to z tyłu powieszę mniej.

Najpiękniejszą choinkę miałam trzy lata temu. Oprócz światełek były na niej wyłącznie bombki z czekolady. W sumie jakieś 3 kilo. Nawet na czubku nie było żadnej ozdoby, tylko czekoladowy Mikołajek nadziany na pal, jak Azja.
Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Amanda Quick

Post przez joakar4 » 10 grudnia 2012, o 21:09

Co roku zmieniasz kolor? Fajnie :) :)
My zawsze mamy czerwoną, ale szczerze mówiąc już mam jej dość. W tym roku dokupiłam złotych bombek, ptaszków itp. Zamówiłam na allegro 5 figurek na choinkę, ale jak przyszły to okazały się trochę duże (ok. 25cm) :(

O takie -wszystkie czerwone
http://allegro.pl/figurka-ozdoby-choink ... 76230.html
http://allegro.pl/elf-mikolaj-ozdoby-ch ... 44524.html
http://allegro.pl/elf-mikolaje-figurki- ... 47061.html
http://allegro.pl/figurki-ozdoby-choink ... 57527.html

Ulubiona autorka/autor: Kristen Ashley/Mariana Zapata

Post przez Duzzz » 10 grudnia 2012, o 21:18

Mnie się podobają te jasne, białe z dodatkami, ale ja od zeszłego roku mam fazę na jasne kolory, szczególnie biel. :bezradny:
Miałam w ubiegłym roku srebne łańcuchy, ale w tym dokupiłam szpulkę takich koralikowych złotych łańcuchów i jeszcze włoskowych złotych grubych kilka :] Zobaczymy co z tego wyjdzie ^_^

“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”

“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Post przez Janka » 10 grudnia 2012, o 21:22

joakar4 napisał(a):Co roku zmieniasz kolor? Fajnie :) :)

Nie, nie zmieniam tak często.
W ogóle nie zawsze mam swoją choinkę, bo to zależy od tego, gdzie (u kogo) spędzam święta.
Jak zostawaliśmy na święta we własnym domu, to mieliśmy zawsze złotą (oprócz roku, gdy czekoladową).

W tamtym roku byliśmy w domu, ale nie miałam wcale choinki. Taki eksperyment. Miałam gałęzie choinkowe w wazonie, światełka i jasnoniebieskie bombki.
W tym roku w zasadzie powinnam po prostu znowu zrobić złotą, ale się uparłam, że musi być zmiana koloru.
Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Proctor, Spencer, Spindler i wiele innych

Post przez Kawka » 10 grudnia 2012, o 22:27

Wszystkie choinki piękne jednak ja mam tradycyjne podejście, na choince powinno się znaleźć wszystko co tylko da się zawiesić. W każdym wzorze i kolorze. Nie na darmo mówi się, że ktoś jest obwieszony biżuteria jak choinka. :P
http://www.radiocentrum.pl

"...Gary (...) niedawno zerwał ze swoją dziewczyną z powodu niezgodności charakterów (charakter nie pozwolił jej zgodzić się na to, by Gary sypiał z jej najlepszą przyjaciółką)". Neil Gaiman "Nigdziebądź".

Post przez maddalena » 12 grudnia 2012, o 10:36

Janko, czekoladowa choinka- smaczyny pomysł.

Joakar, ostatni jest bardzo ładny.

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pani Domu to Ja